Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснення КВЕД 2010.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
2.69 Mб
Скачать

42.99 Будівництво інших споруд, н.В.І.У.

Цей клас включає:

- будівництво промислових споруд, за винятком будівель:

• нафтопереробних заводів

• хімічних заводів

- будівельні роботи, крім будівництва будівель, наприклад:

• відкритих спортивних комплексів

Цей клас включає також:

- поділ земель із благоустроєм території (наприклад, будівництво додаткових доріг, комунальної інфраструктури тощо)

Цей клас не включає:

- установлення промислового устатковання, див. 33.20

- поділ земель без благоустрою території, див. 68.10

- послуги з управління проектом цивільного будівництва, див. 71.12

- будівництво відкритих плавальних басейнів, див. 43.99

  1. Спеціалізовані будівельні роботи

Цей розділ включає спеціалізовані будівельні роботи (спеціалізованих професій), наприклад, будівництво деяких частин будівель та об'єктів цивільного будівництва або підготовку до будівництва. Зазвичай подібні види робіт засновані на одному аспекті, що поєднує різні споруди, які вимагають спеціальних навичок або устатковання для виконання таких робіт як укладання паль, будівельні роботи нульового циклу, монтаж внутрішніх комунікацій, бетонні роботи, укладання цегли, зведення підмостків, покрівельні роботи тощо. Також сюди відноситься зведення сталевих конструкцій за умови, що деталі випускає інша організація. Спеціалізовані будівельні роботи в основному виконуються на основі субпідряду, а особливо при здійсненні ремонтних робіт виконуються безпосередньо для власника майна.

Також сюди відноситься повне оздоблення будівель.

Також включене й установлення усіх видів комунікацій, завдяки яким споруда стає функціональною. Подібні роботи зазвичай виконуються на будівельних майданчиках, хоча деяка частина робіт може виконуватися в спеціалізованих майстернях. Сюди відносяться також слюсарні роботи, а також роботи з установлення систем опалювання та кондиціонування, антен, систем сигналізації та інші електротехнічні роботи, роботи з установлення систем пожежної сигналізації, ліфтів, ескалаторів тощо. Також до цього розділу відносяться роботи з водо-, тепло- та звукоізоляції, обшивання листовим металом, установлення торговельних холодильних установок, установлення освітлення та сигнальних систем для автомобільних доріг та залізниць, аеропортів, портів тощо. А також сюди відносяться ремонтні роботи до всіх типів перерахованих робіт.

Роботи з повного опорядження будівель включають такі роботи, як полірування, штукатурні, малярські роботи, покриття підлоги та стін плиткою або покриття такими оздоблювальними матеріалами як паркет, ковролін, шпалери тощо, а також циклювання підлоги, оздоблювальні теслярські роботи, роботи зі звукоізоляції, очищення зовнішньої території тощо. Також сюди відносяться ремонтні роботи до всіх типів перерахованих вище робіт.

Оренда устатковання з оператором класифікується так, як і відповідні будівельні роботи.

43.1 Знесення та підготовчі роботи на будівельному майданчику

Ця група включає роботи з підготовки будівельного майданчика для виконання наступних будівельних робіт, у тому числі його розчищення від існуючих конструкцій та споруд.