Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма КПУ 2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
961.02 Кб
Скачать

Спеціальна література:

Альперт С.А. Кримінально – процесуальні функції: поняття, система, суб»єкти. – Х.: Національна юридична академія України, 1995.

Дроздов О.М. Джерела кримінально –процесуального права України. – Харків: Видавництво ФО-П Вапнярчук Н.М.,2008.

Капліна О.В. Правозастосовне тлумачення норм кримінально –процесуального права: Монографія. – Х.: Право, 2008.

Кухнюк Д.В. Судовий прецедент як джерело кримінально –процесуального права України: Автореф. дис….канд.юрид.наук: 12.00.09. – К., 2008. – 18 с.

Ларин А.М. Уголовный процесс: структура права и структура законодательства. - М., 1985.

Маляренко В.Т. Перебудова кримінального процесу України в контексті європейських стандартів. - К.: Юрінком Інтер, 2005.

Михеєнко М.М. Історичні форми кримінального процесу // Проблеми правознавства. - К., 1990. Вип.51. - С. 94-100 або у кн.: Михеєнко М.М. Проблеми розвитку кримінального процесу в Україні. – К..:Юрінком Інтер, 1999. – С.162-170.

Погорецький М.А. Кримінально –процесуальні правовідносини: структура і система. – Х.: РВФ «Авсіс», ЛТД, 2002.

Погорецький М.А. Функціональне призначення оперативно-розшукової діяльності у кримінальному процесі. – Х.: РВФ «Арсіс»; ЛТД, 2007.

Савицкий В.М. Язык процессуального закона. - М., 1987.

Тітко І.А. Оцінні поняття у кримінально –процесуальному праві України: Монографія. – Х.: Право, 2010.

Лекційне заняття 3

Тема 3. Засади кримінального провадження України (4 год.)

Поняття, значення і система засад кримінального провадження.

Характеристика значення та змісту засад кримінального провадження. Верховенство права. Законність.Рівність перед законом і судом. Повага до людської гідності. Право на свободу та особисту недоторканність. Недоторканність житла чи іншого володіння особи. Таємниця спілкування. Невтручання у приватне життя. Недоторканність права власності. Презумпція невинуватості. Право на захист. Свобода від самовикриття та право не свідчити проти близьких родичів та членів сім»ї. Заборона двічі притягувати до кримінальної відповідальності. Здійснення правосуддя виключно судами. Участь народу в здійсненні правосуддя. Незалежність і недоторканність суддів, їх підкорення лише закону.. Доступ до правосуддя. З»ясування істини. Змагальність.Безпосередність дослідження показань, речей і документів. Право на оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності. Публічність. Диспозитивність. Гласність і відкритість судового провадження та його повне фіксування технічними засобами. Розумні строки. Державна мова судочинства..Обов’язковість рішень суду.

Вільна оцінка доказів.

Практичне заняття 1

Тема 3. Засади кримінального провадження України(2 год.)

  1. Поняття і значення засад кримінального провадження.

  2. Характеристика засад кримінального провадження. Верховенство права. Законність.Рівність перед законом і судом. Повага до людської гідності. Право на свободу та особисту недоторканність. Недоторканність житла чи іншого володіння особи. Таємниця спілкування. Невтручання у приватне життя. Недоторканність права власності. Презумпція невинуватості. Право на захист. Свобода від самовикриття та право не свідчити проти близьких родичів та членів сім»ї. Заборона двічі притягувати до кримінальної відповідальності.

Домашнє завдання: розв’язати задачі.