Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча програма кінцева ЗЗГдля ДІД.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
317.95 Кб
Скачать

Тема 4. Значення символів для зв’язків з громадськістю.

Поняття символу. Множинність визначень символу. Символ – основа будь-якої комунікації. Символи та культура. Символи та масова суспільна свідомість. Типологізація символів. Символ і архетип. Апеляція до символів у зв’язках з громадськістю. Різноманіття символів у суспільстві.

Механізми використання символів у зв’язках з громадськістю. Захоплення символів минулого. Конструювання символів. Негативна та позитивна символізація. Творення яскравого корпоративного образу. Основи емблематики. Символіка як елемент корпоративного іміджу. Символіка як зручний засіб для поширення та засвоєння бажаної інформації.

Значення символів за умов інформаційного суспільства. Символи традиційного та сучасного суспільств. Символ як основа одиниця міфотексту. Рекламний образ, теле-картинка та символи. Від традиційних трансцендентних та новітніх теле-ритуалів. Метафори як вербальні символи. Концепція «символічної політики».

Основи брендингу. Поняття бренду. Бренд та товарний знак. Значення бренду для просування різного типу продукції. Бренд – основа маркетингових комунікацій. Бренди у бізнесі та політиці. Візуальна форма та зміст брендів. «Війни брендів».

Тема 5. Управління процесом зв’язків з громадськістю.

Загальні засади управління процесом зв’язків з громадськістю. Особливості теорії управління процесом зв’язків з громадськістю. Складові процесу управління зв’язками з громадськістю. Підходи до процесу управління в сфері зв’язків з громадськістю. Стратегічне мислення. Безперервність планування. Використання у плануванні результатів дослідження. Базові елементи планування.

Дослідницька робота та методи зясування PR-проблеми. Проблеми у сфері зв’язків з громадськістю та їх природа. Організація дослідницької роботи. PR-аудит. Комунікаційний аудит. Соціальний аудит. Ситуаційний аналіз. Маркетингові дослідження.

Розроблення програми PR-дослідження. Постановка проблеми. Мета, завдання, сценарій, бюджет. Презентація плану дослідження. Структура плану PR-кампанії. Проблема репрезентативності. Основні принципи формування репрезентативної сукупності: випадковий та квотний. Ситуаційний аналіз. Процес, процедура та методи досліджень. Вияв та характеристика суспільних груп. Моніторинг. Збір та аналіз статистичних даних. Вторинні дослідження. Неформальні та формальні дослідження. Огляди матеріалів у ЗМІ. Медіа-досье. Контент-аналіз. Масові та експертні опитування. Метод Дельфі. Метод проведення фокус-груп. Інформаційне забезпечення PR-дослідження. Документальні джерела інформації.

Оцінювання ефективності виконання та результатів реалізації програми зв’язків з громадськістю. Складові процесу оцінювального дослідження. Ключові принципи та чинники оцінювання. Сучасний статус вимірювання та оцінки PR-діяльності. Методи вимірювання інформаційної PR-продукції. Методи вимірювання експонування повідомлення. Вимірювання рівня розуміння та усвідомлення. Вимірювання зміни установок аудиторії. Вимірювання зміни поведінки аудиторії. Вимірювання окремих ділянок PR-активності. Інтерпретація результатів оцінювання PR-програми.