Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
рекл.менедж.-6...мен.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
2.39 Mб
Скачать

Кейс-методи Кейс № 1

Компанія “ Київстар” провела разом з агентством рекламну кампанію з метою інформування споживачів про покриття в західних регіонах України. Кампанія мала назву “ Зимові канікули з Київстар“. Протягом2-х тижнів мобільна команда з професійних інструкторів з катання на лижах давала безкоштовні уроки всім бажаючим абонентам “ Київстар”. Щоденно інструктори давали уроки понад 70 бажаючим. Візуальний контакт з маркою “ Київстар” отримували понад 1800 осіб щоденно.

Завдання:

  1. Охарактеризуйте рекламну акцію “ Київстар”.

  2. Назвіть або виділіть основні етапи цієї рекламної кампанії.

  3. Зробіть певні висновки щодо ефективності даної рекламної кампанії.

Кейс № 2

Компанія «NORD» випустила нові рекламні ролики. Ролики активно демонструвалися на каналах “ УТ-1“, “Інтер “, “1+1 “ . Було зроблено основне повідомлення в ході кампанії : «Надійна, сучасна, високотехнологічна і дружня техніка «NORD» – оптимальний вибір для вітчизняного споживача». Був розроблений слоган: «Твоя техніка - твій характер».

Завдання:

  1. Охарактеризуйте рекламну кампанію «NORD».

  2. Визначте, що мала на меті рекламна кампанія, виходячи зі слогану і основного повідомлення.

  3. Назвіть особливості рекламної кампанії «NORD».

Кейс № 3

Фірма пропонує автомобілістам машини двох видів та запасні частини до них. Вона є одним з провідних підприємств в Україні, що спеціалізується на цьому виді послуг. Товарний асортимент разом із фірмовими запчастинами включає вироби з емблемою концерну: радіоприймачі, авторучки, запальнички та ін. У своєму прагненні сподобатися споживачам фірма пропонує дітям зменшені копії машин різних років виробництва, виконані з рідкісною достовірністю.

Завдання:

      1. Охарактеризуйте стратегію маркетингу, яку використовує фірма.

Кейс 4

Вам, як працівнику інформаційно-аналітичної служби Міністерства з питань житлово-комунального господарства необхідно організувати дослідження громадської думки навколо проблеми реформування ЖКГ. Необхідно визначитися щодо типів дослідження громадської думки у цій ситуації та зробити замовлення до соціологічних та інформаційних центрів України. Завдання:

1. Доведіть необхідність дослідження громадської думки стосовно цього питання.

2. Розкрийте суть таких форм соціологічних досліджень як опитування, інтерв'ю, панельні дослідження, визначте їх недоліки і переваги.

3. Наведіть приклади організацій України, які можуть провести необхідні соціологічні дослідження.

4. Визначить доцільність використання тієї чи іншої форми для організації дослідження громадської думки навколо визначеної проблеми.

Кейс №5

Керівництво фірми Mary Kay. хоче зробити нову рекламну кампанію. Вам , як працівнику рекламного агентства запропонували це зробити.

Завдання:

1. Складіть приблизний бюджет даної рекламної кампанії.

2. Назвіть особливості планування даної рекламної кампанії.

Кейс № 6

Ви-менеджер фірми, що реалізує на ринку “Люстру Чижевського “, яка застосовується для іонізації повітря в домашніх умовах.

Завдання:

  1. Вам потрібно підготувати рекламне повідомлення , мета якого –ознайомити потенційних покупців з товаром і сприяти його збуту.

  2. Запропонуйте мотиви, які, на вашу думку, варто використати в цій рекламі.

Кейс № 7

Туристичне бюро Данії - державна організація. Перед ним поставлено завдання - збільшити число туристів із зарубіжних країн, а також час їхнього перебування в країні. Основними клієнтами компанії бюро вважало американців і японців. За останні п'ять років число туристів з Японії і США збільшувалось на 5-7% за рік. Японські групи були численними, але збільшились лише на 2-3%. Основна проблема полягала в тому, що ні американці, ні японці не проводили в Данії свої відпустки.

Корпорація міжнародного туризму на підставі маркетингових досліджень зробила висновок, що Данія практично закрита для декількох європейських і американських авіаліній, які раніше обслуговували цей район, оскільки туристи, в тому числі з країн, що цікавлять фірму, плануючи подорож до Європи, в першу чергу вибирали Німеччину, Англію, Францію. Тільки 10% з опитаних американців і 5% японців були "трохи зацікавлені" відвідати Данію, хоча виявили інтерес до Франції 40% і 50% японців. Маркетингову задачу туристичного бюро Данії ускладнював також явний інтерес до країн Східної Європи, особливо Польщі і Угорщини (30% і 15% американців і японців відповідно).

За останні декілька років у бюро виникли ділові контакти з рекламними агентствами Нью-Йорка і Токіо, що провели рекламні кампанії. Основними засобами реклами були журнали і газети. Крім того, в місцеві бюро подорожей, а також в інші організації за їхніми запитами розсилалися рекламні буклети. Однак міністр, що займається проблемами туризму, був переконаний, що потрібна більш ефективна реклама, і запропонував бюро розробити всеосяжну рекламну кампанію, що збільшила б приплив туристів у Данію.