Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма Партії Ренесансу України.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
170.5 Кб
Скачать

VII. Збройні сили. Військовий потенціал України

Головна ціль – регіональне військове лідерство України.

1. Встановити паритет сил на Чорному морі.

2. Реорганізувати і посилити берегову охорону Чорноморського узбережжя.

3. Встановити на стратегічно важливих напрямках чорноморсько-азовського узбережжя України протикорабельні та протичовнові ракетні комплекси для захисту водного простору;

4. Розмістити сучасні протиповітряні протиракетні комплекси для прикриття військ берегової охорони та морської піхоти ВМС;

5. збільшити чисельність військ в Криму, переоснастити їх сучасними ракетно-артилерійськими установками та бронетехнікою для швидкого розгортання та протидії можливій агресії.

6. Розвивати власну систему попередження про ракетний напад та засобів дій у відповідь на самостійній чи спільній з іншими країнами основі.

7. Відновити у повному обсязі системи ППО країни для захисту повітряного простору.

8. Зміцнити об'єктове ППО для захисту стратегічних об'єктів та багатонаселених міст.

9. Встановити фінансування Збройних Сил України на рівні 5% від ВВП (до подолання технічного відставання ЗСУ від країн-сусідів), враховуючи нагальну потребу реформування та переозброєння війська.

10. Реформувати ЗС України, у т.ч. ВМС і ВПС, оснастити їх кораблями, літаками, ракетними ударними комплексами та комплексами ППО 4-го та 5-го покоління, переозброїти наявну техніку (літаки, кораблі) сучасними зразками озброєння.

11. Розбудовувати військово-промисловий комплекс для забезпечення сучасним вітчизняним озброєнням українського війська та ефективної участі України у світовому ринку зброї.

12. Створити високотехнічну і професійну контрактну армію.

13. Заборонити приватним структурам продавати українську зброю за кордон, створити єдине державне підприємство торгівлі озброєнням та забезпечити суворий контроль за ціноутворенням і надходженням виручених коштів у державний бюджет України.

14. Відновити у повному обсязі систему початкової військової підготовки та цивільної оборони у загальноосвітній школі та мережу військових кафедр у вишах. Створити ефективну контррозвідувальну службу для гарантування безпеки українського запілля та боротьби проти диверсантів і саботажників імовірного противника

15. Підвищити заробітну плату контрактникам, вирішити питання з житлом для офіцерів і недостатнього фінансування збройних сил України.

16. Забезпечити бойовий стан літаків, бомбардувальників, бронетехніки й артилерійських систем, розробку ракетного комплексу, модернізувати літаки й танки, відродити суднобудівну галузь. Забезпечити в повному обсязі потреби ЗСУ в речовому майні, продуктами, цифровими засобами зв’язку.

17. Нейтралізувати корупцію у Збройних силах України.

VIII. Автономна Республіка Крим

1. Посилити охорону державного кордону на Азовському та Чорному морях.

2. Забезпечити суворий митний контроль за всіма вантажами, що потрапляють на територію України.

3. Вимагати від РФ детального звіту про перебування на території України (включно з територіальними водами та континентальним шельфом) зброї та боєзапасу.

4. Відновити відповідно до чинного законодавства права громадян на безперешкодне користування землями загального користування – пляжами та прибережними смугами у стометровій зоні від лінії припливу.

5. Ухвалити програму інтеграції в українське суспільство його кримської частини, що передбачало б економічну, транспортну, культурну, інформаційну та освітню інтеграцію.

6. Забезпечити українцям Криму безперешкодний доступ до україномовних ЗМІ та книгарень за допомогою цільових дотацій з Бюджету, можливість безперешкодно здобувати освіту рідною мовою в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах.