Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт (2).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
307.71 Кб
Скачать

7. Продуктове відділення По випарній установці:

  1. Випарну станцію не можна розглядати як самостійний об’єкт!

  2. Тиск граючої пари на І корпус ВУ тримати відповідно до тиску сокової пари ІІ корпусу ВУ, яким варять вакуум-апарати. При цьому тиск пари на ІІІ корпус ВУ повинен бути достатнім для нагрівання соків в підігрівачах.

  3. Рівень соку в випарних апаратах тримати, щоб при кипінні сік підіймався на 150-200 мм вище рорванда.

  4. Температурний режим по корпусам випарної установки

ПАРАМЕТРИ

І корпус

ІІ корпус

ІІІ корпус

ІV корпус

Концерн-тратор

Температура грiючої пари

132-135

125,5

116

104

Температура кипіння соку

128

117

105

100

85

  1. Не перевищувати рівень соку в збірнику перед випарною установкою. Норма – 20%.

Кристалізаційного відділення. Принципова апаратурно-технологічна схема кристалізаційного відділення наведена на технологічній схемі.

Сироп з клеровкою фільтрується на фізично та морально застарілих дискових фільтрах ДФ-150 (5 шт.).

Кристалізаційне відділення на заводі працює за двоступеневою кристалізаційною схемою.

В 2008 році встановлено 3 вакуум-апарати ВАУМ-40 з механічною циркуляцією утфеля.

Кристалізаційне відділення на заводі працює за двоступеневою кристалізаційною схемою.

Утфель І ступеню кристалізації уварюється із суміші сиропу з клеровкою жовтого цукру ІІ кристалізації у вакуум-апаратах типу ВАУМ-40 (3 шт.) з механічною циркуляцією утфелю. Місткість одного вакуум-апарату складає 40 т готового утфелю, площа поверхні нагріву дорівнює 191,7 м2. В кінці циклу уварювання утфелю І кристалізації забирається другий відтік І кристалізації і частина І відтоку і нагрівна пара використовується вторинна пара ІІІ-А корпусу багатокорпусової випарної установки (БВУ).

Готовий туфель випускається в приймальну утфелемішалку об’ємом 36 м3 і через утфелерозподільники надходить на центрифуги періодичної дії типу «ВМА», та «Зангерхаузен» виробництва «Німеччини».Центрифугування виконується з відбором двох відтоків. Пробілювання цукру в центрифугах – конденсатом.

Цукор-пісок після центрифуг надходить на віброконвеєр,звідки елеватором і стрічковими конвеєрами подається в сушильне відділення. Для висушування і охолодження цукру встановлено сушильно-охолоджувальний барабан виробництва Польщі, який забезпечує отримання цукру з необхідними показниками щодо вмісту вологи та температури після охолодження. Зберігання упакованого в мішки цукру проводиться в складі.

Утфель ІІ ступеню кристалізації уварюється із першого відтоку утфелю І кристалізації у вакуум-апаратах типу Ж4-ПВА-40 (8 шт.) з природною циркуляцією утфелю. Місткість одного вакуум-апарату складає 40 т готового утфелю, площа поверхні нагріву дорівнює 200 м2. Як пара нагрівна використовується вторинна пара ІІІ корпусу багатокорпусної випарної установки.

Додаткова кристалізація утфелю ІІ ступеню кристалізації при охолодженні проходить в 8 горизонтальних мішалках-кристалізаторах з трубною поверхнею теплообміну. Підігрів утфелю перед центрифугуванням проводиться в останній восьмій мішалці. Установка мішалок-кристалізаторів не автоматизована. Слід звернути увагу на те, щоб в мішалках-кристалізаторах не було пошкоджених поверхонь теплообміну і щоб протягом усього виробничого сезону в них подавалась охолоджувальна вода, а також на наявність і справність засобів візуального контролю температури утфелю і води (термометри) та жорстке дотримання заданого технологічного регламенту роботи.

Центрифугування утфелю проводиться на центрифугах типу ФПН 1251Л (5 шт, рік встановлення – 1990).

Сушіння цукру, пакування та облік готової продукції. Автоматика сушильного відділення не працює. Стабілізація температури в сушильному барабані виконується регулятором А404 з показуючим приладом РZЗс і безпечної панелі А601А. Сигнал на регулятор надходить від термометра опору ТоР01 з перетворювачем опір-струм; струм-тиск. Вихід із регулятора поступає на регулятор А404 температури перед барабаном, що працює в комплекті із перетворювачем температури А123, пневморегулятором РZЗс з безпечної панелі А601А, клапаном регулюючим 3720521. Температура холодного повітря і цукру на виході контролюється по щитових логометрах МТ4 з термометрами опору ТОР-6ВО. Тиск гарячого, холодного повітря і повітря перед циклонами контролюється по щитових манометрах М144Х72Т. Регулювання подачі холодного повітря і повітря на циклони виконується поворотом заслонок 37-12-2, які керуються із безпечної панелей А602.

Тиск повітря в камері контролюється по показуючому приладу А501 з регулятором А405 і безпечної панелі А601. Сигнал на прилад надходить від дифманометра А125-А001, а регулятор керує поворотною заслонкою 37-15-2.

Автоматикою сушильного відділення передбачена сигналізація зупинки електроприводів по технологічному ланцюгу із блокуванням попередніх приводів при зупинці одного із них.

В пакувальному відділенні встановлені коромислові ваги-дозатори цукру ДСП-100. Керування вагами проводиться релейною схемою власного виробництва.

Облік готової продукції (мішків з цукром) проводиться при транспортуванні її із пакувального відділення на склад.

Система обліку розроблена і виготовлена фірмою «Вінниця «Спектр» Ш24-ЕАР-3. Система складається із трьох пар (випромінювач-приймач інфрачервоних датчиків; і три робочих); нема датчика руху конвеєрної стрічки і щита з електронікою керування. Датчики встановлені на конвеєрній стрічці. В щиту встановлено три незалежних лічильники і контрольний блок, який блокує конвеєр при здвоєних мішках.

Клерувальна мішалка комкового цукру не автоматизована.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]