Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет вказ Диплом магістр (посл)Мен ЗЕД.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
409.6 Кб
Скачать

7. Умови допуску магістерської дипломної роботи до захисту

7.1. Кафедра здійснює контроль за виконанням роботи у вигляді атестації, яка складається з трьох етапів:

І етап атестації відбувається в першій половині квітня і ступінь готовності магістерської дипломної роботи у студента повинен складати 20 – 30%; під час першого контролю студент подає підписаний керівником календарний план виконання роботи;

II етап атестації відбувається 15-20 травня – готовність роботи повинна складати 80-85%;

ІІІ етап – допуск до захисту (на початку червня) – подання повністю готової магістерської дипломної роботи з підписами консультантів з розділів та керівника, представленням демонстраційних листів, відгуку і рецензії.

7.2. Оформлена згідно з вимогами магістерська дипломна робота перевіряється консультантами відповідних розділів, керівником, після чого вона ними підписується. Керівник роботи подає письмовий відгук.

7.3. Магістерська дипломна робота, що підписана консультантами та керівником, разом з письмовим відгуком останнього за тиждень до захисту подається на кафедру для нормоконтролю та прийняття рішення про її допуск до захисту.

7.4. Нормоконтроль заключається в перевірці додержання вимог до структури, змісту та оформлення магістерської дипломної роботи. За умов позитивної оцінки нормоконтролю робота направляється на внутрішню рецензію. Після отримання рецензії кафедра приймає рішення про допуск дипломної роботи до захисту в державній екзаменаційній комісії, що підтверджується підписом завідувача кафедри на титульному листі.

7.5. Якщо у магістерській дипломній роботі є практичні рекомендації, впроваджені або прийняті до впровадження конкретними підприємствами, то необхідно мати довідки про результати впровадження. Отримані довідки про впровадження враховуються під час захисту робіт.

7.6. До захисту магістерської дипломної роботи допускаються студенти, які склали іспити та заліки з усіх дисциплін, видів практик та курсових робіт, що передбачені учбовим планом, своєчасно підготували дипломну роботу.

7.7. До захисту магістерської дипломної роботи надаються такі документи: магістерська дипломна робота, що оформлена згідно з вимогами, відгук керівника, рецензія, особиста справа студента.

8. Захист магістерської дипломної роботи

Захист магістерської дипломної роботи відбувається прилюдно перед Державною екзаменаційною комісією, до складу якої входять науковці, керівники виробництва, головні спеціалісти та викладачі.

Обсяг тексту доповіді має відповідати 10 хвилинам виступу, містити основні результати аналізу матеріалів об'єкта дослідження і творчих розробок щодо пропозицій і рекомендацій, які є результатом проведеного дослідження, акцентувати елементи наукової новизни та практичної значущості роботи. Перед захистом слід ретельно прочитати рецензію, особливу увагу звернути на висловлені рецензентом зауваження і за можливістю усунути зазначені недоліки або дати аргументовану відповідь у доповіді.

Під час підготовки до захисту студент має погодити зі своїм науковим керівником складену ним стислу доповідь щодо магістерської дипломної роботи і підготовлені наочні матеріали (4–6 сторінок з найважливішими ілюстративними матеріалами, оформленими у вигляді плакатів або у вигляді ксерокопійованого роздаткового матеріалу; а також дискети, слайди, фотографії, макети, рекламні проспекти тощо). Зразок оформлення титулу ілюстративного матеріалу – див. дод. К.

Наочні матеріали мають послідовно ілюструвати доповідь студента і забезпечувати повноту висвітлення всіх положень, які підлягають захисту.

Процедура захисту протоколюється секретарем комісії.

Студент стисло доповідає комісії сутність проведеного дослідження, дає оцінку отриманим результатам, ілюструючи доповідь наочними матеріалами.

Після доповіді студента зачитується рецензія на дипломну роботу, і студент має відповісти на всі зауваження рецензента.

Під час захисту магістерської дипломної роботи члени ДЕК, присутні на захисті викладачі, спеціалісти можуть ставити студентові запитання щодо змісту магістерської дипломної роботи. Відповіді студента мають бути конкретними, аргументованими і короткими.

Після відповіді студента на запитання оголошується відзив наукового керівника виконаної дипломної роботи.

За результатами захисту магістерської дипломної роботи ДЕК приймає рішення щодо оцінки захисту і роботи, про присвоєння спеціалісту відповідної кваліфікації і про видачу йому диплома державного зразка.

Оцінка магістерської дипломної роботи здійснюється за п'ятибальною системою. Рішення щодо підсумкової оцінки приймається більшістю голосів членів ДЕК за результатами публічного захисту з урахуванням висновків наукового керівника та зовнішнього рецензента.

Студент, який отримав на захисті магістерської дипломної роботи незадовільну оцінку, має бути відрахованим з КТУ, і в цьому випадку йому видається академічна довідка встановленого зразка. За ним залишається право бути повторно допущеним до складання державних іспитів (якщо він одержав незадовільну оцінку на іспиті) або до захисту дипломної роботи протягом наступних трьох років. Повторно дипломна робота виконується за наявності заяви студента про допуск до захисту, дозволу ректора і рішення випускової кафедри про затвердження теми й об'єкта дослідження, призначення наукового керівника. На вимогу кафедри тему дипломної роботи може бути змінено, або в межах тієї ж теми матеріали роботи можуть бути ним суттєво оновлено і доповнено.

Якщо захист магістерської дипломної роботи не відбувся з поважних причин, про що студент у ДЕК має подати відповідні документи, ректор університету може подовжити термін його навчання до наступного терміну роботи ДЕК із захисту дипломних робіт, але не більше як на один рік.

Незалежно від причин повторний захист дипломних робіт, складання державних іспитів у той же рік категорично забороняється.

На всіх засіданнях ДЕК складається протокол, в який вносяться відповідні оцінки за складання іспитів і захист, записуються запитання членів ДЕК і присутніх на захисті, особисті думки членів ДЕК, зазначається одержаний освітній рівень, а також державний документ про освіту, який видається випускникові КТУ.

Протоколи підписують голова і члени ДЕК, що брали участь у засіданні.

Державна екзаменаційна комісія після завершення роботи складає звіт, в якому відображаються основні кількісні показники щодо рівня й якості успішності по проведених іспитах і захистах, характеристиках виконаних магістерських дипломних робіт щодо впровадження конкретних пропозицій у практику діючих підприємств, застосування сучасних інформаційних і комп'ютерних технологій в аналітичних дослідженнях і т. ін.

Звіт ДЕК обговорюється на вченій раді університету. Захищені дипломні роботи кафедра МіА здає в архів КТУ не пізніше як через 3 дні після завершення роботи ДЕК, де зберігаються протягом 5 років.