Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
!30 билетов.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
271.74 Кб
Скачать

2. Організація радіорелейного зв’язку в бригаді за допомогою ррСт каз на рубежі переходу в атаку.

Радіорелейний зв’язок от КП і ЗКП АК забезпечується за напрямками або через ОВЗ (ДВЗ) засобами ННЗ АК. На рубежі переходу в атаку радіорелейний зв’язок в бригаді організовується від КП з ЗКП і ТПУ, а також між ЗКП і ТПУ. При цьому, в залежності від умов обстановки, можливе використання як окремих радіорелейних станцій Р- 419 (Р- 409) так і радіорелейних станцїй Р- 415 (Р- 405), Р-407 зі складу КАЗ П- 240 ТМ, П- 241 ТМ. В комплект КАЗ входить одна радіорелейна станція Р-405 та дві радіорелейні станції Р-407 (одна встановлена в апаратній, друга- знаходиться в ЗМП). Другу РРСт Р-407 можна видавати в підрозділи для встановлення зв’язку на важливих інформаційних напрямках.

Радіорелейний зв’язок за допомогою РРСт Р-405 організовується між ПУ ( КП-КП, КП-ТПУ, ЗКП-ТПУ) аналогічно як і за допомогою РРСт Р-409.

Радіорелейний зв’язок за допомогою РРСт Р-407 організовується від КП з підрозді-лами 1-го ешелону, які діють на напрямку головного удару (передбачити напрямок з 4мб при вводі в бій 2-го ешелону); від ЗКП з 1мб та тб; від ТПУ два напрямки з рвб та бмз.

3. Ттд. Назначение и комплектация п-240тм.

Аппаратная является элементом полевого узла и используется в качестве телефонной станции засекреченной связи на пунктах управления мотострелковой, танковой дивизии, а также на опорных и вспомогательных узлах связи армии и фронта.

Состав основного оборудования.

спецаппаратура СА — 2 компл.;

коммутатор П-209 10/20А — 1 компл.;

блок БАК-20Ф — 4 компл.;

коммутатор П-194М — 1 компл.;

аппаратура П-327-2 — 2 компл.;

аппаратура П-309-1 — 1 компл.;

РРС Р-405МСП-Р — 1 п/компл.;

радиостанция Р-407 — 1 компл.;

блок коммутации БК-1 — 1 компл.;

блок ответных устройств БОУ-У — 1 компл.;

генератор шума П-219Б — 1 компл.

Электропитающее, вспомогательное, испытательное, антенно-мачтовое, вводно-соединительное оборудование и имущество, перевозимое отдельно, приведены в комплекте поставки.

Возможности и боевое применение П-240ТМ

Основные возможности аппаратной.

Аппаратная П-240ТМ обеспечивает:

· радиорелейную связь в метровом и дециметровом диапазоне с образованием двух телефонных и двух телеграфных каналов на РРС Р-405М СП-Р;

· одновременную работу радиосредств Р-105М, Р-407, Р-405М СП-Р как на стоянке, так и в движении;

· образование по одной цепи дальней связи одного канала ТЧ (0,3-2,7 кГц) и одного канала НЧ при использовании аппаратуры П-309-1;

· образование телеграфных каналов при использовании аппаратуры П-327-2;

· ввод и коммутацию:

o пяти четырехпроводных или десяти двухпроводных телефонных каналов;

o десяти двухпроводных СЛ от радиостанций;/p>

· прием по десяти двухпроводным линиям телефонных каналов от аппаратной П-241ТМ и передачу в нее по свободным парам этих линий телеграфных каналов, образованных П-327-2 и РРС Р-405М СП-Р;

· ввод и передачу на коммутатор ПР-194М1:

o десяти двухпроводных телефонных каналов;

o двадцати двухпроводных линий внутренней связи;

o десяти двухпроводных СЛ от радиостанций УКВ-диапазона с возможностью дистанционного управления этими радиостанциями;

· ввод и передачу на коммутатор П-209-10/20А:

o до пяти четырехпроводных телефонных каналов от блока коммутации БК-1;

o 18 четырехпроводных абонентских линий;

o две двухпроводные линии СЛ и МБ;

o два кабеля ПТРК 5х2 от внешних комплектов СА;

· использование комплектов СА в режиме закрепления за каналом, шнуром и на выделенном направлении;

· выдачу станционной стороны СА на внешний коммутатор.

