Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
os_polnaya.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
2.3 Mб
Скачать

Характеристики Windows 7

Windows 7 володітиме підтримкою -моніторів. Ця можливість була продемонстрована Microsoft на щорічній конференції TechEd’08 в Орландо. В ході демонстрації використовувалася збірка 6.1.6856, а також досвідчена модель ноутбука з multitouch-екраном. За деякими даними в Windows 7 буде частково реалізований функціонал, запланований в Windows Vista (мала кодове ім'я «Longhorn»). Також планується тісніша інтеграція з програмами і сервісами Windows Live.

У Windows 7 реалізована гнучкіша настройка, яка у відмінності від Windows Vista має ще 2 проміжних стани між режимами «Включити» і «Вимкнути».

Внесені зміни в технологію шифрування BitLocker. І додана функція шифрування знімних носіїв BitLocker to go що дозволяє шифрувати знімні носії, причому навіть за відсутності модуля TPM.

Поліпшення торкнулися і брандмауэра Windows  повернулася функція повідомлення користувача про блокування (Notify me when Windows Firewall blocks а new program).

Windows 7 не зможе відтворювати ліцензійні Blu-Ray диски з відео, проте зможе прочитувати і записувати на них інформацію.

Функція AppLocker дозволить заборонити запуск певних застосувань, грунтуючись на груповій політиці.

Функція Branch Cache дозволить понизити затримки у користувачів, що працюють з комп'ютером видалено. Наприклад, файл доступний по мережі, кэшируется локально, тому він викачується вже не з видаленого сервера, а з локального комп'ютера. Ця функція може працювати в двох режимах  Hosted Cache і Distributed Cache. У першому випадку  файл зберігається на виділеному локальному сервері під управлінням Windows Server 2008 R2, в другому  на комп'ютері у клієнта.

Функція DirectAccess дозволяє встановлювати безпечне з'єднання з сервером у фоновому режимі, на відміну від, якому потрібна участь користувача. Також DirectAccess може застосовувати групові політики до входу користувача в систему.

Remote Desktop Host дозволяє підключитися до видаленого комп'ютера як адміністратора.

У інтерфейс Windows Aero додана нова функція Aero Shake, що дозволяє скрутити всі неактивні застосування рухом миші. Для її активації досить захопити заголовок вікна і небагато «потрясти» вліво-управо.

Peek

Функція Aero Peek дозволяє відображати зменшені копії вікон при наведенні миші на значок панелі завдань, перемикатися між вікнами застосування простим кликом по значку, перетягувати і фіксувати на панелі завдань різні вікна і застосування, проглядати робочий стіл одним наведенням в спеціальну область екрану і багато що інше.

Snap

Аналогічно функції Shake функція Aero Snap дозволяє рухом миші розгортати вікно на півекрану, важ екран або тільки по вертикальній

Деякі інші функції, спочатку заплановані в Windows Vista, можуть бути реалізовані в Windows 7.

Windows 7 також використовуватиме, впровадження якого обговорювалося в ході Альфа/Бета тестування (на стадії розробки Longhorn). Важ неуправляемый код запускатиметься в sandbox середовищі (песочнице), де доступ до апаратної частини комп'ютера і інтернету обмежуватиметься операційною системою. Доступ до низькорівневих сокетів (raw sockets), так само як і прямий доступ до файлової системи, рівня абстракції від устаткування (Hardware abstraction layer або HAL), повному доступу до адреси пам'яті, буде заборонений. Важ доступ до зовнішніх застосувань, файлам і протоколам регулюватиметься операційною системою і негайно присікатися (теоретично). Якщо цей підхід виявиться вдалим, то він обіцяє майже повну безпеку, оскільки при такому підході шкідливій програмі теоретично неможливо заподіяти який-небудь збиток системі, якщо вона заблокована усередині метафоричного «скляного ящика». Такий підхід викликає асоціації з Virtual PC. Якщо все правильно, це sandbox-середовище умітиме пристосовуватися до бази коду, яка була написана на його мові. Це зніме більшість проблем, які виникають в результаті зворотної сумісності при переході до нової операційної системи.

При використанні застосувань в Beta 1 були виявлені витоки пам'яті в деяких застосуваннях, які приводили до повного зависання, не дивлячись на sandbox-режим. Теоретично, якщо sandbox-режим не стане ефективніший  це може викликати сплеск розвитку програм, що навмисно використовують ці уразливості в своїх цілях.

Билл Гейтс згадав повсюдно упроваджуваний рядок миттєвого пошуку. (Аналог Spotlight). Служба індексування вмісту розвивалася починаючи з Windows XP, а схожий рядок пошуку був включений в Windows Vista.

Також в Windows 7 використовується DirectX 11

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]