Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R_2-7.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

6.1.32.5. Виправлення тексту в режимі попереднього перегляду

1. У режимі попереднього перегляду відкрийте сторін­ку, що підлягає редагуванню.

2. Клацніть текст, який потрібно змінити. Масштаб зображення збільшиться.

3. Натисніть кнопку Увеличение. Коли покажчик змінить вигляд з лупи на звичайний текстовий покажчик, внесіть необхідні зміни в документ.

4. Щоб відновити колишній масштаб зображення, натисніть кнопку Увеличение, а потім клацніть документ.

6.1.32.6. Підгонка сторінок

Якщо остання сторінка короткого документа містить усього кілька рядків тексту, можна спробувати зменшити число сторінок у документі, натиснувши кнопку Подгонка страниц у режимі попереднього перегляду. Це особливо зручно, якщо документ, скажімо, лист, містить лише кілька сторінок. Зменшення числа сторінок досягається за рахунок зменшення розміру шрифтів, використовуваних у документі.

Для скасування змін, внесених у документ під час підгонки сторінок, негайно виберіть команду Отменить подгонку страниц у меню Правка.

Не існує швидкого способу відновити вихідні розміри шрифтів після збереження та закриття документа.

6.1.32.7. Друк документів

Для друкування документа слід дати команду Файл/Пе­чать. У вікні діалогу Печать (рис. 6.32), яке з’явиться після цього на екрані, можна встановити такі параметри:

  • тип принтера;

  • кількість друкованих копій;

  • діапазон друкованих сторінок (усі сторінки, поточну сторінку, виділені сторінки, діапазон сторінок).

Рис. 6.32

Для вибору типу принтера використовують список Принтер... З цього списку слід вибрати тип принтера, до якого під’єднано комп’ютер. Після натискування кнопки Параметры... відкривається вікно діалогу Параметры, вкладинка Печать, де можна також встановити ряд параметрів:

Черновой — друкування з мінімальним використанням символів формування;

Фоновая печать — дає змогу продовжити роботу з програмою Word під час друкування;

Графические объекты — друкування разом з текстом графічних об’єктів. Після встановлення необхідних параметрів слід натиснути кнопку ОК у вікні діалогу Печать. На екрані з’яви­ться вікно повідомлення про друк. Процес друкування можна перервати клавішею Еsс або кнопкою Отмена у вікні повідомлення про друкування.

Під час фонового друкування вікно повідомлення на екрані не з’являється. Для управління друкуванням слід звернутися до програми Диспетчер Печати.

6.1.32.8. Зміна параметрів друку

Word пропонує встановити різні параметри друку. Можна, наприклад, роздрукувати лише непарні чи парні сторінки. Цей параметр зручний для роздруковування документа на двох сторонах аркуша на стандартному однобічному принтері. Роздрукуйте сторінки з непарними номерами, потім перекладіть їх у зворотному порядку, помістіть у лоток для паперу і роздрукуйте сторінки з парними номерами. Можна вказати, які сторінки друкувати за допомогою списку Печать у діалоговому вікні Печать (вибравши там параметр Четные страницы чи Нечетные страницы). Вибравши Все страницы диапазона, ви повернетеся до друкування всіх сторінок.

Можна встановити й інші параметри в діалоговому вікні Печать. Для цього клацніть на кнопці Параметры.

Параметри, що використовуються найчастіше.

  • Черновая печать. Видає чернетку, що роздруковується швидше, але може не відображати деяких видів форматування та графічних об’єктів (залежно від вашого принтера).

  • Изменить порядок печати. Друкує сторінки в зворотному порядку.

  • Фоновая печать. Дає можливість продовжити роботу з документом під час друку. Установка цього параметра вимагає додаткової пам’яті, і, звичайно, документ роздруковується повільніше.

  • Обновлять поля. Оновлює зміст усіх полів документа перед друкуванням.

  • Сведения. Друкує властивості документа на додачу до його основного тексту.

  • Примечания. Включає коментарі до документа в роздруківку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]