Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
!30 билетов.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
271.74 Кб
Скачать

30 Билет

1. Призначення лінійних, вузлових, лінійно-вузлових, територіальних частин (підрозділів) зв’язку.

Вузлові з'єднання (військові частини, підрозділи) зв'язку призначені для нарощування (розгортання) та експлуатації вузлів зв'язку пунктів управління, які призначені для забезпечення обробки, зберігання і засекречування інформації та розв`язання інформаційних і розрахункових задач, а також виконання завдань з інформаційного обміну та автоматизації процесів управління військами в інтересах посадових осіб пунктів управління. Ці з'єднання (військові частини, підрозділи) зв'язку включають сили і засоби зв'язку та автоматизації управління, які розташовуються (розгортаються) на пункті управління та є складовою частиною командного пункту (ПУ), запасного командного пункту ЗКП), пункту управління логистикою (ПУЛ), допоміжного пункту управління ДПУ) та інших пунктів управління.

Лінійні з'єднання (військові частини, підрозділи) зв'язку призначені для ро згортання і експлуатації польових ліній зв'язку, опорних і допоміжних вузлів зв'язку, які утворюють польову опорну мережу зв'язку, яка використовується і розгортається в інтересах об`єднань, з`єднань, частин, що виконують завдання на даній території (смузі, районі ) і призначена для утворення каналів передавання (трактів) та їх розподілу між вузлами зв'язку пунктів управління.

Лінійно-вузлові військові частини (підрозділи) зв'язку призначені для розгортання і експлуатації польових ліній зв'язку, опорних і допоміжних вузлів зв'язку та вузлів зв'язку пунктів управління. Ці військові частини (підрозділи) зв'язку виконують функції як вузлових так і лінійних частин (підрозділів).

Територіальні з'єднання (військові частини, підрозділи) зв'язку призначені для експлуатації та відновлення ліній і вузлів зв'язку стаціонарного компоненту системи зв'язку і АУВ, який використтовується в умовах повсякденної діяльності військ, при підготовці та веденні операцій (бойових дій). Він включає стаціонарні вузли (штабів, захищених та незахищених пунктів управління), центри (групи) АУВ Генерального штабу, тилу і озброєння МО, видів Збройних Сил, оперативних командувань, комутаційні центри загального користування, лінії військового зв`язку та орендовані канали і тракти мереж ЄНСЗ України.

2. Пересування вузлів зв’язку ПУ бригади під час бою. Забезпечення зв’язку під час руху.

ВЗ переміщується разом зі своїм ПУ одним ешелоном. Для переміщення ВЗ ПУ можуть бути сформовані такі групи:

КШМ.

ПУВЗ, ТЛФСт, ТЛГСт, експедиція ВЗ, станція електроживлення.

РРС, засоби зв’язку ННЗ АК, Ст. ФПЗ.

Радіостанції середньої потужності.

Група технічного обслуговуванняння.

Автомобільні підрозділи обслуговування та охорони штабу бригади.

Переміщення ПУ в новий район розташування дозволяється тільки після встановлення зв’язку в новому районі.

Перед переміщенням ПУ в новий район заздалегідь висилається рекогносцировочна група штабу бригади, в склад якої входить офіцер ВЗ(п) з групою сил та засобів зв’язку. Під час рекогносцировки району розміщення ПУ бригади визначаються місця розгортання елементів ВЗ ПУ та окремих апаратних(станцій). До прибуття основної частини ВЗ здійснюється розгортання та перевірка ліній прив’язки ВЗ ПУ до ОВЗ ПОМЗ.

Під час переміщення ВЗ всі радіозасоби працюють в діючих радіо- мережах (р/м) та забезпечуються переговори по р/м ПУ.

Під час пересування пунктів управління і знаходження командирів і начальників в русі зв’язок забезпечується роботою радіостанцій на ходу і з коротких зупинок. Радіостанції УКХ діапазону, які знаходяться в КШМ, роботу на ходу здійснюють на штирьові антени, забезпечуючи дальність зв’язку 25-30 км. При цьому необхідно враховувати залежність дальності зв’язку від швидкості руху КШМ.

Зв’язок радіорелейними засобами зі старшим штабом, між пунктами управління бригади в ході бою забезпечується у випадках, якщо ПУ бригади знаходяться на місці, або з зупинок, коли достатньо часу розгорнути станцію і встановити радіорелейний зв’язок.

Зв’язок проводовими засобами частково може організовуватись на окремих рубежах, коли є достатньо часу на його встановлення (при відбитті контратаки противника, при вводі в бій другого ешелону, при подоланні водних перешкод).

Фельд’єгерсько- поштовий зв’язок в наступі забезпечується згідно графіку роботи рухомих засобів зв’зку від КП бригади з підрозділами першого ешелону і ЗКП- за напрямками, з ТПУ(ПУЛ) та іншими підрозділами- за круговими маршрутами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]