Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма Партії Ренесансу України.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
170.5 Кб
Скачать

V. Громадянство й міграція

1. Сприяти масовому поверненню в Україну українців, у тому числі, українських заробітчан. Укласти двосторонні угоди про легалізацію заробітчан-українців. Здійснювати державний захист українців за кордоном.

2. Забезпечити конституційне право на житло кожній українській сім'ї.

3. Запровадити симетричний візовий режим з іншими країнами, дозволяти безвізовий в'їзд в Україну лише громадянам тих країн, які скасували візовий режим для громадян України.

4. Ухвалити закон про суворі антиімміграційні заходи, вдосконалення системи утримання і депортації чужоземців-нелегалів.

5. Посилити охорону державного кордону,

6. Перекрити канали нелегальної міграції.

7. Укласти з іншими державами, з територій яких нелегальні мігранти потрапляють в Україну, угоди про повернення нелегалів, крім тих, які своїм досвідом можуть допомогти Україні.

8. Здійснювати регулярні перевірки матеріалів реєстрації іноземців, що прибувають з навчальних закладів, зі списками студентів, які дійсно в них навчаються. Забезпечити своєчасний виїзд з території України студентів, яких відрахували з навчальних закладів.

V. Інформаційний простір

Загальні

1. Забезпечити розвиненість інфраструктури, особливо транспортної та телекомунікаційної мереж.

2. Відроджувати і розвивати національну культуру і мову, культури і мови національних меншин, які повинні стати головним чинником консолідації громадян України.

3. Проводити політику забезпечення свободи совісті, сприяти міжконфесійній згоді.

4. Позбавляти ліцензій ЗМІ, що поширюють дезінформацію. Визначити в Конституції України роль і місце засобів масової інформації як потужного інструменту формування людської свідомості, захистити їх незалежність, право на свободу слова.

5. Зобов'язати всі ЗМІ інформувати громадян про власників видань та каналів.

Телебачення, радіо, Інтернет

1. Провести масштабну інтернетизацію України з метою вільного і дешевого доступу громадян до суспільно важливої інформації.

2. Розвивати та захищати національний інформаційний простір.

3. Створити громадське радіо, телебачення та конкурентноспроможну українську кіноіндустрію.

Національна безпека України

Головна ціль – максимально забезпечити національну безпеку України.

1. Знешкодити фінансовані підривні організації;

2. Погасити осередки сепаратизму;

3. Нейтралізувати усі територіальні претензії до України;

4. Реформувати та розбудовувати ЗС та ВМС України, відновити тактичний ракетний арсенал держави

5. Розробити та втілювати план безпеки і оборони України,

6. Звернутися до США, РФ, Японії, Великобританії тощо про сприяння і допомогу в ядерній програмі України.

VI. Зовнішня політика України

Головна ціль – регіональне лідерство.

1. Стратегічний курс України - україноцентризм, згідно з яким остання стане геополітичним центром Європи, й прагматична багатовекторність;

2. Пріоритетне й ефективне забезпечення захисту стратегічних національних інтересів, економічної, інформаційної, екологічної безпеки України тощо;

3. Захист суверенної державності, національних інтересів і успішного конкурентноздатного розвитку країни.

4. Проведення дієвої політики міжнародної інтеграції в європейські і світові структури, рівноправного співробітництва на глобальному і регіональному рівнях, економізації всієї зовнішньополітичної діяльності, використання в міжнародних стосунках фактору транзитних можливостей України з метою посилення її геополітичних позицій у світі.

5. Спрямувати зовнішньополітичні зусилля на побудову тісної політичної та економічної співдружності з країнами Балто-Чорноморської геополітичної осі (Швеція, Норвегія, Фінляндія, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Болгарія, Білорусь тощо). Ініціювати взаємовигідні угоди між цими державами та Україною в торгівлі, митній політиці, енергетичній безпеці, транзиті, обороні тощо).

6. У відносинах з Росією пріоритетними питаннями є розширення сфери вільної торгівлі між країнами, досягнення взаємовигідних домовленостей в енергетичній галузі, демаркація й делімітація кордонів (у т.ч. в Азовському морі й Керченській протоці), захисті прав українців у Росії.

7. Необхідно зміцнювати зв’язки України зі США, Канадою та Японією, насамперед у галузях освіти, науки й технологій, безпеки. Українська дипломатія і бізнес мають активніше працювати в Азії та Африці, насамперед – на Близькому Сході.

8. Розробити та впровадити державну програму становлення позитивного образу України у світі. Залучати через спеціальні державні програми численну українську діаспору до лобіювання українських інтересів у інших країнах світу.

9. Зовнішня політика України має бути спрямована на:

  • посиленні впливу України в Європі та світі,

  • забезпеченні регіональної стабільності,

  • поширенні української культури,

  • захисті прав українців за кордоном,

  • заохоченні в’їзного туризму й іноземних інвестицій в українську економіку,

  • активізації іміджевої реклами за кордоном,

  • налагодженні експорту українського культурного продукту і посиленні зовнішньоекономічної політики, спрямованої на підтримку українських виробників,

  • розбудуванні мережі культурних і економічних представництв за кордоном і досягнення їхньої ефективної роботи.

  • Українська діаспора (включно з новітніми трудовими мігрантами) має отримати всебічну підтримку держави і стати одним із засобів відстоювання українських інтересів у світі.

10. Встановити договором та позначити на місцевості пограничними знаками державні кордони України, у тому числі – морські. Забезпечити належну прикордонну охорону. Вимагати від країн, які обіцяли безпеку та недоторканість кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї8дієвих гарантій.