Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма Партії Ренесансу України.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
170.5 Кб
Скачать

IV. Реформи

Податкова реформа

Головна ціль – максимально реформувати податкову систему, щоб вона була простою, ефективною, законодавчо оформленою.

1. Нейтрализовать несовершенное администрирование налогов.

2. Снизить чрезмерное количество налоговых платежей до максимального минимума;

3. Максимально снизить значительные затраты бизнеса на соблюдение процедур налогового законодательства;

4. Максимально нейтрализовать проблемы с возмещением НДС;

5. Исключить путем законодательных реформ понятие «чрезмерного количества необоснованных штрафов»;

6. Снизить количество налоговых проверок;

7. Осуществить процесс оптимизации и позитивной коммуникации бизнеса с налоговыми органами, особенно в регионах: налоговики должны быть партнерами бизнеса, а не карательными органами.

8. Оптимизировать процесс налоговой нагрузки на прибыль.

9. Нейтрализовать асимметричное распределение обязательств социального страхования между работником и работодателем.7

Трудова реформа

1. Ухвалити новий Кодекс законів про працю – Трудовий кодекс України.

2. Розробити тарифікаційну шкалу погодинної оплати праці, встановивши її розмір на рівні середньоєвропейського.

3. Встановити розмір максимальної погодинної заробітної плати у працівників бюджетної сфери, яка б не перевищувала мінімальну більше ніж у 5 разів.

Пенсійна реформа

1. Ухвалити новий Пенсійний кодекс.

2. Встановити пряму залежність розміру пенсії від стажу роботи та допустиме п'ятикратне співвідношення між максимальною і мінімальною пенсією.

3. Надавати неповноправним громадянам та дітям-сиротам адресну допомогу у розмірі, не меншому ніж розмір прожиткового мінімуму коштом державного соціального страхування.

Судова реформа

1. Підвищити віковий ценз судді до 30 років. Обирати суддею можна громадянина України, який має досвід роботи в галузі права не менше 5 років, останні 10 років проживає в Україні, володіє державною мовою, є дієздатним і несудимим.

Медична реформа. Здоров'я нації

Головна ціль – ліквідувати хворобливість нації, нейтралізувати

1. Запровадити довгострокову державну програму культивування в суспільстві здорового способу життя.

2. Забезпечити високий рівень боротьби з наркоманією, алкоголізмом, тютюнопалінням.

3. Забезпечити високий рівень якості питної води.

4. Об'єднати зусилля держави і конфесій у боротьбі проти наркоманії, СНІДу, проституції, дитячої безпритульності тощо.

5. Відродити фізичне здоров’я української нації, максимально збільшити чисельність українців до рівня, який спроможна утримувати українська земля;

6. Запровадити обов'язкове державне соціальне медичне страхування.

7. Забезпечити гарантований базовий пакет невідкладної первинної медичної допомоги, що надається безоплатно коштом державного медичного фонду.

8. Заборонити переривання вагітності, окрім випадків, зумовлених медичними висновками та доведених у судовому порядку фактів зґвалтування.

9. Сприяти розвитку оздоровчого, фізкультурного й спортивного руху, туризму, системи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, туристичних клубів, мистецьких студій, гуртків науково-технічної творчості, пропаганді здорового способу життя та активні дії проти вживання алкоголю, тютюну, наркотиків та антисоціальної поведінки молоді.

10. Здійснювати політику економічного протекціонізму щодо вітчизняної фармацевтичної промисловості й медичного приладобудування.

11. Забезпечити суворий державний контроль за якістю та цінами на лікарські препарати, особливо імпортного виробництва.

12. Відновити та повернути у державну власність санаторно-курортні комплекси. Заборонити приватизацію курортних та санаторних земель на всій території України.

13. Затвердити державну житлову програму, згідно з якою сім'я з трьома дітьми отримує державний безвідсотковий кредит, сім'я з чотирма дітьми – державний безвідсотковий кредит, 50% якого сплачує держава, сім'я з п'ятьма дітьми і більше – безкоштовне житло від держави. Запровадити пільгові кредити на придбання житла для молодих сімей.

14. Збільшувати розмір виплат українським сім'ям у зв'язку з народженням кожної наступної дитини пропорційно до росту цін на дитячі товари.

15. Заборонити рекламу тютюнових виробів та алкогольних напоїв у будь-якій формі на всій території України.

16. Надати право місцевим громадам обмежувати торгівлю алкогольними напоями.

17. Встановити спеціальний податок на алкогольні напої, тютюнові вироби, генетично модифіковані продукти харчування. Отримані кошти спрямовувати на програми подолання соціальних хвороб (туберкульоз, онкологічні та серцево-судинні захворювання, діабет, ВІЛ/СНІД, венеричні захворювання, наркоманія).

