Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сучасні інформаційні системи - метод.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
5.17 Mб
Скачать

5.2 Лабораторне завдання

1. Знайти сервер, що надає послуги з конструювання та розміщення в мережі індивідуальних веб-сторінок. Визначитись з доменним ім’ям вашого сайту, зареєструвати його. При необхідності – ввести пароль доступу для подальшого редагування вмісту сторінки.

2. Визначтеся з інформацією, що її буде вміщувати ваша сторінка. Наприклад: “Про компанію” (коротке резюме), “Наші співробітники” (їх фотографії), “Історія розвитку” (етапи розвитку фірми), “Для відгуків”, тощо. Виходячи з цього створюється структура сайту, розділи. Поміркуйте над дизайном, кольоровими рішеннями, графічними елементами майбутнього сайту. Як тільки ви напрацюєте структуру та дизайн сайту, можна переходити до створення сторінки:

3. Зайдіть у панель керування сайтом під своїм паролем і ID сайта, отриманих при реєстрації. І почніть роботу власне по створенню сайту у так званій “майстерні”. На ній містяться всі елементи, що ви їх можете використати при створенні власної Інтернет-сторінки: прайс-лист, фотогалерея, об’яви, форум, лічильник відвідувань, каталог статей, архів файлів, фільтр для дітей та багато інших кори стни елементів (див. рис 5.2). з допомогою майстерні ви також маєте можливість редагувати вже створені вами сторінки – періодично поновлювати дані, тощо.:

3.1 Оберіть шаблон сторінки, що найбільш відповідатиме вашим задумам.

3.2 Створіть декілька розділів сайту, наприклад для особистої сторінки: головна, про мене, інтереси і т.д. Перший створений розділ автоматично стає вашою першою сторінкою, тому рекомендуємо назвати його - Головна. Ви можете потім змінити назви розділів чи узагалі їх видалити.

4. Додайте декілька службових елементів сайту – лічильник відвідувань, пошук по сайту, словник Lingvo;

5. Проведіть процедуру індексації вашого сайту у відомих пошукових системах.

6. Перегляньте отриманий результат з урахуванням наведених вище рекомендацій з підвищення привабливості сайту, при необхідності відредагуйте кінцевий варіант.

Рисунок 5.2 – Майстерня створення сайту на сервері narod.ru

5.3 Зміст письмового звіту

Письмовий звіт повинен містити наступні розділи:

  • стислий опис процедури пошуку серверів, які надають можливість створення веб-сторінок та їх подальшого розміщення; обґрунтувати Ваш вибір

  • опис найбільш важливих етапів конструювання власного веб-сайту;

  • елементи конструктора, що використовувалися при створенні індивідуальної веб-сторінки;

  • опис можливостей, що їх надає Ваш сайт відвідувачам. Аргументи щодо привабливості сайту?

5.4 Контрольні запитання

  1. Яким чином треба проводити пошук серверів, які надають безкоштовні послуги з конструювання та розміщення індивідуальних веб-сайтів?

  2. Яким зі знайдених серверів-конструкторів треба віддати перевагу при реєстрації та чому?

  3. Яким чином проводиться реєстрація для отримання власного доменного імені (адреси веб-сайту)?

  4. Описати технологію створення інтернет-сторінки?

  5. Які рекомендації щодо підвищення привабливості вашої сторінки та залучення широкого загалу відвідувачів ви можете надати?