Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dlya_EP-23.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
403.46 Кб
Скачать

Тема 3. Рахунки бухгалтерського обліку і подвійний запис

Практичне заняття 3. Відкриття рахунків та проведення записів на них (2 год.)

Мета заняття: навчити студентів відкривати рахунки бухгалтерського обліку на підставі даних про залишки господарських засобів на початок звітного періоду, проводити записи операцій на них, визначати обороти та сальдо.

Практичне заняття 4. Записи операцій на рахунках синтетичного та аналітичного обліку та їх узагальнення (2 год.)

Мета заняття: навчити студентів здійснювати записи на рахунках синтетичного та аналітичного обліку у хронологічному та систематичному порядку, узагальнювати дані поточного аналітичного обліку шляхом складання оборотних відомостей. Формувати у студентів економічне мислення, добросовісне, свідоме ставлення до обраної професії, вміння аналізувати одержані результати, виховувати охайність, точність у розрахунках.

Тема 4. Оцінювання і калькуляція

Практичне заняття 5. Оцінка господарських засобів та джерел їх утворення. Калькулювання собівартості готової продукції (2 год.)

Мета заняття: навчити студентів визначати вартість господарських засобів, формувати собівартість готової продукції. Виховувати у студентів точність, уважність при розрахунках.

Тема 5. Документація та інвентаризація, техніка і форми бухгалтерського обліку

Практичне заняття 6. Заповнення первинних документів та інвентаризаційних описів (2 год.)

Мета заняття: закріпити теоретичний матеріал та набути практичних навичок щодо заповнення первинних документів бухгалтерського обліку, удосконалити вміння складати бухгалтерські проводки за документально оформленими господарськими операціями, навчити студентів визначати результати інвентаризації та правильно відображати їх в обліку, виховувати любов до майбутньої професії та охайність.

Практичне заняття 7. Заповнення облікових регістрів при журнально–ордерній формі обліку (2 год.)

Мета заняття: Навчити студентів відображати господарські операції суб’єктів господарювання на рахунках бухгалтерського обліку, проводити записи в облікові регістри синтетичного та аналітичного обліку, головну книгу та на їх основі складати бухгалтерську фінансову звітність. Виховувати у студентів економічне мислення, акуратність в проведенні розрахунків та здійсненні записів при заповненні облікових регістрів та звітності..

Модуль іі. Основи фінансового обліку Змістовий модуль 2. Облік господарських засобів

Тема 6. Облік необоротних активів

Практичне заняття 8. Відображення в обліку руху основних засобів, нарахування зносу (амортизації) основних засобів (2 год.)

Мета заняття: навчити студентів, використовуючи діючі нормативно-законодавчі акти з бухгалтерського обліку, відображати на рахунках рух необоротних активів, закріпити теоретичні знання та набути практичних навичок при відображенні операцій пов’язаних з нарахуванням амортизації на необоротні активи. Виховувати чіткість при виконанні обчислень.

Тема 7. Облік запасів

Практичне заняття 9. Відображення в обліку руху виробничих запасів і транспортно-заготівельних витрат (2 год.)

Мета заняття: закріпити теоретичні знання та набути практичних навичок при відображенні операцій пов’язаних з рухом виробничих запасів, веденні обліку та проведення розподілу транспортно–заготівельних витрат і визначення собівартості використаних запасів, виховувати охайність при виконанні обчислень та заповненні документів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]