Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
!30 билетов.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
271.74 Кб
Скачать

1. Призначення, склад та завдання системи управління зв`язком і аув.

Основними завданнями управління зв’язком і АУВ є:

А). організація та проведення заходів щодо підготовки сил, засобів зв’язку та автоматизації, систем зв’язку і АУВ та військ зв’язку у відповідності із завданнями військ (сил), вимогами управління та обстановкою, що склалася;

Б). ефективне використання сил, оперативно-тактичних і технічних можливостей засобів зв’язку і автоматизації та систем зв’язку і АУВ при їх нарощенні, розгортанні і функціонуванні у встановлені терміни.

Основним змістом управління зв’язком являється:

1.Організація і проведення заходів по підтриманню бойової готовності системи і підрозділів зв’язку та забезпеченню їх боєздатності.

2. Безперервний збір, вивчення, аналіз і оцінка даних про стан зв’язку.

3. прийняття рішення на організацію зв’язку.

4. Планування зв’язку і постановка завдань підлеглим.

5. підготовка сил і засобів зв’язку до виконання завдань по забезпеченню зв’язку.

6. постійний контроль за функціонуванням системи зв’язку, станом підрозділів зв’язку та відновленням їх в ході бойових дій.

Для управління зв’язком і АУВ створена система управління зв’язком і АУВ. Елементами системи управління зв’язком і АУВ є:

органи управління

пункти управління

спеціалізована мережа управління.

Система управління зв`язком частини - це складова частина системи зв`язку і представляє собою сукупність ОУ, ПУ і мережі службового зв`язку для забезпечення стійкості управління системою зв`язку та АСУ у будь-яких умовах обстановки.

Органи управління

ОУ зв`язком - це організаційно-штатні формування посадових осіб зі зв`язку, які наділенні визначеними функціями та правами щодо управління зв`язком як в мирний так і в воєнний час.

До органів управління зв`язку в з’єднанні (частині, підрозділі) відносяться:

начальник зв`язку;

командири підрозділів зв`язку;

начальники вузлів зв`язку ПУ;

начальник напрямку зв`язку;

інші посадові особи, які призначаються для управління зв`язком (начальник зони зв`язку і начальник лінії зв`язку), але необхідно відмітити, що загальне керівництво зв`язком здійснює командир частини.

Відповідальність за організацію і забезпечення зв`язку покладається на НШ частини. Безпосередньо організує і керує зв`язком НЗ частини.

Органи управління зв’язком і АУВ повинні керуватися принципами:

єдиноначальності;

централізації управління з наданням підлеглим розумної ініціативи;

твердості і наполегливості при виконанні прийнятих рішень і планів;

оперативного і гнучкого реагування на зміни обстановки;

особистої відповідальності командирів і начальників за результати виконання завдань.

Пункти управління

Для управління зв'язком і АУВ обладнуються і розгортаються:

-пункти управління зв`язком і АУВ;

-пункти управління зон (опорних мереж);

-пункти управління ліній;

-пункти управління вузлів зв'язку;

-пункти управління начальників напрямків зв'язку;

-пункти управління з'єднань (частин) зв'язку.

Основними завданнями спеціалізованої мережі управління (СМУ) є: передавання (приймання) сигналів бойового управління і оповіщення військ зв'язку; обмін документальними повідомленнями та даними і ведення телефонних переговорів між посадовими особами органів управління зв'язком і АУВ; вирішення інформаційних, розрахункових завдань при плануванні та оперативному управлінні зв'язком і АУВ.

Спеціалізована мережа управління включає: засоби зв'язку і автоматизації управління на пунктах управління зв'язком та АУВ і пунктах управління елементів системи зв'язку і АУВ; канали передавання; пристрої відображення проходження повідомлень, стану )трактів, каналів, ліній зв'язку; пристрої документування.

Ведення телефонних переговорів і обмін документальними повідомленнями та даними між посадовими особами органів управління зв'язком, крім того, може здійснюватись з використанням засекреченого телефонного та телеграфного зв'язку, каналів передачі вторинних мереж загального користування.

Для обладнання (розгортання) спеціалізованої мережі управління використовуються засоби зв'язку і автоматизації апаратних управління зв'язком і АУВ і виділяється частина сил та засобів системи зв'язку і АУВ. В спеціалізованій мережі управління організуються радіомережі (радіонапрямки) КХ і УКХ діапазону начальника зв'язку, командирів з'єднань (військових частин, підрозділів) зв'язку, а також виділяються канали передавання первинної мережі між пунктами управління.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]