Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Petrenko_S.M._Organizatsiya_buhgal._obliku._Met...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
616.96 Кб
Скачать

Основні етапи і методика виконання курсової роботи

Перший етап виконання

курсової роботи

Першим етапом виконання курсової роботи є складання бібліографії і вивчення законодавчих, нормативних актів і літературних джерел. Перелік основних з них приведений у додатку В.

Бібліографічний опис джерел, використаних у курсовій роботі, приводиться тільки з включенням обов'язкових елементів.

У внутрішньотекстових посиланнях на відповідне джерело, включене до списку використаної літератури, після його згадування або після цитати з нього, проставляють у квадратних дужках номер, під яким він позначений у списку, і в разі потреби сторінку, наприклад, [28, с.35].

Структура списку використаної літератури не уніфікована і нормативними документами не регулюється і може визначатися самим автором. Однак список літературних джерел можна складати з виділенням рубрикацій (законодавчі акти, нормативні документи міністерств і відомств, спеціальна література і т.п.).

Вимоги до бібліографічного опису літературних джерел реалізовані при складанні списку, приведеного в додатку В.

Основним принципом при вивченні того чи іншого джерела є комплексність, тобто максимальне використання одного джерела одночасно для всіх питань теми (однократність вказівки джерела).

Записи варто вести на вільних аркушах на одній стороні з витримуванням полів. У записах коротко викладаються основні положення, думки, судження. Робочі записи періодично проглядаються керівником курсової роботи, уточнюються і після необхідних доповнень кладуться в основу викладення сутності питання теми курсової роботи.

Таким чином, методика роботи над літературними джерелами включає бібліографічний пошук літератури по темі курсової роботи, її вивчення, фіксацію первинних даних і їхнє використання в процесі написання курсової роботи і формування нових знань.

Другий етап виконання

курсової роботи

На другому етапі необхідно сформувати інформаційно-методичне забезпечення процесу організації бухгалтерського обліку на підприємстві. Для цього слід ознайомитися з|із| практичними матеріалами підприємства, специфікою організації бухгалтерського обліку, дослідити:

  • законодавчі документи, що регулюють порядок та процес організації бухгалтерського обліку на підприємстві;

  • регламентні документи (Статут, Наказ про облікову політику, посадові інструкції бухгалтерів тощо);

  • порядок організації документообігу на підприємстві;

  • підходи до організації синтетичного та аналітичного обліку та процесу складання та надання користувачам фінансової і податкової звітності.

Третій етап виконання

курсової роботи

Третій етап написання курсової роботи має аналітичний характер. На цьому етапі студенту необхідно:

  • визначити позитивні та негативні сторони організації праці персоналу, зайнятого накопиченням інформації в системі рахунків бухгалтерського обліку;

  • проаналізувати існуючу систему організації бухгалтерського обліку на досліджуваному підприємстві з точки зору: відповідності регламентного забезпечення загальним вимогам, організації роботи облікового апарату, методики бухгалтерського обліку, порядку ведення податкового обліку та організаційно-технічних аспектів обліку;

  • систематизувати усю отриману інформацію та зробити висновки та пропозиції за кожним питанням дослідження.

Четвертий (заключний) етап

виконання курсової роботи

На заключному етапі формуються висновки в цілому по роботі, що повинні відображати результати дослідження питань теми і відбивати мету вивчення. При цьому варто уникати загальних міркувань, неконкретних пропозицій і т. ін.

Цей етап виконання курсової роботи передбачає наступне:

  • реєстрація курсової роботи на кафедрі бухгалтерського обліку;

  • надання курсової роботи на перевірку керівнику та отримання від нього відгуку (впродовж 3 днів);

  • доопрацювання курсової роботи згідно з зауваженнями керівника;

  • підготовка до захисту та захист курсової роботи.

Структурно-логічна схема виконання курсової роботи за її етапами надана у додатку Д.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]