Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6 СРС 11.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
564.22 Кб
Скачать

1

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА

Реєстр. № 37/412 – 28.04.2011.

Методичні Рекомендації та індивідуальні завдання для самостійної роботи студентів

з дисципліни "Економіка підприємства"

для студентів 4 курсу

напрям підготовки 6.050502 “Інженерна механіка”

професійного спрямування «Технологія машинобудування»

напрям підготовки 6.050503 “Машинобудування”

професійного спрямування «Обладнання легкої промисловості та побутового обслуговування», «Обладнання переробних і харчових виробництв», «Обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів»

галузь знань 0505 «Машинобудування та матеріалообробка»

факультету машинобудування

Херсон 2011

Методичні рекомендації та індивідуальні завдання для самостійної роботи студентів з дисципліни "Економіка підприємства"

Укладачі: А.В.Коверга, І.О.Семернікова, о, кількість сторінок – 25 с.

Рецензент: Фомішина В.М., к.е.н., професор

ЗАТВЕРДЖЕНО

на засіданні кафедри

економіки та підприємництва

Протокол № 10 від "14 " 04 2011 р.

Зав. кафедрою “Економіки і підприємництва”

_____________ М.В. Шарко

Відповідальний за випуск М.В.Шарко. д.е.н., проф., завідувач кафедри економіки і підприємництва

ВСТУП

Головним завданням курсу «Економіка підприємства» є ознайомлення студентів з основами ринкової економіки, з методами раціонального використання ресурсів та управління підприємством для досягнення поставленої мети.

Оскільки лекції, як форма навчання, забезпечують в основному передачу лише знань засвоюваного предмету, вони повинні раціонально поєднуватися з різними видами практичних занять, на яких слід закріплювати, розширювати й поглиблювати одержувані на лекціях знання і виробляти вміння та навички практичної діяльності, а також контролювати хід засвоєння студентами навчального матеріалу, забезпечуючи тим самим зворотній зв'язок викладача зі студентом. Тому розроблена програма передбачає, крім лекцій, проведення різних видів практичних занять: семінарів з теоретичних проблем курсу, практичних робіт (рішення типових задач, рішення індивідуальних комплексних виробничих ситуацій) з метою засвоєння змісту конкретних тем дисципліни.

Поряд із прослуховуванням лекцій, проведенням практичних занять і виконанням курсової роботи важливе місце в навчальному процесі займає самостійна робота студентів.

Мета самостійної роботи - закріплення і поглиблення опанування навчального матеріалу, формування у студентів здатності самостійно мислити, самостійно оцінювати варіанти і приймати рішення на основі виконаних економічних розрахунків, придбання досвіду використання нормативної вихідної інформації і законодавчої бази.

Самостійна робота студентів з даного курсу включає: опрацювання лекційного матеріалу, самостійне вивчення окремих питань, підготовку до практичних занять, виконання індивідуальних завдань.

Контроль виконання самостійної роботи здійснюється шляхом опитування на практичних заняттях, написанням контрольних робіт, експрес опитуваннями на лекціях, захистом індивідуальних завдань, тестуванням.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]