Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dlya_EP-23.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
403.46 Кб
Скачать

Модуль іі. Основи фінансового обліку Змістовий модуль 2. Облік господарських засобів

Тема 6. Облік необоротних активів

Поняття, склад, характеристика, класифікація та оцінка основних засобів. Нормативно-правове забезпечення обліку основних засобів. Порядок формування первісної вартості одержаних основних засобів. Документальне оформлення руху основних засобів. Організація аналітичного обліку основних засобів. Синтетичний облік руху основних засобів. Порядок нарахування та обліку амортизації основних засобів.

Особливості синтетичного і аналітичного обліку нематеріальних активів. Особливості обліку інших необоротних матеріальних активів.

Тема 7. Облік виробничих запасів

Склад, оцінка та визнання запасів підприємств. Порядок формування первісної вартості одержаних запасів з різних джерел. Характеристика транспортно-заготівельних витрат, їх склад, порядок розподілу та списання. Методи оцінки списання використаних запасів. Документальне оформлення руху виробничих запасів. Аналітичний облік виробничих запасів. Синтетичний облік руху виробничих запасів і ТЗВ.

Тема 8. Облік грошових коштів і дебіторської заборгованості

Склад та характеристика грошових коштів. Нормативно-правове забезпечення обліку грошових коштів. Документальне оформлення руху готівки в касі, порядок ведення Касової книги. Ліміт залишку готівки в касі. Синтетичний та аналітичний облік готівки в касі. Порядок відкриття рахунків у банку. Документальне оформлення руху коштів на рахунках в банку. Синтетичний та аналітичний облік операцій на рахунках в банку.

Поняття, склад, визнання та оцінка дебіторської заборгованості. Види дебіторської заборгованості: довгострокова, поточна, безнадійна, сумнівна. Порядок та облік розрахунків з покупцями та замовниками. Облік резерву сумнівних боргів. Порядок та облік розрахунків з підзвітними особами. Синтетичний та аналітичний облік іншої поточної дебіторської заборгованості. Облік короткострокових векселів одержаних. Порядок виникнення довгострокової дебіторської заборгованості та її види. Синтетичний та аналітичний облік довгострокової дебіторської заборгованості.

Тема 9. Облік фінансових інвестицій

Склад, характеристика, визнання та оцінка фінансових інвестицій. Поняття та види довгострокових фінансових інвестицій. Синтетичний та аналітичний облік короткострокових фінансових інвестицій. Синтетичний та аналітичний облік довгострокових фінансових інвестицій. Особливості обліку фінансових інвестицій за методом амортизованої вартості. Порядок визначення дисконту (премії) по облігаціях, ефективної ставки відсотку та амортизованої вартості.

Змістовий модуль 3. Облік джерел утворення господарських засобів

Тема 10. Облік власного капіталу

Характеристика складових власного капіталу підприємства. Синтетичний облік формування та змін статутного капіталу. Неоплачений капітал та порядок його обліку. Характеристика, склад та особливості обліку додаткового капіталу. Порядок формування та організація синтетичного обліку резервного капіталу. Поняття вилученого капіталу. Синтетичний та аналітичний облік вилученого капіталу. Облік нерозподілених прибутків (непокритих збитків).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]