Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Додаток 2-3.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
404.99 Кб
Скачать

4.3. Доплати за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника.

4.3.1. Медичним та соціальним працівникам, спеціалістам, службовцям, робітникам за виконання у свій робочий час (поряд з основною роботою) обов’язків тимчасово відсутнього працівника проводиться доплата за фактичний обсяг роботи в розмірі до 50 % посадового окладу відсутнього працівника.

Указані доплати не поширюються на керівників закладів, їх заступників, керівників структурних підрозділів та їх заступників (за винятком завідувачів відділень соціальної допомоги та їх заступників, завідувачів фельдшерсько-акушерських та аптечних пунктів, кіосків).

4.3.2. Медичним та соціальним працівникам, спеціалістам, службовцям та робітникам за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника за межами робочого часу за основною посадою проводиться доплата за фактично відпрацьований час за посадою відсутнього працівника, виходячи із схемного посадового окладу відсутнього працівника.

4.3.3. Доплата штатним заступникам за виконання ними обов’язків тимчасово відсутніх керівників не проводиться.

4.4. Інші доплати.

4.4.1. Працівникам закладів охорони здоров’я за їх згодою може вводитися робочий день з розподілом зміни на частини (з перервою у роботі понад 2 години) за умови, щоб загальна тривалість роботи не перевищувала встановленої норми тривалості робочого дня (ст. 60 КЗпП). Доплата в ці дні проводиться за відпрацьований час до посадового окладу в розмірі до 30 %, конкретний розмір якої визначає керівник закладу за погодженням з профспілковим комітетом у межах затвердженого фонду оплати праці.

Час внутрішньозмінної перерви у робочий час не включається.

Перелік посад працівників, яким можуть виплачуватись указані доплати, затверджується керівником закладу, установи за погодженням з профспілковим комітетом.

4.4.2. Медичним працівникам, які зайняті збиранням і здаванням для переробки плацентарної, ретроплацентарної та абортної крові, здійснюється додаткова оплата за розцінками, затвердженими обласними держадміністраціями.

4.4.3. Працівникам аптечних закладів за заготівлю або приймання кондиційної дикорослої лікарсько-технічної сировини здійснюється додаткова оплата в порядку та за розцінками, установленими обласними держадміністраціями.

4.4.4. Керівники закладів за погодженням з профспілковими комітетами можуть установлювати ненормований робочий день з доплатою до 25 % місячної тарифної ставки за відпрацьований час для водіїв легкових та санітарних автомобілів, автомобілів швидкої медичної допомоги. Водіям автомобілів з ненормованим робочим днем доплата за роботу в нічний час проводиться на загальних підставах.

4.4.5. Робітникам, спеціалістам і службовцям закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, зайнятим на роботах з важкими і шкідливими умовами праці, за результатами атестації робочих місць установлюється доплата в розмірі до 12 % схемного посадового окладу (тарифної ставки). Перелік робіт з важкими і шкідливими умовами праці, на яких установлюються вказані доплати, наведений у додатку 3 до цих Умов.

4.4.6. Шеф-кухарю, який не звільнений від основної роботи, здійснюється доплата в розмірі 20 % місячного посадового окладу.

4.4.9. Доплати, які передбачені пп. 4.1, 4.2, 4.3, та 4.4.1 цього розділу, установлюються у відсотках до посадового окладу (схемний посадовий оклад, визначений відповідно до розділу 2 + підвищення у зв’язку із небезпечними для здоров’я та особливо важкими умовами праці, за наявність наукового ступеня і почесного звання).