Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6 CРС 10.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.68 Mб
Скачать

27

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ національний ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра економіки і підприємництва

Реєстр. № 66/486 – 22.11.10.

Методичні рекомендації

та індивідуальні завдання для самостійної роботи студентів

З дисципліни «Обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків»

для студентів 4 курсу

напрям підготовки 6.030504 “Економіка підприємства”

галузь знань 0305 „Економіка і підприємництво”

факультету економіки

Херсон 2010

Методичні рекомендації та індивідуальні завдання для самостійної роботи студента з дисципліни "Обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків".

Укладач: ст. викладач С.А. Латкіна; Кількість сторінок 127 с.

ЗАТВЕРДЖЕНО

на засіданні кафедри економіки і підприємництва

Протокол № _3_ від _13 жовтня_2010р.

Зав. кафедрою “Економіки і підприємництва”

_____________ М.В.Шарко

Відповідальний за випуск М.В.Шарко, проф., завідувач кафедрою економіки і підприємництва

ВСТУП

В умовах економічної нестабільності, яка характерна для ринкового середовища, постійно виникає потреба у швидкому прийнятті науково обґрунтованих рішень щодо підвищення результативності діяльності суб’єктів господарювання. Радикальні зміни в зовнішньому та внутрішньому середовищі функціонування підприємств, що відбуваються в останні роки, потребують використання, поряд з традиційними, нових підходів і засобів розв’язання проблем обґрунтування господарських рішень для забезпечення сталого економічного розвитку. У цьому контексті вагомим чинником формування базису таких рішень є ґрунтовна фахова підготовка спеціалістів і керівників підприємств, яка враховує сучасну практику господарювання.

Курс «Обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків» є нормативною навчальною дисципліною для студентів, які навчаються за освітньо-професійною програмою бакалавра з напряму «Економіка підприємства». У навчально-методичному посібнику:

  • розглянуто комплекс питань організації самостійного вивчення дисципліни «Обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків»;

  • наведено приклади для розв’язання практичних задач, контролю рівня засвоєння знань студентами.

У першому розділі «Навчальна програма» подано мету й завдання дисципліни «Обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків», тематичний план, його розподіл на години за формами навчання та видами занять, розгорнуту програму дисципліни.

У другому розділі «Методичні вказівки та навчальні завдання до тем дисциплін» подано основний зміст програмних питань. З кожної теми наведено методичні поради, плани практичних занять, питання та літературу для поглибленого вивчення теми, термінологічний словник, навчальні завдання, завдання для перевірки знань, приклади розв’язання практичних задач.

У третьому розділі «Система поточного модульного контролю» наведено завдання для блочно-модульного контролю знань за різними рівнями засвоєння навчального матеріалу, матеріали контрольної роботи, передбаченої у навчальному плані для студентів заочної форми навчання, розкриваються основні вимоги до отриманого рівня знань, критерії оцінювання знань під час підсумкового контролю.

Методичні вказівки призначено для студентів економічних спеціальностей вузів, які вивчають дисципліну «Обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]