Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт (2).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
307.71 Кб
Скачать

4. Бурякопереробне відділення

Бурякопереробне відділення фактично задає темп роботи всього заводу і впливає на якість готової продукції. Тому повинна бути гарантована робота наступних контурів:

контур співвідношення «стружка-сік» на виробництво;

контур рівнів в збірнику дифузійного соку в шахті запарника; в мішалці запарника, в колонному апараті, в збірнику живильної сульфітірованої води;

контроль температури соку в мішалку запарника;

автоматичний контроль витрати стружки на виробництво; соку на виробництво; соку в шахту і мішалку запарника; сульфітірованої води в апарат;

соку в шахту, соку в мішалку запарника; в збірнику сульфітірованої води, води в колону дифузійному апараті;

загрузки шнека запарювача; турбувала колонного апарата;

перепад тиску на ситах запарювача; перепад тиску на ситах колонного апарата;

зібраний контроль температур в нижній частині колонного апарата, в середині і в верхній частині; в соковій камері ошпарювача, сокостружкової суміші, яка подається в колонний апарат;

Бурякопереробне відділення»ТОВ «Хмільницьке» ВП Жданівський цукровий завод включає:

Бункер над бурякорізками, об’ємом 20-хвилинного запасу;

Бурякорізки - СЦ2Б-16 – 1 шт.;

- СЦ2Б-20 – 2 шт.;

Дифузійний апарат КД2А-30;

Ошпарювач ;

Жомовіджимні преси;

Пульполовушки;

Конвеєр стружки;

Шнеки жому;

Насосний парк.

В місці вивантаження буряків із стрічкового конвеєра в бункер встановлений вентилятор для віддувки легких домішок від буряків, тип вентилятора ВЦ-4. З бункера буряк надходить до бурякорізок, з яких 2 шт. – 20 рамні типу «Адаменко» та 16-рамна типу СЦ2Б-16. В бурякорізках використовуються ножі типу 1011-В (А і В) з кроком між вершинами ребер 8,25 мм. Відновлення та заточування ножів здійснюються спеціалістами заводу. Продувка ножів повітрям. Бурякова стружка стрічковим конвеєром загальною довжиною 25 м., шириною 1200 мм подається в ошпарювач. Автоматичне регулювання по витраті стружки відсутнє. Стружка після бурякорізок зважується стрічковою вагою ВК-201 «Сведа». Електричний сигнал пропорційний витраті стружки в апарат, від тензодатчика стрічкової ваги поступає на контролер з виходу якого сигнал поступає на частотний перетворювач подачі соку на пульполовушку, яка працює з пропорційно-інтегральним регулятором ПР3-34.

Автоматичне регулювання співвідношення «сік на виробництво – сік в шахту» з корекцією по рівню в шахті.

Вимірювання витрати сокових потоків в шахту і мішалку ошпарювача, а також підтримання в автоматичному режимі співвідношення (1:1) «сік на виробництво – сік в шахту» з корекцією по рівню в шахті виконується за допомогою контролера з комп’ютера.

Технічна характеристика апарата: продуктивність 3000 т/добу; Вимірювання рівня в шахті ошпарювача виконується датчиками «Коболт».

Автоматичне регулювання рівня в мішалці ошпарювача виконується за допомогою датчика «Коболт», контролера та регулюючого пристрою ПСП.

Для висолодження бурякової стружки в дифузійному апараті використовується нагріта до 68-700С сульфітована барометрична і аміачна вода з PH-5.5-6 . Сік із ошпарювача насосами подається на підігрівачі і на пульпоуловлювач. Після відокремлення пульпи дифузійний сік надходить самопливом через витратомір на преддефекатор, а пульпа скидається на прес пульпи. Жом після дифузійного апарату вивантажується системою шнеків і стрічковими конвеєрами у жомову яму.

Система вимірювання рівня в колонному дифузійному апараті виконана за допомогою дифманометра 13ДД11 та перетворювача ПЕП, регулюючого пневмоклапана МИМ.

Контроль перепаду тиску на ситах колонного апарату та ошпарювача виконано за допомогою датчиків рівня «Коболт» та контролера БРУ-7.

Зібраний контроль температури соку на виході із сокової камери і мішалки ошпарювача, в верхніх, середніх і нижніх зонах колони виконано за допомогою термометрів опору ТСМ і приладом МІК-21. Контроль рН в дифузійному апараті відсутній.

Жом після жомопресів містить СР=12-18%. Віджимання жому дає змогу повертати жомопресову воду на дифузію, зменшити транспортні витрати на перевезення свіжого жому. Сирий жом поступає в бункер і зважується, витками шнека він переміщується вниз, віджимається, жомопресова вода проходить через ситовий пояс в закожушний простір та всередину пустотілого вала. Далі вся жомопресова вода стікає в жомопресовий колектор і направляється в збірник. Жомопресова вода подається в дифузійний апарат під контрлопаті 15-го чи 17-го ряду в п’яти точках. Під контрлопаті 19-го ряду подається сульфітована барометрична вода (через колектор) з температурою 70-73 0С, рН=6,0-6,5. Технологічні параметри процесу дифузії.

Час перебування стружки в ошпарювачі 8-10 хв.

Час перебування стружки в колоні 65-80 хв.

Довжина 100гр стружки 10-14 м

Вміст мезги і браку не більше 3%

Втрати цукру в жомі 0,25-0,4%

Відбір дифузійного соку 120% до м.б.

рН дифузійного соку 6,2-6,5

СР дифузійного соку 12-14%

Чистота дифузійного соку 85-87%

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]