Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІЙ ЗВІТ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
305.15 Кб
Скачать

Висновки

СВК «Яблунька» за роки свого існування зарекомендувало себе як підприємство, яке з кожним роком покращує якість своєї виробничої діяльності і створює нові умови для покращення праці. Це єдине підприємство в районі, в якому розвивається галузь тваринництва, і яка, що є немало важливим, є тут прибутковою.

Підприємство спеціалізується на вирощуванні зернових культур, а також свинарстві.

При проходженні виробничої практики на даному сільськогосподарському підприємстві я брала участь у складанні первинних документів, набула практичних навичок по веденню бухгалтерського обліку.

Вивчила організацію обліку на підприємстві, технологію виконання операцій щодо складання бухгалтерських документів і регістрів. Навчилась складати і перевіряти бухгалтерські документи, вести облік на всіх ділянках облікової роботи, контролювати правильність відображення господарських операцій, готувати бухгалтерську, податкову звітність, організовувати план документообігу.

Товариством була прийнята облікова політика, яка дозволяє вести бухгалтерський облік відповідно до Закону України „Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16 липня 1999 року, а також відповідно до Положень (стандартів) бухгалтерського обліку, що дає змогу якісно, правильно і своєчасно складати фінансову звітність, статистичну звітність, а також податкову декларацію, але негативним є те, що підприємство не використовує в обліку бухгалтерських програм.

Для ведення обліку СВК «Яблунька» використовує Журнально-ордерну форму бухгалтерського обліку. Журнально-ордерна форма бухгалтерського обліку є найбільш прогресивною серед інших форм обліку. Основними регістрами бухгалтерського обліку є журнали-ордери. Вони є накопичувальними відомостями, в яких систематизація і групування документів ведеться в хронологічному порядку по кореспондуючих рахунках.

Основними первинними документами, якими користується товариство упродовж своєї щоденної господарської діяльності є такі: Прибутковий касовий ордер, Видатковий касовий ордер, Лімітно-забірні картки, Картки складського обліку, Довіреність, Реєстр відправки зерна та іншої продукції з поля, Акт на оприбуткування приплоду тварин, Акт на переведення тварин з групи в групу в межах поточних біологічних активів, Накладна внутрішньогосподарського призначення, товарно-транспортна накладна та інші.

Потрібно сказати, що підприємство використовує в основному типові форми первинних документів та облікових регістрів, а також форми документів, що заміняють типові форми, затверджені до використання підприємством. Інколи застосовуються застарілі форми документів ще радянських часів. На мою думку, ведення обліку на підприємстві не на стандартизованих формах є не в усіх випадках вдалим, бо не містить всіх реквізитів, передбачених Законом про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні та збільшує час на заповнення.

Після того, як була вивчена і проаналізована робота у бухгалтерії та у виробничих підрозділах, було виявлено ряд порушень.

По-перше, не всі реквізити документів заповнені, часто трапляються виправлення, помилки і неакуратність при заповнені.

По-друге, документи ведуться не на стандартизованих формах, що збільшує обсяг праці і час при заповненні.

По-третє, не всі документи здаються до бухгалтерії вчасно, що часто порушує правила здачі звітностей.

Тому, моєю пропозицією щодо покращення обліку на підприємстві було б запровадження ведення обліку на стандартизованих формах, що затверджені Наказом Міністерства статистики України від 29.12.95 р. «Про затвердження типових форм первинного обліку», а також галузевими міністерствами і відомствами. А також введення комп’ютерної форми обліку на підприємстві, що значно скорочує час, підвищує продуктивність праці та точність обліку.