Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ответы по рисунку.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
90.11 Кб
Скачать

27. Які «мокрі» інструменти використовуються в техніці рисунка?

До так званих «мокрих» інструментів в техніці рисунка відносяться — туш перо, мокрий соус, сепія.

28. Чи є відмінності у виконанні в техніці рисунка однофігурної постановки та двофігурної?

В техніці рисунка при виконанні одно фігурної та двофігурної постановки звичайно є відмінності. Компонувати і будувати одну фігуру легше, ніж дві, тому що при побудові однієї фігури виміряється пропорції частин тіла тільки цієї фігури, а при побудові двох фігур крім виміру пропорцій частин тіла треба ще знайти співвідношення пропорцій між двома фігурами, а також співвідношення тону (що темніше, а що світліше). Важливо знайти пластичність двох фігур щоб вони гармонійно вписувались в формат.

29. Що являється для художника модулем виміру пропорцій фігури людини?

При малюванні людини за одиницю виміру береться розмір голови. У дорослої людини розмір голови укладається у висоті фігури 8 разів.

30. Як під час практичних занять виміряється співвідношення пропорцій об’ектів?

В ході практичних занять співвідношення пропорцій об’єктів вимірюютья слідуючим чином: за модуль виміру береться найменший обьект чи частина тіла і вимірюється скільки разів модуль виміру вміщається в той об’єкт, який міряється. Виміри роблять олівцем на витягнутій руці, потім те число, яке вийшло порівнюють з намальованим.

31. Коли в Європі почали використовувати папір для рисунка?

Вперше вона була винайдена в Китаї (згідно з легендою, в II столітті до н. е.). Її робили з деревного лубу, вона була рихла і ламка. Через Середню Азію папір попав до Західної Європи. У першому тисячолітті н.е. важливим центром паперового виробництва був Самарканд. У Європі папір виготовляли з льняних ганчірок. Перші сліди виготовлення паперу в Європі знаходять в XI–XII століттях у Франції і Іспанії. Художники стали використовувати папір для малювання лише в XIV столітті. Чимабуе і Джотто (їх малюнки не збереглися) малювали, мабуть, на пергаменті. Але в другій половині XIV століття папір стає досить поширеним матеріалом поряд з пергаментом. На початку XV століття консервативні художники (Фра Анджеліко) малюють на пергаменті, новатори (Мазаччо) переходять на папір. У Північній Італії, Німеччині, Нідерландах пергамент тримається довше.

32. Які матеріали використовують для довгочасного рисунку гіпсової моделі голови?

Для довочасного рисунку моделі гіпсової голови варто брати тверді гостро заточені олівці, щоб не перетемнити світлий гіпс, оскільки це довготривала робота, також тверді олівці надають прозорість та легкість рисунку.