Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча програма кінцева ЗЗГдля ДІД.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
317.95 Кб
Скачать

Тема 8. Зв’язки з громадськістю засобами мережі Інтернет.

Інтернет як сучасний засіб комунікації. З історії мережі Інтернет. Принципи поширення інформації. Основні напрямки роботи по зв’язкам з громадськістю у мережі Інтеренет. Корпоративний сайт та вимоги до нього. Налагодження зворотного зв’язку та інтерактивності. Робота з форумами та конференціями. Спеціалізована розсилка. Типологізація сайтів.

Новиннєвий менеджмент у мережі Інтернет. Особливостей подачі інформаційних повідомлень у мережі Інтернет. Онлайновий інформаційний менеджмент. Інтерактивність. Складання і розповсюдження реалізів для електронних ЗМІ. Контр-технології у мережі. Анти-сайти та механізми боротьби з ними.

Меми та мнемотехніка. Поняття мему. Мем як одиниця самовідвторюваної інформації. Меми та мережа Інтернет. Механізми поширення мемів. Меми і потреби зв’язків з громадськістю. Характер поширюваної за допомогами мемів інформації. Проблема створення та поширення мемів. Вимоги до мемів. Меми у контексті політичної боротьби.

Тема 9. Блог як засіб налагодження зв’язків з громадськістю.

Поняття «блогу». Блоггінг як закономірний результат розвитку мережі Інтернет та нове комунікаційне явище. Основні ресурси для створення блогів. Інформаційний та PR- потенціал блогів. Типологія блогів: індивідуальні, блоги «знаменитостей», корпоративні. Болг як засіб комунікації.

Розвиток блогосфери. Блогосфера як сукупність блогів мережі Інтернет. Об’єднання блогів у єдину систему. «Загальні» та тематичні блоги. Фактори успішності блогів доступність, оперативність та широта інформації, теоретична вільність одержаних даних. Зворотній зв’язок. Небезпеки та труднощі при роботі з блогами.

Використання блогів для налагодження зв’язків з громадськістю. Загальна характеристика аудиторії блогів. Щільність та дисперсність як фаткори оцінювання. Специфіка сприйняття інформації з блогів. Персоніфікація інформації. Феномен мереженого авторитету. Стратегія роботи з аудиторією блогів: моніторинг блогів, взаємодія з авторитетними блогерами, створення власного корпоративного блогу. Переваги і недоліки використання корпоративних блогів. Правила «розкрути блогів». Менеджмент негативних коментарів.

Тема 10. Соціальні мережі як засіб зв’язку з громадськістю.

Історія виникнення соціальних мереж. Причини та передумови зародження соціальних мереж як форм віртуальної взаємодії індивідів. Суспільна функція та засади популярності соціальних мереж. Загальні принципи функціонування сучасних соціальних мереж. Характеристика типових соціальних мереж: facebook, odnoklassniki.ru, vkontakte.ru. Потенціал для здійснення PR-діяльності засобами соціальних мереж.

Основні напрямки використання соціальних мереж у зв’язку з громадськістю. Соціальна мережа як найширша база даних потенційних клієнтів та споживачів. Небезпека розміщення великих обсягів особистих даних у широкому доступі. Можливості для визначення цільових аудиторій, сегментації та структурування громадськості. Специфіка аудиторії соціальних мереж. Механізми зв’язків з громадськістю засобами соціальних мереж: міжособистісні контакти, створення спеціалізованих груп, розсилка інформації.

Перспективи розвитку соціальних мереж. Специфікація соціальних мереж. Вузькоспеціалізовані та мега-мережі. Соціальні мережі як поле політичної боротьби та об’єднання за спільними поглядами. Створення політиками профілів у мережах. «Іранський феномен» як прообраз майбутнього політичного використання соціальних мереж.