Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5ТМ пр 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
820.74 Кб
Скачать

53

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, молоді та спорту УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра економіки і підприємництва

Реєстр. № 98/ 110 від .03.12

Методичні рекомендації

і контрольні завдання до виконання практичних занять

з дисципліни " Організація виробництва "

для студентів 5 курсу

для спеціальності: 7.05050201 “Технологія машинобудування” 7.05050315 “Обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів”

7.05050316 “Обладнання легкої промисловості та побутового обслуговування”

7.05100102 “Інформаційні вимірювальні системи”

галузі знань 0505 “ Машинобудування та матеріалообробка

факультету машинобудування

Херсон – 2012 р.

Методичні рекомендації і контрольні завдання до виконання практичних занять з дисципліни «Організація виробництва ».

Укладач ст. викладач Семернікова І.О., кількість сторінок 52.

Рецензент: Коверга А.В., к.е.н., доц.

ЗАТВЕРДЖЕНО

на засіданні кафедри

економіки і підприємництва

Протокол № від ____________ 2012 р

Зав. Кафедри _________ м.В. Шарко

Відповідальний за випуск Шарко М.В. д.е.н., проф., завідувач кафедри економіки і підприємництва

Вступ

У сучасних умовах основною ланкою суспільного виробництва є підприємство. Від того, на скільки ефективно працює підприємство залежить стан економіки держави в цілому. У зв’язку з цим особливого значення набуває вивчення дисципліни «Організація виробництва» з урахуванням нових підходів до розв’язання конкретних практичних задач, пов’язанних з удосконаленням організації виробництва на промислових підприємствах.

Дисципліна «Організація виробництва » забезпечує одержання знань в області організації виробничих процесів в просторі і в часі для різних типів виробництва, організації і функціонування інфраструктури підприємства, а також організації робіт по створенню підготовки виробництва та освоєнню нових видів продукції.

Мета дисципліни “Організація виробництва ” – формування теоретичних знань з раціональної організації виробництва та використання методів підвищення результативності виробничих систем промислового підприємства на прикладі провідної галузі – машинобудування.

Завдання дисципліни:

- ознайомлення студентів з теоретичними засадами організації виробництва, методичними підходами раціоналізації та проектування виробництва;

- оволодіння практичними навичками обґрунтовувати проектні рішення щодо підвищення ефективності виробництва;

- закріплення умінь самостійного виконання техніко-економічних розрахунків та обґрунтування параметрів раціональної організації машинобудівних виробництв.

Студенти повинні вміти:

  • виконувати розрахунки тривалості циклу виробничого процесу, оптимізації планування та спеціалізації виробничих підрозділів і робочих місць;

  • виконувати розрахунки виробничої потужності і завантаження устаткування виробничих підрозділів;

  • проектувати організацію підготовки виробництва з використанням методів сітьового планування і управління;

  • обгрунтовувати вибір наукових, технічних та організаційних рішень на основі економічних критеріїв в рамках майбутньої професіональної діяльності;

Основні рекомендації щодо вивчення дисципліни та набуття певних навичок виконання економічних розрахунків викладено у даній методичній розробці. В розрізі кожної теми, подаються методичні вказівки щодо вивчення теоретичного матеріалу, плани практичних занять, список рекомендованої літератури. З метою формування у студентів навичок виконання економічних розрахунків, проведення аналітичної і дослідницької роботи наведені навчальні практичні задачі .

Методична розробка спрямована на поглиблене опанування навчального матеріалу і засвоєння теоретичних знань, набуття практичних навичок виконання економічних розрахунків. Вона надає студентам можливість заздалегідь готувати тези своїх виступів на заняттях, виконувати завдання з проведення розрахунків, розв’язувати проблемні ситуації згідно з поданими до них рекомендаціями.

Практичне заняття № 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]