Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт (2).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
307.71 Кб
Скачать

9.Складські приміщення

Для зважування цукру-піску, що пакується в мішки, застосовуються ваги ДСП-100.

Для обліку мішків, що надходять із пакувального відділення в склад служить установка автоматичного обліку мішків цукру СИ-8 фірма ПКТІ м. Вінниця.

СИ-8 двухкратний паралельний перерахунок мішків цукру, контролює габарити і наявність розподілу мішків, автоматично зупиняє конвеєр при проходженні двох мішків в стик.

Для зберігання цукру-піску запакованого в мішки є два цукрових склади, що вміщують 14530 тис. тон цукру. Цукрові склади не забезпеченні дерев’яними піддонами для укладання цукру. Для контролю за відносною вологою у складах є психрометри.

Для зважування меляси, що поступає із виробництва використовуються ваги ричанні 10 т. Кількість зваженої меляси фіксується у спеціальному журналі.

Меляса зберігається у 2-х резервуарах, що вміщують 8000 т патоки. Паточні резервуари не укомплектовані пробовідбірними кранами по всій висоті, що не забезпечує правильний відбір патоки на її якісний аналіз.

Паточні резервуари прокалібровані, для заміру патоки встановлені замірні труби.

Для контролю за веденням технологічного процесу є рефрактометри, цукрометри, рН-метри, КФК-3, газоаналізатор, золо мір, ваги лабораторні, термометри, ареометри, хімічний посуд і реактиви.

10.Основи контролю та обліку виробництва

Цукровий завод має три лабораторії:

  • сировинну;

  • виробничу;

  • лабораторію ХВО.

Лабораторії є самостійними структурними підрозділами підприємства і підпорядковуються керівнику підприємства. Лабораторії в своїй діяльності керуються керівниками та нормативними документами, Положенням про лабораторію та настановою з якості.

Приміщення лабораторії по виробничій площі, санітарно-гігієнічним умовам (температура, вологість, чистота повітря, освітленість, звукоізоляція та інші) повинні відповідати вимогам застосованих методик вимірювань, нормам і правилам нормативних документів з охорони праці, навколишнього середовища, техніки безпеки.

Всі три існуючі лабораторії не підготовлені до роботи в зимових умовах (відсутнє опалення). Тому необхідно вирішити цю проблему, так як неможливо точно і достовірно проводити вимірювання.

Лабораторії оснащені необхідним лабораторним устаткуванням та приладами, хоча необхідно проводити поетапну заміну існуючого устаткування та приладів на більш сучасне і прогресивне.

Всією необхідною нормативною документацією Лабораторії забезпечені. Проведена актуалізація нормативних документів.

Лабораторним посудом та необхідними реактивами лабораторії поповнюються в мірі необхідності.

У лабораторіях проведена атестація робочих місць. Виробнича та сировинна лабораторії відповідають критеріям акридетації і акридетовані на право проведення вимірювань у сфері поширення державного метрологічного нагляду.

Вінницьким ДЦСМС виданий атестат акредитації № ПУ-0068/03 чинний до 05 серпня 2006 р.

Так як цукрові заводи відносяться до сезонного виробництва тому і штат працюючих – сезонні працівники. Перед початком виробничого сезону проводиться технічне навчання працівників.

ІТП проходять перепідготовку в Інституті післядипломної освіти.

Для кожного працівника розроблена посадова інструкція, що встановлює його функції, обов’язки, права та відповідальність.

Лабораторія проводить аналіз готової продукції (цукру-піску) за показниками якості згідно вимог державного стандарту ДСТУ 2316-93 (ГОСТ 21-94) крім вмісту важких металів та пестицидів. Вміст цих елементів визначає лабораторія ВДЦСМС. Заводська лабораторія проводить оперативний контроль на всіх станціях виробництва, встановлює причину випуску продукції низької якості та бере участь у розробці заходів по усуненню причин випуску неякісної продукції, здійснює вхідний контроль якості допоміжних матеріалів (по мірі забезпеченості необхідними приладами).

Працівники лабораторії здійснюють оперативний контроль за дотриманням технологічного процесу на всіх дільницях виробництва, проводять контроль по показникам якості цукру-піску, виявляють причини відхилень показників якості цукру, параметрів технологічних процесів від заданих нормованих значень та приймають участь у роботах по усуненню порушень.

Лабораторія оформляє якісні посвідчення, видає копії сертифікатів відповідності за результатами вимірювання показників готової продукції, а також приймає участь в узгодженні технологічної документації на продукцію з метою забезпечення якісного і ефективного контролю її якості, дотримання технологічного процесу.

Лабораторії заводу не мають відповідної оргтехніки та робочих програм щодо організації робочих місць головного технолога, помічника головного технолога та завідуючої лабораторією.

Мікробіологічна лабораторія на даному підприємстві відсутня. Організацію технологічного контролю за якістю готової продукції та технологічного обладнання заводу проводить виробнича лабораторія. На підприємстві створено комісію, яка здійснює контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних правил, санітарно-гігієнічного стану технологічного обладнання заводу. Приймає участь у розробці графіків миття та дезінфекції обладнання.

Необхідно обладнати мікробіологічну лабораторію на заводі з метою здійснення мікробіологічного контролю виробництва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]