Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R_2-7.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

6.1.21.2. Зміна структури заголовка

Щоб понизити рівень заголовка, перетягніть символ правіше.

Щоб підвищити рівень заголовка, перетягніть символ лівіше.

Щоб перемістити заголовок на нове місце, перетягніть символ нагору чи вниз. (Основний текст, який міститься під заголовком, переміститься разом із заголовком.)

6.1.21.3. Створення багаторівневого нумерованого списку

Багаторівневі нумеровані списки містять до дев’яти рівнів.

1. У меню Формат виберіть команду Список, а потім — вкладку Многоуровневый (рис. 6.22).

Рис. 6.22

2. Виберіть необхідний формат списку, а потім натисніть кнопку ОК.

Уведіть список, натискаючи клавішу Enter після кожного елемента.

3. Для переміщення елемента списку на необхідний рівень нумерації клацніть елемент, а потім натисніть кнопку Увеличить отступ чи Уменшить отступ.

Існує можливість зміни рівня нумерації в міру введення тексту. Починаючи новий абзац, натисніть клавішу Tab для зниження рівня нумерації елемента списку. Для підвищення рівня нумерації елемента списку натисніть одночасно клавіші Shift + Tab. Потім уведіть необхідний текст.

Є можливість зміни формату чи маркера номера, а також тексту, призначеного для вставки на кожен рівень.

Існує можливість перетворення існуючого списку в багаторівневий нумерований список. Виділіть список, виберіть команду Список у меню Формат, а потім виберіть необхідний тип нумерації на вкладці Многоуровневый. Перемістіть абзаци, як зазначено в п. 3.

Існує можливість додавання нумерації до кількох елементів на одному рядку. Наприклад, якщо елемент списку «1. а)», то для «а)» використовується поле LISTNUM. Для одержання додаткової інформації натисніть кнопку.

6.1.21.4. Форматування тексту в режимі структури

У режимі структури форматування тексту зображується спрощено, що дає можливість зосередитися на структурі документа. Нижче перераховані припустимі в режимі структури види та способи форматування.

Кожен рівень заголовків відформатований за допомогою вбудованого стилю заголовка («Заголовок 1» — «Заголовок 9») чи рівня структури («Рівень 1» — «Рівень 9»). Ці стилі та рівні можна присвоїти заголовкам у звичайний спосіб. У режимі структури заголовка можна автоматично присвоїти потрібний стиль, перетягнувши його на відповідний рівень. Щоб змінити вигляд стилів заголовків, варто змінити їх форматування.

Відступ заголовка відповідає його рівню. Відступи зображуються лише в режимі структури; в разі переходу до іншого режиму перегляду відступи видаляються.

Формати абзаців не зображуються. Лінійка та команди форматування абзаців недоступні. (Зберігається можливість присвоювання стилів, однак не всі види форматування стилів будуть видні.) Щоб переглянути чи змінити форматування абзаців, перейдіть в інший режим перегляду.

Якщо формат символів (наприклад, великий шрифт чи курсивне накреслення) заважає роботі, вони можуть бути зображені в структурі звичайним текстом. На панелі інструментів Структура натисніть кнопку Отобразить форматирование.

Щоб у режимі структури ввести символ табуляції, натисніть клавіші Ctrl + Tab.

Щоб у режимі структури переглянути фактичний формат документа, можна розділити вікно документа. В одній ділянці можна працювати в режимі структури, а в іншій — у режимі розмітки сторінки чи звичайному режимі. Усі зміни, внесені в документ в одній ділянці, відображаються в інші.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]