Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт_Можар.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
247.81 Кб
Скачать

Формування цінової політики підприємства, як засобу просування на іноземні ринки

При ціноутворенні на зовнішньому ринку, слід відмовитися від політики «збирання вершків», адже наше товариство зовсім недовгий період на зовнішньому ринку і ще не встигло завоювати прихильність постійних та вагомих покупців. Тому, спочатку слід робити дану продукцію більш доступною.

Також підприємством СТОВ «Племзавод Коростишівський» здійснюється тісна співпраця з рекламними агентствами, які працюють над зовнішнім видом підприємства та розповсюджують корисну інформацію в народні маси. В майбутньому планується тісна співпраця з видавництвом «Stаг bоок» та його директором Ченель Анною Михайлівною, для видавництва наукової літератури та практичних вказівок по догляду та розведенню сільського господарства.

Пропоную, щоб кур'єри постійно інформували суспільні організації та установи про продукцію, запрошували на екскурсії, тобто проводити активну рекламну політику...

Моделювання каналів просування продукції

Маркетингова політика розподілу - це діяльність фірми щодо планування, реалізації та контролю за фізичним переміщенням сировини, матеріалів, готових виробів від місць їх видобутку та виробництва до місць використання з метою задоволення попиту і отримання відповідного прибутку. Якщо заводи, фірми та інші підприємства є серцем промисловості, то система розподілу - це її кровоносна система. Завдяки їй купують і продають, зберігають і транспортують товари, фінансують торговельні угоди, здійснюють післяпродажне обслуговування, створюють ринки, вивчають, генерують і задовольняють попит, компенсують витрати, які мали місце під час виробництва товарів. Корисність маркетингової політики розподілу полягає в забезпеченні своєчасного пропонування товару (корисність часу), доставки товарів до місць попиту (корисність місця), змінах форми і вигляду товарів з метою досягнення більшої привабливості для споживачів (корисність форми), можливості придбання товарів (корисність власності). Ключовий момент маркетингової політики розподілу - вибір та конструювання каналів розподілу.

Більшість виробників пропонують свої товари ринку через посередників. При цьому кожен виробник прагне сформувати власний канал розподілу, що представляє собою сукупність фірм чи сукупність окремих осіб. Посередники не тільки приймають на себе, але і допомагають передати іншій особі право власності на конкретний товар чи послугу на шляху від виробника до споживача. Передача виробником права власності на товар посереднику означає, що виробник у якомусь ступені втрачає контроль над товаром. І, проте, виробники вважають, що використання посередників необхідно. Чому?

З одного боку, у багатьох виробників не вистачає фінансових ресурсів для прямого маркетингу. З іншого боку, вони зароблять більше, якщо збільшать капіталовкладення в основну сферу, тому що виробництво забезпечує норму прибутку в 20%, а заняття роздрібною торгівлею - тільки 10%.

Використання посередників забезпечує широку приступність товару споживачу. Завдяки своїм контактам, досвіду, спеціалізації і розмаху діяльності посередники пропонують фірмі більш того, що вона може зробити поодинці.

Таким чином, канал розподілу - це шлях, по якому рухається товар від виробника до споживачів. Завдяки каналу розподілу заощаджується час доставки товару, прискорюється передача права власності на послуги і товари. Політика розподілу – це діяльність фірми щодо планування, реалізації та контролю руху товарів від виробника до кінцевого споживача з метою задоволення потреб споживачів та отримання фірмою прибутку.

Графічне зображення системи каналів розподілу на підприємстві СТОВ «Племзавод Коростишівський» відображено на рисунку 2 .

СТОВ «Племзавод Коростишівський»

Оптовий торговець

Споживач

Рис2. Система каналів розподілу на СТОВ «Племзавод Коростишівський».

Цілі та завданря розподілу на підприємстві:

  1. Максимізація прибутку

  2. Мінімізація витрат на систему розповсюдження

  3. Ефективність політики розподілу і т.д.

На досліджуваному підприємстві переважає селективний розподіл, тобто встановлення добрих ділових відносин зі спеціально відібраними посередниками. Основним надійним замовником продукції у СТОВ « Племзавод Коростишівський» є Житомирський М’ясокомбінат. Житомирський М’ясокомбінат є найстарішим в Україні, який функціонує з 1920 року. Проте, я б рекомендувала не зациклюватись на старих партнерах, а інтенсивно шукати нових. Звісно, існуючі посередники є досить надійними та перевіреними. Наше підприємство жодного разу не зазнавало «збоїв» у процесі співпраці, тому доцільно було б зберігати стосунки з досить надійними партнерами, які забезпечують значну частину в структурі прибутків підприємства. Як згадувалося раніше нашому підприємству не вистачає власної торгової точки, що деяким чином збільшує цільовий ринок з малими затратами на транспортування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]