Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екзмен Інформатика.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
76.44 Кб
Скачать

30)Основи Веб – дизайну. Поняття про мову html. Дизайн кольору, форми, шрифтів та текстури.

Веб – дизайн – це розробка веб – сайтів, яка потребує від розробника володінь мовами програмування, знань в галузі веб – програм.

Веб сторінка – це створений за допомогою мови HTML текстовий документ наприклад в програмі блокнот, а потім розширення блокнота txt змінити на розширення html, після цього запуск файла призводить до відображення файла, як веб – сторінка.

HyperText Markup Language (HTML) - мова розмітки гіпертексту - призначений для написання гіпертекстових документів, що публікуються в World Wide Web.

Гіпертекстовий документ - це текстовий файл, що має спеціальні мітки, звані тегами, які згодом впізнаються браузером і використовуються їм для відображення вмісту файлу на екрані комп'ютера. За допомогою цих позначок можна виділяти заголовки документа, змінювати колір, розмір і накреслення літер, вставляти графічні зображення і таблиці. Але основною перевагою гіпертексту перед звичайним текстом є можливість додавання до вмісту документа гіперпосилань - спеціальних конструкцій мови HTML, які дозволяють клацанням миші перейти до перегляду іншого документа.

Найголовнішим з тегів HTML є однойменний тег - <HTML>. Він повинен завжди відкривати ваш документ, так само, як тег </HTML> повинен неодмінно стояти в останній його рядку. Ці теги позначають, що знаходяться між ними рядка представляють єдиний гіпертекстовий документ. Без цих тегів браузер або інша програма перегляду не в змозі ідентифікувати формат документа і правильно його інтерпретувати.

Закриваючий тег так само важливий, як і відкриває. Якщо, наприклад, документ включений в електронний лист, тег </HTML> дає команду програмі перегляду припинити інтерпретацію тексту, як HTML-коду.

HTML-документ складається з двох частин: заголовок (head) і тіло (body), розташованих в наступному порядку:

<HТМL> <HЕАD> .. </HЕАD> <ВОDY> ... </ВОDY> </HТМL>

У HTML-документ можна включати коментарі, дозволяють приховати частина тексту від браузера. Все, що укладена між послідовностями символів <!-- і -->, при перегляді сторінки залишається невидимим. Коментарі не можуть бути вкладеними один в одного.

Створення і оптимізація графіки – складне і примхливе завдання. Безумовно, можна створити веб – сторінки без використання графіки – за допомогою шрифтів, скриптів, і таблиць стилів (css) – це буде красиво і стильно. Проте остаточний вигляд документа залежить від великої кількості різних чинників , таких як: ширина вікна браузера, попередні настроювання браузера, прийняті за замовчуванням розмір шрифту, його імя, колір. До того ж браузери підтримують не всі стилі. Якщо буде використано графіку, то відвідувач вашої сторінки побачить її точно такою, якою зробили й бачите ви. Основна складність роботи з веб – графікою полягає в тому, що пропускна здатність каналів інтернету здебільшого дуже низька, тому відразу виникають проблеми як зробити графічний файл невеликий за обсягом, але високої якості, які програми використовувати при його оптимізації. Популярними є такі редактори графіки:

Microsoft Paint Adobe Photoshop Adobe Illustrator