Білет № 23

Послідовність та методи роботи начальника зв’язку (командира підрозділу зв’язку).

Під методами роботи ОУ розуміється визначений порядок і прийоми (правила) роботи посадових осіб під час рішення завдань управління зв`язком в період планування та його забезпечення.

Методи і послідовність роботи ОУ при організації зв`язку в підготовчий період і в ході бойових дій визначаються:

1. Прийнятими методами роботи командира і штабу частини.

2. Тактичною обстановкою.

3. Підготовкою ОУ і рівень їх злагодженості.

4. Характером поставлених завдань.

5. Ступені оснащеності ОУ засобами автоматизації та АСУ.

6. Встановленими строками готовності зв`язку.

При плануванні зв`язку можуть застосовуватись паралельний, послідовний і комбінований методи роботи.

В умовах обмеженого часу основним являється метод паралельної роботи, при якому прийняття рішення і планування зв`язку починається відразу після попереднього орієнтування, отримання вказівок командира та начачальника штабу частини по організації управління і зв`язку, попереднього розпорядження начальника зв`язку з`єднання.

Паралельний метод планування означає таку організацію роботи в умовах обмежених строків, при якій підлеглі, не чекаючи закінчення в повному обсязі планування старшим штабом, паралельно, на основі попередніх вказівок (розпоряджень), приступають до планування зв`язку в обсязі своїх функціональних обов`язків. При паралельному методі роботи підлеглі, навіть не отримавши ще завдань вже виявляться здатними не тільки готувати необхідні довідкові дані, таблиці, форми документів, розрахунки, топокарти, але і вивчати противника, радіаційну (хімічну, бактеріологічну) обстановку і місцевість, а також продумувати варіанти організації зв`язку (готувати пропозиції) і варіанти бойового застосування своїх підрозділів зв`язку.

При наявності достатнього часу на планування і організацію зв`язку застосовується послідовний метод роботи, при якому прийняття рішення і планування зв`язку здійснюється після завершення планування в старшому штабі.

Послідовний метод зводиться до того, що планування зв`язку проводиться окремо в кожній командній інстанції: по закінченю планування в штабі частини розпорядження та бойові завдання доводяться до командування (штабу) підлеглого підрозділу і начальників зв`язку підлеглих частин (підрозділів). Послідовне планування спускається зверху вниз залучаючи до роботи підлеглих.

Комбінований метод роботи використовується в залежності від конкретних умов підготовки до застосування сил та засобів зв`язку.Виходячи з досвіду військ послідовність роботи Нз частини при плануванні зв`язку слідуюча:

1. Усвідомлення завдання (проведення розрахунку часу; орієнтування підлеглих про майбутні завдання зі зв`язку; віддача вказівок по підготовці підрозділів зв`язку).

2. Оцінка обстановки (оцінка противника; оцінка своїх військ; оцінка району бойових дій; оцінка часу; оцінка інших факторів, впливаючих на організацію і забезпечення зв`язку).

3. Заслуховування пропозицій підлеглих по забезпеченню зв`язку.

4. Прийняття рішення.

5. Постановка завдань по підготовці зв`язку підлеглим підрозділам.

6.Планування зв`язку.

7. Затвердження плану зв`язку.

8. Постановка завдань підлеглим на розгортання системи зв`язку.

9. Контроль за виконанням поставлених завдань та надання допомоги.

При паралельному методі роботи НЗ частини віддає усне (письмове) попереднє розпорядження зі зв`язку після 4 пункту (прийняття рішення), а при послідовному методі роботи НЗ частини віддає усне (письмове) розпорядження по зв`язку після затвердження плану зв`язку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]