Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dlya_EP-23.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
403.46 Кб
Скачать

9. Індивідуальне навчально-дослідне завдання та критерії оцінювання

Індивідуальне навчально-дослідне завдання – складова частина самостійної роботи студента, яка показує ступінь оволодіння ним теоретичними знаннями та практичними навичками у процесі вивчення дисципліни. Виконання індивідуального навчально-дослідного завдання студентами передбачає:

  • наукове дослідження теоретичних та практичних аспектів організації та ведення бухгалтерського обліку на підприємстві з обов’язковим елементом дослідження напрямків удосконалення даної роботи;

  • написання наукових статей, тез статей із обов’язковою публікацією в наукових та фахових виданнях та можливим виступом на конференції;

  • розробка комплектів слайдів, таблиць, ситуаційних, тестових завдань та інших допоміжних матеріалів практичного застосування для вивчення дисципліни.

Тема індивідуального навчально-дослідного завдання обирається студентом самостійно, при цьому він керується тематикою робіт, затвердженою кафедрою.

Структура індивідуального навчально-дослідного завдання складається з таких частин:

  • титульний аркуш;

  • зміст;

  • основна частина;

Основна частина повинна складатися з трьох складових (розділів, питань). В першому розділі необхідно розкрити теоретико-методологічні основи функціонування об’єкта дослідження в системі бухгалтерського обліку. В другому, практичному блоці, досліджується об’єкт дослідження на практичних матеріалах фінансово-господарської діяльності суб’єкта підприємницької діяльності. Третій розділ повинен містити пропозиції щодо вирішення проблемних питань з обліку об’єкта дослідження.

  • висновки і пропозиції;

  • список використаних джерел.

Метою індивідуального навчально-дослідного завдання є поглиблене вивчення та закріплення теоретичних знань з дисципліни “Бухгалтерський облік” та застосування їх на практиці при розв’язанні конкретних фінансово-економічних завдань діяльності господарюючого суб’єкта.

Зміст індивідуального навчально-дослідного завдання багато в чому залежить від правильного підбору джерел, при цьому слід орієнтуватися на матеріали останніх років.

Оформлення ІНДЗ у вигляді наукового дослідження теоретичних та практичних аспектів організації та ведення бухгалтерського обліку на підприємстві здійснюється відповідно до Методичних рекомендацій та тематики індивідуальних навчально-дослідних завдань навчальної дисципліни “Бухгалтерський облік”.

При виборі студентом такого виду виконання індивідуального навчально-дослідного завдання як написання статей чи тез статей, студент повинен керуватися вимогами конкретної конференції. Так тема статті повинна бути актуальною, проблемною, а оформлення її має здійснюватися відповідно до інформаційного листка відповідної конференції чи фахового видання. Матеріал, висвітлений у статті повинен бути осмисленим, науково обґрунтованим, містити власні погляди на розвиток та розв’язання розглянутої проблеми і підкріплений практичними висновками. Окремою вимогою для даного виду індивідуальної роботи є обов’язкова публікація статей чи тез статей у наукових вісниках та інших фахових виданнях із можливим виступом на конференції.

При розробці студентом комплекту слайдів для забезпечення наочності вивчення дисципліни, він повинен керуватися наступними вимогами:

  • комплект повинен містити не менше 20 слайдів;

  • наповнення кожного слайду має базуватися на теоретичному матеріалі з підручників, навчальних посібників, професійних бухгалтерських видань (газет, журналів) та професійних інтернет-ресурсів;

  • кожен слайд повинен містити текстовий (визначення, пояснення, практичні приклади), графічний (рисунки, діаграми, графіки), табличний матеріал, формули та їх розшифрування відповідно до обраної теми.

При виконанні інших видів індивідуального навчально-дослідного завдання студент має керуватися вимогами науковості та можливості практичного застосування результатів виконаної роботи для забезпечення навчального процесу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]