Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт_Можар.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
247.81 Кб
Скачать

Висновки і пропозиції

В результаті проходження виробничої практики на

СТОВ «Племзавод Коростишівський» були виконані поставлені мною завдання, основа яких викладена в даному „Звіті про проходження практики".

В першу чергу, під час практики я ознайомилась з роботою усіх ланок управління, з особливостями роботи кожного підрозділу та повноваженнями начальників цих підрозділів. Я намагалася оволодіти методами і формами виробничої та підприємницької організації підприємства, а також сферою його міжнародної економічної діяльності. Крім цього я також визначила причини вибору саме цього виду діяльності підприємством та його позиція на ринку аналогічних товаровиробників.

Основна частина практики проходила у відділі обліку та звітності, який на даний момент виконує функції відділу зовнішньоекономічної діяльності. Ознайомившись з роботою цього підрозділу, на основі теоретичних знань я конкретизувала дії керівництва даного підприємства щодо участі у міжнародних економічних зв'язках, розкрила порядок створення необхідної документації при організації експортно-імпортних операцій з іноземними контрагентами, техніку виходу підприємства на ділових зарубіжних партнерів та взаємовідносини з ними, проаналізувала відповідні контракти. В результаті перегляду певної документації, яка пов'язана з зовнішньоекономічною діяльністю підприємства, я обґрунтувала економічну ефективність здійснення підприємством цього виду діяльності при урахуванні її реакції на зовнішні економічні і політичні фактори .

Для аналізу виробничо-господарської діяльності СТОВ «Племзавод Коростишівський» необхідно було використати інформацію,

зібрану під час проходження практики на всіх інших підрозділах

підприємства. Прослідкувавши за роботою працівників різних щаблів управління підприємства, на основі набутих знань, я охарактеризувала застосування ними методів менеджменту та способи прийняття ними різних управлінських рішень. Крім того, я розкрила і виклала в „Звіті про практику" підходи до планування, організації, мотивації, контролю та регулювання на підприємстві; описала стиль управління яким там керуються та знову ж таки, на основі бухгалтерської документації (балансу і фінансової звітності), проаналізувала найважливіші економічні та технічні показники діяльності СТОВ «Племзавод Коростишівський».

Важливим також було оцінити екологічний стан та охорону праці на даному підприємстві.

Були розроблені мною певні висновки (позитивні і негативні) та пропозиції. По-перше, основною проблемою є те, що зовнішньоекономічна діяльність на даному підприємстві недавно тільки почала встановлюватись, а так як участь підприємства у міжнародних економічних зв'язках знаходиться на початковому етапі функціонування, то вона ще не є дуже розвинутою. Відділ обліку та звітності в даний момент виконує функції відділу обліку зовнішньоекономічної діяльності, а це, на мою думку, неправильно, так як цей відділ не виконує багато потрібних функцій, які би мав виконувати відділ обліку зовнішньоекономічної діяльності. Тому я вважаю, що підприємству управлінню необхідно вдосконалити свою зовнішньоекономічну діяльність та більше звернути увагу саме на облік ЗЕД в районі, а також облік і розрахунок інвестиційних проектів регіону. Маркетинговій діяльності на даному підприємстві не приділяють належної уваги, хоча намагаються її проводити, але все ж слід удосконалювати цю галузь, що потребує значної фінансової підтримки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]