Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт (2).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
307.71 Кб
Скачать

3. Транспортування буряків на завод і очищення їх від домішок

Тракт подачі буряків ТОВ «Хмільницьке» ВП «Жданівський цукровий завод» включає:

сплавну площадку з твердим покриттям і водобоями для гідравлічної подачі буряків (гідравлічними транспортерами). Відстань від дальньої точки забирання буряків до регулюючого вузла потоку бурякової суміші (бурячної) складає 300 м;

кагатне поле з твердим покриттям і двома гідро транспортерами для подачі буряків в бурячну.

Цукрові буряки по лотку збірного гідро транспортера у вигляді буряководяної суміші у співвідношенні (1:8) надходять на станцію піднімання буряків на всмоктувальну комунікацію типу УС-2 125 т/год. – 2 шт., укомплектованими електродвигунами N=160 кВт, n=730 об/хв. На шляху буряків перед буряконасосами встановлено пульсуючий шибер для регулювання кількості їх подавання в завод. Тип шибера – РШ. Перед шибером встановлено вертикальну (похилу) решітку. Відстань від шибера до похилої решітки становить біля 10 м. Буряконасосом буряководяна суміш подається в лоток підвісного гідро транспортера, приймальна частина якого, виконана у вигляді розширеного лотка, перед яким влаштовано чересний перелив надлишку буряководяної суміші для аварійного її скидання трубопроводом на всос бурякових насосів.

На підвісному гідро транспортері в станції очищення буряків обладнано тракт очищення буряків від домішок, що укомплектований: уловлювачем важких домішок типу ЛТП-62 – 4 шт.; соломогичкоуловлюва-чами типу СБГМ-700 – 2 шт.; три соломогичкоуловлювачі розміщенні на гідро транспортері перед мийним відділенням. Уловлювачі домішок встановленні в двухлінійному виконанні в такій послідовності: уловлювач важких домішок – 1 шт., уловлювач легких домішок – 1 шт., уловлювач важких домішок – 1 шт., та уловлювачі легких домішок на гідро транспортері – 3 шт. Легкі домішки після станції очищення буряків вивантажуються на майданчик, звідки механізованим способом видаляються. Після уловлювачів легких домішок, що встановленні на гідро транспортері, домішки вивантажуються на причепи. Таким чином, після тракту очищення буряководяна суміш поступає в мийне відділення бурякопереробного цеху.

Суттєвою проблемою є незадовільний ефект очищення цукрових буряків від домішок. Першопричиною цьому є не регулююча в автоматичному режимі подача буряків в співвідношенні буряки-вода рівним (1:8). На заводі подача буряків на переробку проводиться з організаційними зусиллями, які передбачають постійну і рівномірну подачу (надходження) буряків в бурячну. Але це не завжди видержується і корені буряків розподіляються в потоці води, нерівномірно, що знижує ефективність роботи гичко - соломо - і каменеуловлювачів.

В мийному відділенні по технологічному потоку послідовно встановлені водовіддільник ВДФ-6 – 1 шт.

Ополіскувач 45 м3, бурякомийка ШІ ПМД-3 – 1 шт.

Ополіскувач 45м3 після бурякомийки. Буряки із ополіскувача гвинтовими шнеками подаються в бурякоелеватори – 2 шт.

Транспортерно-мийна вода після водовіддільника поступає на механічну решітку.

Вловлені домішки після мехрешітки поступають на класифікатор і класифікуються на велику і дрібну фракції. Велика фракція транспортером подається на транспортер і в шнеки ополіскувача № 2. Мала фракція стрічковими транспортерами подається на галерею жомовидання.

Вловлені домішки після ситчастих транспортерів із ополіскувачів, також класифікуються на класифікаторі на дрібну і велику фракцію і відповідно направляються на галерею жомовидалення і на переробку в шнеки ополіскувача № 2. Для очистки і освітлення транспортерно-мийних вод на заводі використовуються:

трьохсекційні відстійники;

насоси для подачі і відведення вод;

механічна решітка;

система транспортерів і шнеків для відведення бурякомаси і домішок.

Для підтримання оптимального рН транспортерно-мийних вод використовується вапнякове молоко.

Транспортерно-мийна вода після мехрешітки насосами подається в ополіскувач № 1 у вигляді висхідного потоку для інтенсифікації відбору важких і плаваючих домішок в ванні ополіскувача. Вода находиться в обороті з ополіскувача вода надходить у ванну мехрешітки. Череси з мехрешітки і продувки ополіскувача іде в канал вод ІІ категорії.

Вода в ополіскувачі № 2 находиться в обороті. Циркуляційними насосами вода з під ситчатого транспортера подається в напірний збірник і самопливом із напірного збірника в ополіскувач. Що дає змогу:

1) зменшити витрату свіжої води;

2) зменшується навантаження на трьохсекційні відстійники і на поля фільтрації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]