Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R_2-7.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

6.1.25.5. Призначення деяких спеціальних символів

Деякі спеціальні символи, пропоновані програмою Word, можливо, незнайомі вам, але вони будуть корисні під час створення деяких документів. Нижче подано їх короткий опис.

  • Коротке тире — як правило, використовується в різних комбінаціях цифр і/чи букв, наприклад: див. вправа 1–А.

  • Довге тире. Воно трохи довше короткого і застосовується для різних цілей, наприклад, для відділення прямої мови від слів автора.

  • Короткий пробіл. Пробіл трохи довший за стандартний.

  • Довгий пробіл. Трохи довший за короткий.

  • Нерозривний пробіл. Пробіл, що не розривається наприкінці рядка. Слова, розділені нерозривним пробілом, завжди залишаються в одному рядку.

  • Нерозривний дефіс. Схожий на нерозривний пробіл тим, що два слова, між якими стоїть нерозривний дефіс, завжди знаходитимуться в одному рядку.

  • М’який перенос. З’являється на екрані лише тоді, коли слово переходить у праве поле документа і його потрібно перенести в наступний рядок.

6.1.26. Пошук і заміна тексту

6.1.26.1. Пошук тексту

Word може автоматично переглянути ваш документ у пошуках входжень зазначеного тексту. Word автоматично перегляне весь документ, якщо ви не виділите частину тексту перед запуском команди пошуку. Якщо ж ви спочатку виділите визначений текстовий блок, то пошук вестиметься тільки в цій виділеній ділянці.

Якщо ви хочете шукати текстовий фрагмент лише у певній частині документа, спершу виділіть цю частину, інакше Word перегляне весь документ. Потім:

1. Виберіть команду Правка/Найти чи натисніть Ctrl + F. З’явиться діалогове вікно Найти и заменить (рис. 6.27) в режимі пошуку.

Рис. 6.27

2. У текстовому полі Найти введіть текст, що його збираєтеся шукати. Введений вами текст називається шаблоном пошуку.

3. Натисніть кнопку Найти далее. Word перегляне документ на відповідність шаблону пошуку. Якщо відповідний текст буде знайдений, він буде виділений, а пошук припинений, причому діалогове вікно Найти и заменить буде відкрито.

4. Клацніть на кнопці Найти далее для продовження пошуку наступного шаблону. Чи, натиснувши клавішу Esc, закрийте діалогове вікно і поверніться у вікно документа. Знайдений текст залишиться виділеним.

Якщо під час перегляду весь документ чи шуканий текст не знайдено, з’явиться повідомлення, що поінформує вас про це.

6.1.26.2. Використання параметрів пошуку

За замовчуванням операція пошуку шукає місцезнаходження шаблону пошуку, зазначеного вами, однаково прочитуючи великі та малі літери, і не звертаючи уваги на те, чи є шаблон пошуку цілим словом чи його частиною. Приміром, за шаблоном «пуск» будуть знайдені слова «Пуск», «пуск», «відпустка» і т. ін. Ви можете налаштувати пошук за допомогою використання параметрів пошуку. Щоб зробити це, натисніть кноп­ку Больше, розташованої в діалоговому вікні Найти и заменить. Діалогове вікно збільшиться за рахунок появи додаткових параметрів.

Ви можете вибрати такі параметри:

  • Учитывать регистр. Вимагає точної відповідності великим і малим літерам шаблону. Вибираючи цей параметр, маючи шаблон «Пуск», ви знайдете тільки слово «Пуск», але не «ПУСК» і не «пуск»;

  • Только слово целиком. Шукає лише відповідні цілі сло- ва. Встановлюючи цей параметр за наявності шаблону «пуск», ви знайдете тільки слово «пуск», але не «відпустка», «пропуск» і т. д.;

  • Подстановочные знаки. Дає можливість використовувати знаки підстановки * і ? у шаблоні пошуку. Знак підстановки * позначує послідовність, що складається з будь-яких символів, у той час як знак підстановки ? відповідає будь-якому одному символу. За шаблоном «к?т» будуть знайдені слова «кіт» і «кит», але не «кріт» і «корт». А за шаблоном «к*т» будуть знайдені і «кіт», і «кит», і «корт», і «кріт»;

  • Везде. Переглядає весь документ;

  • Вперед. Переглядається тільки частина документа від курсору до кінця документа;

  • Назад. Шукає шаблон у частині документа від курсора до початку документа.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]