Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екзмен Інформатика.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
76.44 Кб
Скачать

17) Принцип стильового оформлення презентацій. Додавання анімаційних ефектів до оюєктів слайдів. Використання гіперпосилань та кнопок дії. Демонстрація презентацій, керування показом презентацій.

Принцип стильового оформлення презентацій

- Кожен слайд має відображати одну думку.

- Текст має складатися з коротких слів та простих речень.

- Рядок має містити 6-8 слів.

- Всього на слайді має бути 6-8 рядків.

- Загальна кількість слів не повинна перевищувати 50.

- Дієслова мають бути в одній часовій формі.

- Заголовки мають привертати увагу аудиторії та узагальнювати основні положення слайда.

- У заголовках мають бути і великі, і малі літери.

- Слайди мають бути не надто яскравими – зайві прикраси лише створюють бар’єр на шляху ефективної передачі інформації.

Щоб задати анімацію потрібно:

Меню – показ слайдів – вбудована анімація ( налаштування анімації).

Гіперпосилання у Microsoft PowerPoint є зв'язком одного слайда з іншим слайдом, з довільним показом, веб- сторінкою або файлом. Гіперпосилання може бути як текстом, так і об'єктом, таким як малюнок, графіка, фігура або об'єкт WordArt. Кнопка дії є готовою кнопкою, яку можна вставити у презентацію та визначити для неї гіперпосилання. У PowerPoint гіперпосилання стають активними під час запуску презентації, а не під час її створення.

Готова презентація має розширення ppt

Щоб запустити презентацію на показ потрібно натиснути клавішу F5.

Зміна слайдів можлива:

  • За клацанням мишки (лкм)

  • Автозаміна через визначений період

Презентації демонструють:

  • На моніторі (для невеликого кола осіб)

  • На екрані за допомогою мультимедійного проектора.

  • На екрані за допомогою діапроекторів, використовуючи 30мм плівку.

18) Принципи функціонування елетронної пошти. Робота з електронною поштою: реєстрація поштової скриньки, надсилання, отримання повідомлень, вкладання файлів.

Електронна пошта відрізняється від інших систем тим, що вона не є "канальною" службою.Комп'ютери (що передає та приймає) не обов'язковомусять взаємодіяти один з одним безпосередньо. Електронна пошта відома як служба з "проміжним накопиченням". Повідомлення передається від одного комп'ютера до іншого до тих пір, доки не потрапить до пунктупризначення. Модель (технологія) роботи електронної пошти нагадує технологію роботи звичайного поштового відомства. Нагадаємо принципи його роботи.

Електронні скриньки розміщуються в Інтернеті на спеціальних поштових серверах. Щоб зареєструвати поштову скриньку потрібно зайти на сайт, ввести свої дані, тобі буде дано пароль і логін.

Надсилання і отримання повідомлень.

За промовчанням, повідомлення електронної пошти надсилаються автоматично, під час натиснення кнопки Надіслати у вікні нового повідомлення.

Автоматичні перевірки на наявність нових вхідних та вихідних повідомлень проводяться у кількох випадках, зокрема під час запуску Microsoft Outlook 2010 або по закінченні заданого інтервалу, визначеного у групах надсилання й отримання, а також під час запуску команди надсилання й отримання вручну. Вручну можна також надсилати й отримувати повідомлення в будь-який час.

Вкладення файлів.

Вкладення можна використовувати для збереження кількох файлів в одному полі, причому можна навіть зберігати файли кількох типів. Наприклад, ви маєте базу даних робочих контактів. Тепер можна додати до запису кожного контакту одне або кілька резюме, а також фотографію.