Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R_2-7.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

6.1.32.3. Режим попереднього перегляду перед друкуванням

Засіб програми Word під назвою Предварительный просмотр дає змогу побачити документ на екрані таким, яким він буде роздрукований. Хоча режим розмітки сторінки також показує ваш документ в остаточному вигляді, режим попереднього перегляду пропонує кілька додаткових функцій, що можуть вам знадобитися. Для того, щоб запустити попередній перегляд, виберіть Файл/Предварительный просмотр чи клацніть на кноп- ці Предварительный просмотр стандартної панелі інструментів. Поточна сторінка з’явиться у вікні Предварительный просмотр.

Під рядком меню з’явиться панель інструментів Просмотр печати.

Натисніть клавішу PageUp чи PageDown, чи використовуйте смугу прокрутки для перегляду інших сторінок документа.

Кнопки панелі мають таке призначення:

  • Печать — друкування документа;

  • Лупа — курсор набирає вигляду лупи, і документ в районі лупи зображується в збільшеному вигляді;

  • Одна страница — відображення однієї сторінки документа. Натисніть кнопку Одна страница для перегляду однієї сторінки;

  • Несколько страниц — відображення кількох (до шести) сторінок. Клацніть на кнопці Несколько страниц і, не відпускаючи кнопку миші, перетягніть покажчик, виділивши стільки піктограм сторінок, скільки вам потрібно бачити на екрані одночасно;

  • Масштаб — збільшення (зменшення) розміру відображуваних сторінок. Клацніть на стрілці Масштаб і виберіть із запропонованого списку потрібне вам збільшення;

  • Линейка — управління відображенням координатної лінійки. Натисніть кнопку Линейка, щоб з’явилася лінійка. Ви її зможете використовувати для встановлення полів і відступів;

  • Подгонка страниц — спроба скоротити кількість сторінок на одну за рахунок ущільнення тексту. Натисніть кнопку Подгонка страниц, якщо на останній сторінці вашого документа кілька рядків тексту. Word спробує форматувати текст таким чином, щоб кількість сторінок документа зменшилася на одну;

  • Во весь экран — розширення вікна документа на весь екран. На екрані, крім вікна документа, залишається тільки панель інструментів Просмотр печати. Повторне натискування цієї кнопки надасть екрану початкового вигляду;

  • Закрыть — повернення до нормального режиму перегляду. Натисніть кнопку Закрыть чи клавішу Esc, щоб вийти з режиму попереднього перегляду.

Щоб збільшити частину документа, натисніть кнопку Увеличение, а потім клацніть на документі.

Натисніть кнопку Печать, щоб роздрукувати документ. Клацніть на ній ще раз, щоб повернутися до звичайного вигляду документа.

6.1.32.4. Як зробити так, щоб документ мав однаковий вигляд на екрані і на папері

Для оцінки розташування різних об’єктів — колонтитулів, виносок, графічних об’єктів тощо — на друкованій сторінці використовуйте режим розмітки.

Щоб побачити, який вигляд матиме кожна сторінка надрукованого документа, перейдіть у режим попереднього перегляду.

Зображення на екрані найбільше відповідає надрукованому, якщо в діалоговому вікні Масштаб (меню Вид) установлений масштаб 100 %. Крім того, працюючи в звичайному режимі, можна зробити зображення на екрані більш точним. Для цього виберіть команду Параметры в меню Сервис, а потім зніміть прапорці Черновик і Перенос по границе окна на вкладці Вид.

Документ, надрукований з режиму електронного документа, разюче відрізнятиметься від своєї екранної версії. Щоб зменшити відмінності, перед роздрукуванням перейдіть у звичайний режим. Для одержання відомостей про різні способи перегляду документів Word натисніть кнопку Предварительный просмотр.

Шрифти TrueType мають однаковий вигляд на екрані в надрукованому документі. Імена шрифтів TrueType можна вибрати зі списку Шрифт на панелі форматування, а також у діалоговому вікні Шрифт (меню Формат). Шрифти TrueType автоматично встановлюються в процесі інсталяції Windows.

Якщо використовуються шрифти, відмінні від TrueType, намагайтеся підібрати шрифти принтера так, щоб вони найбільше відповідали екранним шрифтам. Якщо знайти потрібний шрифт не вдалося, чи якщо драйвер принтера не може одержувати інформацію про екранні шрифти, екранні шрифти автоматично зміняться для їх максимального збігу зі шрифтами принтера.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]