Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_ugolovnoe_yekzamen.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
109.71 Кб
Скачать

50. Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) (Стаття 212).

Об'єктом є суспільні відносини у сфері державного регулювання оподаткування і формування прибуткової частини державного бюджету. Предмет - податки, збори, інші обов'язкові платежі, що входять в систему оподаткування і введені у встановленому законом порядку. Об'єктивна сторона: 1) діяння - ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів, що входять до системи оподаткування;2) суспільне небезпечні наслідки у вигляді фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у значних (ч. 1 ст), великих (ч. 2) або особливо великих (ч. З) розмірах; 3) причинний зв'язок між діянням і наслідками. Суб'єкт: 1) службова особа підприємства, установи, організації незалежно від форми власності;2) особа, яка займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи; 3) будь-яка інша особа, яка зобов'язана сплачувати податки, збори, інші обов'язкові платежі. Суб'єктивна сторона характеризується умислом. Кваліфікуючими ознаками є: 1) вчинення його за попередньою змовою групою осіб; 2) фактичне ненадходження коштів у великих розмірах. Особливо кваліфікуючими ознаками є: ці дії вчинені особою раніше судимою за ухилення від сплати податків, зборів, або якщо вони при звели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах. Ч.4- особа, яка вперше вчинила діяння, передю ч.1-2 цієї статті, звільняється від кримін відповід, якщо вона до притягнення до кримін відповід сплатила податки, збори, а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою.

51. 222-Шахрайство з фінансовими ресурсами.

Безпосередній об- цього злоч-у — суспільні відносини у сфері надання фінансових ресурсів і податкових пільг. Предмет— неправдива інформація, що має значення для отримання субсидій, субвенцій тощо. Об.ст.- полягає у наданні завідомо неправдивої інформації органам державної влади, банкам, з метою одержання субсидій, субвенцій, тощо. Суб.стор- — прям. умисел, що поєднаний з метою одержання субсидій, субвенцій, дотацій, кредитів чи пільг щодо податків. Суб- -підприємець або засновник чи власник Суб-а госп-ої діяльності, а також службова особа Суб-а госп-ої діяльності. Квал.озн-вчин.повторно,+якщо завдали велик.матер.шкоди.

52. 246-незак-а порубка лісу

Предметом цього злоч-у є ліс, тобто дерева і чагарники в природному стані, які невідокремлені від коріння і зростають у всіх лісах, також у заповідниках, на територіях і об-ах природно-заповідного фонду або в інших лісах, що особливо охороняються.Порубка дерев в містах, селищах, інших населених пунктах розглядається як самоуправство. Об.ст.- цього злоч-у проявляється в незак-ій порубці лісу, тобто у відділенні дерев, що знаходяться в лісі, від кореня незалежно від засобів, що використовуються для цього, і способів(тобто без відповідного дозволу).Суб.стор- злоч-у — прям. умисел.Суб- злоч-у — ФО, осудна, 16р.

53. 248-незак-е полювання

Предметом незак-ого полювання є дикі звіри та птахи, які перебувають у стані природної волі та відносяться до так званого мисливського фонду. Об.ст.--незак-е полювання-порушення правил полювання, якщо воно заподіяло істотну шкоду+ незак-е пол.-ня в заповідниках або на інших територіях та об-ах природно-заповідного фонду, або пол.-ня на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України. Пол-н в заборонений час — це полювання в час, коли воно повністю заборонене або стосується лише тих звірів або птахів, на яких полювати заборонено саме в цей проміжок часу. Суб.стор- цього злоч-у — умисел або необережність. Суб- злоч-у-ФО, осуд,16р.Квал.озн.- вчинене службовою особою з використанням службового становища, або за попередньою змовою групою осіб, або способом масового знищення звірів, птахів чи інших видів тваринного світу, або з використанням транспортних засобів, або особою, раніше судимою за цей злоч-.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]