Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет вказ Диплом магістр (посл)Мен ЗЕД.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
409.6 Кб
Скачать

Додатки

Додатки оформлюються як продовження дипломної роботи і розміщуються у порядку появи посилань у тексті дипломної роботи.

Додаток повинен мати заголовок, написаний або надрукований малими літерами з першої великої літери симетрично відносно тексту сторінки.

6. Організація виконання, рецензування та допуску магістерської роботи дипломної до захисту

Магістерська дипломна робота має виконуватися студентом у повній відповідності до затверджених календарного плану , завдання та визначених вище вимог щодо змісту та оформлення роботи. У випадках відставання від графіка студент зобов'язаний надати пояснення своєму науковому керівнику або завідувачу кафедри.

На період виконання магістерських дипломних робіт на кафедрі складається графік консультацій наукових керівників. Систематичні консультації мають на меті: надання допомоги дипломнику у підборі літератури та нормативних джерел, формування та опрацювання інформаційного забезпечення дослідження, виборі його методів, форм представлення результатів дослідження тощо; контролі дотримання вимог, що висуваються до змісту й оформлення дипломної роботи, своєчасному усуненні відхилень. Оперативне і уважне виконання рекомендацій керівника сприяє своєчасному виконанню дипломної роботи, є запорукою успішного захисту.

Відповідно до календарних етапів студент має подавати роботу частинами на перегляд, а у встановлений графіком кінцевий термін подати завершену дипломну роботу на рецензування науковому керівникові.

До завершеної магістерської дипломної роботи додається рецензія (дод. Е) підприємства-об'єкта написання дипломної роботи, завірений печаткою. Цей відгук (довідка) має свідчити про достовірність наведеної в роботі інформації, правдивість фактичних даних. Бажано, щоб в ньому були підтверджені актуальність теми для підприємства, самостійність дослідження, практична значущість аналітичного розділу та можливості і перспективи впровадження запропонованих рекомендацій.

На завершену магістерську дипломну роботу науковий керівник дає стислий відгук (дод. Ж), в якій оцінює якість виконання самої роботи, і робить висновок про можливість допуску дипломної роботи до захисту у ДЕК.

Порушення студентом календарного плану виконання магістерської дипломної роботи та її здачі на кафедру фіксується науковим керівником, який інформує завідувача кафедри. У разі значного порушення графіка науковий керівник зобов'язаний проінформувати про це завідувача кафедри та винести питання на засідання кафедри. За наслідками розгляду студент-дипломник рішенням кафедри може бути не допущений до її захисту.

Після завершення роботи та за наявності позитивної рецензії наукового керівника дипломна робота допускається до попереднього захисту на кафедрі.

З метою забезпечення попереднього захисту магістерських дипломних робіт на кафедрі створюються комісії у складі 3–4 викладачів у кожній, виходячи з їх спеціалізації за напрямками наукових досліджень та інтересів. Керівник роботи до складу комісії з попереднього захисту роботи, як правило, не входить.

Метою проведення попереднього захисту роботи на кафедрі є:

  • перевірка дотримання вимог щодо змісту роботи (виходячи з наданого завдання) та її оформлення;

  • перевірка наявності усіх супроводжувальних документів (довідка від підприємства, відгук наукового керівника;

  • перевірка готовності автора до захисту роботи в ДЕК (вільне володіння матеріалом дипломного дослідження, здатність та позитивні відповіді на запитання стосовно суті та результатів дослідження, наявність демонстраційного матеріалу для публічного захисту роботи). Члени комісії роблять відповідний запис поряд з відзивом наукового керівника.

Магістерські дипломні роботи, які подані на кафедру з порушенням встановлених термінів роботи комісій попереднього захисту, до розгляду цих комісій без дозволу завідувача кафедри не приймаються.

Для захисту магістерської дипломної роботи студент готує ілюстраційний матеріал, який може мати вигляд таблиць, або ілюстрації для графопроектора, а також роздаткового матеріалу (3-4 сторінки друкованого тексту, таблиці, схеми, розрахунки).

Магістерську дипломну роботу разом з демонстраційним матеріалом, відгуком наукового керівника, рецензією здають на кафедру за двадцять днів до її захисту. Після ознайомлення із змістом і оформленням роботи кафедра вирішує питання про допуск й до захисту.

Якщо завідувач кафедри вважає за неможливе допустити магістерську дипломну роботу до захисту через її незадовільну якість, то питання має бути заслухано на засіданні кафедри за участю наукового керівника. Обговорення оформляється протоколом і подається на затвердження декану факультету і ректору університету.