Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Додаток 2-3.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
404.99 Кб
Скачать

4. Доплати

4.1. Доплати за роботу в нічний час.

4.1.1. Спеціалістам, у тому числі медичним, фармацевтичним та педагогічним працівникам, службовцям і робітникам закладів охорони здоров’я, водіям санітарних автомобілів (у т. ч. тим, хто є в штаті автотранспортних підприємств та інших організацій), які залучаються до роботи в нічний час, здійснюється доплата в розмірі 35 % годинної тарифної ставки (окладу) за кожну годину роботи в нічний час. Нічним вважається час з 22 години вечора до 6 години ранку.

4.1.2. Медичним працівникам та службовцям, зайнятим наданням екстреної, швидкої та невідкладної медичної допомоги, а також тим, хто працює у відділеннях (палатах) для новонароджених дітей, у пологових (акушерських) відділеннях, водіям санітарних автомобілів швидкої, невідклад­ної медичної допомоги (у т. ч. у штаті АТП та інших організацій) провадиться доплата в розмірі 50 % годинної тарифної ставки (окладу) за кожну годину роботи в нічний час.

Перелік посад та підрозділів, за роботу в яких проводяться зазначені доплати, затверджується керівником закладу за погодженням з профспілковим комітетом. Він не підлягає щорічному перезатвердженню, а в разі потреби до нього можуть уноситися зміни та доповнення у такому самому порядку.

4.1.3. Доплати за роботу в нічний час нараховуються:

спеціалістам, у тому числі медичним, фармацевтичним та педагогічним працівникам, службовцям, виходячи із посадового окладу за штатним розписом;

робітникам — з установлених годинних тарифних ставок (місячних окладів);

водіям санітарних машин — з годинних тарифних ставок з урахуванням підвищення на 20 % за роботу на санітарному транспорті.

4.2. Доплати за суміщення професій (посад), розширення зон обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт.

4.2.1. Доплати за суміщення професій (посад), розширення зон обслуговування або збільшення обсягу робіт, що виконуються, проводяться у розмірі до 50 % посадового окладу відсутнього працівника.

Перелік професій і посад працівників, яким можуть установлюватись указані доплати, затверджується керівником закладу охорони здоров’я та установи соціального захисту населення відповідно до колективного договору.

4.2.2. Зазначені види доплат не встановлюються керівникам закладів охорони здоров’я і установ соціального захисту населення, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів та їх заступникам, за винятком завідувачів відділень соціальної допомоги та їх заступників, завідувачів фельдшерсько-акушерських пунктів, аптечних пунктів та кіосків.

4.2.3. Лікарям — керівникам закладів охорони здоров’я та їх заступникам — лікарям дозволяється вести в закладах, установах, у штаті яких вони є, роботу за спеціальністю у межах робочого часу за основною посадою з виплатою їм до 25 % посадового окладу лікаря відповідної спеціальності.

Робота лікарів — керівників та їх заступників — лікарів закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення за спеціальністю, незалежно від її характеру та обсягу, повинна відображатись у відповідних медичних документах.