Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма Партії Ренесансу України.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
170.5 Кб
Скачать

Програма Партії Ренесансу України

Опис

Партія Ренесансу України виступає за побудову незалежної могутньої української держави, яка посяде гідне місце серед провідних країн світу, на засадах соціальної та національної справедливості й громадянського економічно-духовного здорового суспільства. Побудова громадянського суспільства в Україні потребує мобілізації моральних і духовних сил нашого народу через політичну боротьбу за демократію, громадянську й державницьку солідарність через інтелектуалізацію й гуманізацію всього суспільного.

Програма Партії Ренесансу України – це документ, в якому викладено світоглядні засади, цілі, завдання Партії та шляхи їх досягнення.

Програма є синтезом традицій патріотичного руху українського народу 1990-х рр. XX ст., сучасних ідей національної демократії й найоптимальніших варіантів розвитку в економічному, політичному і духовно-етичному плані, яка враховує новітні світові тенденції в умовах глобалізації

Програма визначає ПРУ як:

  • українську партію, світогляд якої ґрунтується на засадах національної демократії, що означає пріоритетність для партії національних інтересів України та її народу1;

  • народну партію, яка об’єднує громадян України незалежно від статі з різних регіонів держави, зацікавлених і готових згідно з чинним законодавством набути владних повноважень на всіх рівнях державної влади та місцевого самоврядування для реалізації цієї Програми;

  • центристську партію, що сповідує християнські, гуманістичні, загальнолюдські цінності;

  • концепції ПРУ – інтелектуалізм, патріотизм, поміркований націоналізм2.

Наше гасло: «йди у майбутнє разом з нами!»

ПРУ прагне створити партію, ідеї якої б сприймалися в усіх регіонах України і готова до співпраці з іншими партіями, які сповідують близькі до наших ідеї та цінності або відверто не заперечують їх як у національному, так і міжнародному масштабі.

Програма

Партія Ренесансу України пропонує чіткий план негайних першочергових кроків.

1. Забезпечити швидкий розвиток країни і нейтралізувати деградація

І. Влада

1. Забезпечити спроможність влади дотримуватись взятих на себе зобов'язань;

2. Забезпечити відповідність організаційних управлінських форм світовим стандартам;

3. Забезпечити економічну і політичну стабільність та її позитивний вплив на інвестиційний імідж держави;

4. Знищити корупцію.

5. Призначати на звільнені після люстрації вакансії молодих спеціалістів, випускників українських вишів, відібраних за принципами патріотизму і професіоналізму та після підвищення кваліфікації, на спеціальних державних управлінських курсах.

6. Забезпечити ефективну реалізацію прав і свобод кожної людини, рівність чоловіків і жінок.

7. Організувати і провести Всенародний референдум щодо схвалення і прийняття нової Конституції України: форма правління (президентська чи парламентська держава), обрання суддів, ліквідації пільг та недоторканості, позбавлення депутатів-корупціонерів депутатських мандатів, розширення прав місцевого самоврядування, встановлення контролю над владою, спрощення процедури референдумів.

8. Створити спеціальну експертну комісію, що аналізуватиме всі проекти законів та нормативних актів на предмет корупційних ризиків.

9. Встановити обов'язкову перевірку держслужбовців та кандидатів на виборні посади з допомогою поліграфа («детектора брехні») на причетність до корупційних дій і співпраці з іноземними спецслужбами.

10. Ухвалити Закон про контроль доходів і видатків державних посадовців та членів їхніх сімей. Запровадити в кримінальному законодавстві принцип «чим вища державна посада, тим вищий рівень відповідальності за скоєний злочин».

11. Забезпечити рівний доступ усіх учасників виборів до ЗМІ для висвітлення своїх програмних засад, дебатів тощо.

12. Провести перевірку політичної системи України (у т.ч. політичних партій і громадських організацій).

13. Зобов'язати кандидатів на всі виборні посади вказувати в офіційних біографіях національну приналежність, усі попередні (від радянських часів) партійні та державні посади, непогашені і погашені судимості. Знімати кандидатів з реєстрації через приховування біографічних фактів або позбавляти депутатів мандату, якщо приховування виявиться після виборів.

14. Розірвати злочинний зв'язок влади і капіталу, ліквідувати політико-економічну владу олігархічно-корумпованих сил, створити систему реального народовладдя, впровадити принципово нову кадрову політику спрямовану на зміну управлінської еліти та моральне очищення влади і суспільства в цілому.

15. Забезпечити рівну участь у виборчих комісіях представникам усіх політичних сил, що беруть участь у виборах.

16. Провести політичну реформу та внести зміни до Конституції, які встановлять чіткий розподіл гілок влади, збалансують їх права та обов'язки;

17. Провести адміністративну реформу, законодавчо впровадити ефективну систему антикорупційного контролю, особливо в органах виконавчої і судової влади, силових структурах, в системі вищої освіти, медицини.

18. Забезпечити незалежність судочинства від виконавчої і представницької влади й адміністративних органів.

19. Зробити правосуддя доступним для всіх громадян шляхом скасування судового мита та запровадження інституту безкоштовних, гарантованих державою адвокатських послуг для тих, хто цього потребує.

20. Реформа законодавства, забезпечити його стабільність і відсутність протиріч у ньому

21. Оптимізація роботи Верховної Ради України:

  • Скасувати депутатську недоторканість;

  • Скоротити кількість народних депутатів України у парламенті до 300;

  • Скоротити державні витрати на український парламент;

  • Запровадити голосування за відбитком пальця (з метою забезпечення особистої участі народних депутатів у роботі парламенту);

  • Заборонити збільшувати розмір заробітної плати та інших матеріальних винагород народним депутатам протягом чинності їхніх повноважень.

31. Забезпечити високу ділову культуру між контрагентами.