Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R_2-7.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

6.1.22.9. Включення слів і фраз до предметного покажчика

1. Виділіть текст, який ви бажаєте використовувати як елемент предметного покажчика.

Щоб увести довільний текст як елемент покажчика, клацніть у те місце, куди потрібно вставити елемент покажчика.

2. Натисніть клавіші Alt + Shift + X.

3. Щоб створити основний елемент покажчика, введіть чи змініть текст у полі Основной элемент.

Щоб створити додатковий елемент покажчика, уведіть текст у поле Дополнительный. Щоб додати елемент третього рівня, у поле Дополнительный уведіть текст додаткового елемента покажчика, поставте двокрапку, а потім уведіть текст елемента третього рівня.

4. Натисніть кнопку Пометить.

Щоб відзначити всі входження зазначеного тексту в документі, натисніть кнопку Пометить все.

5. Продовжуйте позначати потрібний текст. До закінчення процесу позначання елементів покажчика діалогове вікно Определение елемента указателя залишається відкритим.

Якщо натиснута кнопка Пометить все, буде позначено перше входження згаданого тексту (з урахуванням регістра букв) у кожному абзаці.

Усі позначені елементи покажчика вставляються у вигляді полів {ХЕ}, оформлених схованим текстом. Якщо поля {ХЕ} не видно на екрані, натисніть кнопку Непечатаемые символы.

6.1.22.10. Форматування елементів предметного покажчика

Допускаються до форматування елементи предметного покажчика за позначень: підкреслення назв розділів, виділення номерів сторінок напівжирним шрифтом і т. ін.

1. Виділіть текст, який потрібно використовувати як елемент предметного покажчика.

2. Натисніть клавіші Alt + Shift + X.

3. Виділіть текст у полі Основной элемент чи Дополнительный, а потім натисніть сполучення клавіш, призначене для форматування символів.

4. Щоб відформатувати номери сторінок, встановіть прапорець Полужирный чи Курсив у групі Формат номера сраницы.

5. Натисніть кнопку Пометить.

Будь-які зміни, внесені безпосередньо в зібраний покажчик, у тому числі форматування, будуть втрачені за повторного збирання покажчика. Щоб зберегти форматування, потрібно відформатувати поля елементів покажчика в документі.

6.1.22.11. Зміна та видалення елементів предметного покажчика

Елементи покажчика вставляються в документ у вигляді полів {ХЕ}, оформлених схованим текстом. Для зміни елементів предметного покажчика потрібно змінити текст у цих полях.

1. Якщо поля {ХЕ} не видні на екрані, натисніть кнопку Непечатаемые символы.

2. Щоб змінити текст чи форматування елемента покажчика, змініть текст усередині лапок.

Щоб видалити елемент покажчика, виділіть повністю (включаючи фігурні дужки) відповідне поле {ХЕ}, а потім натисніть клавішу Delete.

Звичайно, можна змінювати й видаляти елементи в зібраному предметному покажчику, однак усі такі зміни будуть втрачені в разі повторного збирання покажчика.

6.1.23. Робота з кількома документами

Найчастіше ви працюватимете тільки з одним доку- ментом, але в деяких ситуаціях можливість працювати з кіль- кома документами одночасно дуже виручить вас. Приміром, ви можете звертатися до одного документа, працюючи з іншим, а також копіювати і переміщати текст з одного документа в інший, Word дає можливість відкривати стільки документів, скільки вам потрібно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]