Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
os_polnaya.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
2.3 Mб
Скачать

105. Характеристика безпечного режиму ос Windows xp Pro

Безпечний режим windows XP?

Якщо по яких або причинам Windows перестає завантажуватися, то можна спробувати виправити помилки, завантаживши комп'ютер в альтернативному режимі (безпечний режим, безпечний режим з підтримкою мережевих драйверів і так далі).

Для того, щоб попасти в меню додаткових варіантів завантаження, натискуйте F8 не чекаючи початку завантаження windows.

Безпечний режим (safe mode) — режим захисту від збоїв. У безпечному режимі завантажуються лише ті драйвери і служби, які необхідні для роботи системи. Безпечний режим windows XP, дозволить виправити всі помилки і повернути систему в робочий стан.

Поважно знати, що в безпечному режимі, Windows не завантажує мережеві драйвери, а відеопідсистема перемикається в режим VGA, так що повноцінної роботи в цьому режимі, не буде. Безпечний режим із завантаженням мережевих драйверів (Safe Mode with Networking) — Той же безпечний режим, лише на додаток завантажуються мережеві драйвери. З'являється можливість працювати з локальною мережею. Безпечний режим з підтримкою командного рядка (Safe Mode with Command Prompt) — В цьому випадку Windows також запускається в безпечному режимі, лише не в графічному інтерфейсі, а у вікні емуляції MS-DOS. Тут доступні всі команди DOS по роботі з дисками і файлами.

Включити протоколювання завантаження (Enable Boot Logging) — Під час завантаження, Windows послідовно записуватиме інформацію про завантаження у файл bootlog.txt, який пізніше можна буде проглянути і з'ясувати причину помилки.

Включити режим VGA (Enable VGA Mode) — Система завантажується з використанням відеорежиму VGA. Будуть задіяні стандартні драйвери відеопідсистеми.

Завантаження останньої вдалої конфігурації (Last Known Good Configuration) — цей режимі windows, дозволяє завантажити налаштування системи, які працювали належним чином. При успішному завершенні роботи Windows, важливі системні налаштування зберігаються в реєстрі.

Відновлення служби каталогів (Directory Services Restore Mode) — Даний режим дозволяє на мережевому сервері відновлювати пошкоджені теки SYSVOL і Active Directory. Для контролерів доменів.

Режим відладки (Debugging Mode) — Додаткові можливостями для аварійного відновлення системи. Звичайне завантаження Windows (Start Windows normally) — Завантаження Windows в звичайному режимі. Перезавантаження (Reboot) — Перезавантаження комп'ютера.

Повернення до вибору операційної системи (Return to OS Choices Menu) — Повернення до меню вибору операційної системи, якщо їх декілька. Якщо немає, то повторне завантаження Windows в звичайному режимі.

106. Якщо розглянути реєстр уважно, то можна побачити, що він містить повний опис взаємодії системи Windows і апаратних засобів комп'ютера. Реєстр Windows містить не тільки налаштування апаратного та програмного забезпечення, він також зберігає будь-яку інформацію про комп'ютер, яку тільки можна собі уявити.

У розділі HKEY_LOCAL_MACHINE містяться основні відомості про апаратні засоби комп'ютера, включаючи драйвери пристроїв і конфігураційні інформацію. Якщо інформації про будь-якому пристрої тут немає, то Windows XP не зможе використовувати його.

Розділ HKEY_LOCAL_MACHINE - для дуже докладної інформації про апаратне забезпечення. Наприклад, він містить всю інформацію, необхідну для Plug and Play, а також надає повний список драйверів пристроїв і їх рівні ревізії (revision level) і навіть може містити інформацію про ревізію самого апаратного забезпечення.

"Пуск" - "Мій комп'ютер" - Правий клік миші - "Властивості" - Вкладка "Обладнання" - "Диспетчер пристроїв" показує список всього апаратного забезпечення, підключення до комп'ютера. Якщо будь-яке з пристроїв не встановлено або встановлено некоректно, то поряд з його назвою буде присутній знак питання або знак оклику. У такому випадку необхідно видалити старий драйвер і встановити відповідний робочий драйвер.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]