18. Дозволяти продаж генетично-модифікованих продуктів харчування лише зі спеціальним маркуванням. Відводити для генетично-модифікованих продуктів окремі полиці у торгівельних закладах.

19. Організувати належний державний контроль за охороною здоров'я працівників, санітарними умовами праці громадян та безпекою на виробництві.

20. Зберігати наявні заповідні території та парки і створювати нові рекреаційні зони. Переносити за межі населених пунктів на безпечну відстань усі підприємства, що здійснюють хімічні або біологічні викиди в атмосферу.

21. Зобов'язати фізичних та юридичних осіб відшкодовувати у подвійному розмірі збитки, нанесені довкіллю.

22. Відродження духовності та інтелект нації повинні стати головним аргументом України в боротьбі за гідне місце в світі. Опираючись на підтримку народу об'єднати зусилля всіх інтелектуальних демократичних сил.

23. Підвищити зарплату вчителів, лікарів, працівників науки, державних культурно-освітніх закладів до рівня оплати праці пріоритетних професій у провідних галузях; рівень державної допомоги сім'ям при народженні дітей. Законодавчо забезпечити пільгове кредитування на придбання житла, товарів довгострокового вжитку, навчання дітей.

Наукова реформа. Наука

Головна ціль – максимальний розвиток наукового сектору в Україні. Регіональне і світове лідерство України в залежності від наукової категорії.

1. Стимулювати повернення українських науковців, що виїхали закордон.

2. Запровадити програми стимулювання співпраці між українськими та провідними іноземними науковими лабораторіями.

3. Нейтралізувати проблему недостатності коштів, забезпечити ресурсну базу для реалізації досліджень і подальшої реалізації напрацювань науковців.

4. Забезпечити одночасне та комплексне використання особистісного й колективного, індивідуального і загального наукового потенціалу.

5. Забезпечити підвищення престижу наукової професії.

6. Розробити новий та якісний індивідуально-мережовий (індивідуально-суспільний) механізм реалізації іміджу молодого вченого;

7. Забезпечити створення власних унікальних наукових проектів, розробити концепцію розвитку української науки., у т.ч. підвищити рівень і якість наукових публікацій

8. Забезпечити децентралізацію влади наукових інститутів у фінансовому аспекті, перекласти персональну відповідальність за кошти на керівників лабораторій або груп чи відділів, які отримують грант..

9. Нейтралізувати складні механізми комерціалізації наукових відкриттів та малий відсоток прибутку, що отримують самі відкривачі, забезпечити прозорість системи розподілу коштів на дослідження.

10. Забезпечити правдивість наявності якихось наукових студеней, репутація вченого повинна підтверджуватися публікаціями у професійних фахових виданнях та грошима, які заробили його/її відкриття, а не папірцями-дипломами..

Освітня реформа. Освіта

Високий освітній і культурний рівень населення сприяє формуванню громадянської відповідальності і активності, адекватних життєвих стандартів і раціональних способів забезпечення життєвих потреб, зміцнює престиж і конкурентноздатність держави у різних вимірах.

1. Перевірити у фондах дитячо-юнацьких та публічних бібліотек спадщину радянської літератури на користь й інтелектуалізм.

2. Закуповувати коштом бюджету національні твори літератури, образотворчого мистецтва, музики, кіно для поповнення фондів бібліотек, музеїв, фонотек, відеотек, репертуару театрів, музичних колективів тощо.

3. Перевірити відповідність мови викладання в навчальних та виховних закладах до офіційного статусу навчальних закладів.

4. Культивувати кращі традиції української педагогіки.

5. Розширювати мережу дошкільних освітніх закладів. Забезпечити кожній українській дитині доступ у дошкільний заклад. Відновити і зберегти систему позашкільних закладів та дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

6. Ухвалити державну програму патріотичного виховання та гартування характеру молодого покоління.

7. Забезпечити активне дозвілля і оздоровлення дітей та юнацтва. Сприяти поширенню мережі дитячо-юнацьких та молодіжних патріотичних організацій, спортивних секцій, гуртків, літніх таборів для дітей та юнацтва.

8. Забезпечити рівний доступ до системи освіти всіх громадян незалежно від матеріального, соціального стану чи місця проживання.

9. Нейтралізувати моральний розпад підростаючого покоління.

10. Зупинити масовий відтік зі школи учительського складу, пов'язаний з низькім рівнем заробітної плати.

11. Підвищити науково-навчальний рівень ВУЗів.

12. Нейтралізувати дефіцит міст у дитсадках і переповненість груп, забезпечити

удовлетворительное отопление, питание, материально-техническое оснащение.

13. Нейтралізувати проблему критичного недофінансування наукових закладів, забезпечити якісне адміністрування у цьому питанні.