Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснення КВЕД 2010.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
2.69 Mб
Скачать

53.1 Діяльність національної пошти

    1. Діяльність національної пошти

Цей клас включає діяльність поштових служб, що функціонують відповідно до зобов'язань з надання послуг у зоні загального охоплення під управлінням одного або декількох спеціально призначених постачальників послуг. Така діяльність включає використання інфраструктури зони загального охоплення, у тому числі місця роздрібного продажу, сортувальне та технологічне устатковання, а також маршрутів доставки, якими варто забирати та доставляти пошту. Доставка включає поштові відправлення, тобто листи, листівки, друковані видання (газети, періодику, рекламні видання тощо), дрібні посилки, товари або документи. Також сюди відносяться інші послуги, необхідні для виконання зобов'язань з надання послуг у зоні загального охоплення.

Цей клас включає:

- виймання, сортування, транспортування та доставку (внутрішніх та міжнародних) поштових відправлень у вигляді посилок та бандеролей за допомогою служби поштової доставки відповідно до зобов'язань з надання послуг у зоні загального охоплення. При цьому можна використовувати один або більше видів транспорту. Перевезення може здійснюватися як власним (приватним) транспортом, так і громадським транспортом

- збирання листів та посилок з приватних поштових скриньок або із поштових відділень зв'язку

Цей клас не включає:

- діяльність, пов'язану з поштовими безготівковими розрахунками (жирочетами), заощадженнями на поштово-ощадних рахунках та поштовими грошовими переказами, див. 64.19

53.2 Інша поштова та кур'єрська діяльність

53.20 Інша поштова та кур'єрська діяльність

Цей клас включає послуги з:

- виймання, сортування, транспортування та доставки (внутрішніх та міжнародних) поштових відправлень у вигляді посилок та бандеролей, здійснюваних фірмами, крім національної пошти, відповідно до зобов'язань з надання послуг у зоні загального охоплення. При цьому можна використовувати один або більше видів транспортування, перевезення може здійснюватися як власним (приватним) транспортом, так і громадським транспортом.

Цей клас включає також:

- послуги з доставки додому

Цей клас не включає:

- вантажні перевезення, див. (відповідно до виду транспорту) 49.20, 49.41, 50.20, 50.40, 51.21, 51.22

I тимчасове розміщування й організація харчування

Ця секція включає надання місць для короткострокового проживання, а також надання повного асортименту продуктів харчування та напоїв, придатних для негайного споживання. Обсяг та тип додаткових послуг, що надаються у рамках цієї секції, може значно варіюватися.

До цієї секції не включене надання послуг довгострокового проживання, що класифікується в секції, яка описує операції з нерухомості (секція L). Також сюди не відноситься приготування їжі або напоїв, які або є непридатними для негайного споживання, або продаються через незалежні канали розподілення, тобто за допомогою оптової або роздрібної торгівлі. Класифікація приготування таких продуктів харчування наведена в розділі «Обробна промисловість» (секція C).