Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет вказ Диплом магістр (посл)Мен ЗЕД.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
409.6 Кб
Скачать

1. Цілі та завдання магістерської дипломної роботи

Магістерська дипломна робота є кінцевим результатом самостійної індивідуальної діяльності студента, комплексним науковим дослідженням підсумком вивчення ним дисциплін, що передбачені навчальними планами підготовки та проходження стажування.

Магістерська дипломна робота є самостійним, оригінальним та завершеним науковим дослідженням у певній галузі науки, має внутрішню єдність структурних складових, сукупність результатів, висновків, рекомендацій, що пропонуються для публічного захисту та свідчать про можливість магістранта розв'язувати проблемні інноваційні професійні та наукові завдання.

Магістерська дипломна робота є випусковою кваліфікаційною роботою, на підставі захисту якої Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) вирішує питання про присвоєння її автору кваліфікації і видачу диплома магістра.

Змістом роботи є результати теоретичних та експериментальних досліджень з актуальних проблем управлінської та зовнішньоекономічної діяльності підприємств.

Метою виконання магістерської дипломної роботи є :

  • систематизація, закріплення та поглиблення (розвиток) теоретичних та практичних знань за спеціальністю та їх застосування при вирішенні актуальних інноваційних науково-дослідних завдань;

  • розвиток навичок самостійної роботи та оволодіння сучасним методичним апаратом та технологіями економічних досліджень при вирішенні наукових проблем та питань;

  • з'ясування ступеня засвоєння загальнотеоретичних та спеціальних дисциплін та підготовленості студента до самостійної управлінської, консалтингової та педагогічної діяльності.

Робота не повинна мати компілятивний характер, за змістом та планом повторювати попередньо проведені дослідження, в тому числі керівника роботи.

Вимоги до роботи полягають у:

  • нетрадиційному та глибокому осмисленні професійної проблеми;

  • комплексному оволодінні матеріалом і методами самостійного дослідження, послідовному його викладанні;

  • практичному застосуванні теоретичних знань для вирішення конкретних завдань щодо визначення закономірностей функціонування і розвитку системи світового господарства , вдосконалення інструментарію регулювання зовнішнім сектором національної економіки, управління міжнародним бізнесом підприємств.

У процесі виконання дипломної роботи студент відповідно до кваліфікаційних вимог повинен виявити:

  • знання загальнотеоретичних, загальноекономічних, професійно-орієнтованих і спеціальних дисциплін, які розкривають теоретичні основи та практичні питання щодо зовнішньоекономічної діяльності підприємства, розробки та реалізації стратегії та тактики управління міжнародною комерційною діяльністю;

  • вміння відбирати, систематизувати та обробляти інформацію відповідно до цілей дослідження;

  • вміння визначати і використовувати причинно-наслідкові зв’язки процесів та явищ у прикладній галузі;

  • вміння формулювати наукові висновки і конкретні пропозиції щодо вдосконалення управління реальним досліджуваним об’єктом.