Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
os_polnaya.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
2.3 Mб
Скачать

82.Інсталяція и налагодження Windows 98.

Після установки Windows на свежеотформатірованний диск, система автоматично починає пошук незареєстрованих пристроїв та неминуче їх знаходить, оскільки хоча б одне таке пристрій - відеокарта - на комп'ютері є, а, знайшовши його, повідомляє про свою знахідку в невеликому діалоговому вікні: "Знайдено нове обладнання і виконується пошук програмного забезпечення для нього. Зачекайте, будь ласка ".

По закінченні виникає з одним виявлених пристроєм, система приймається за іншого. У процесі всіх цих митарств, комп'ютер може зависнути, і тоді його потрібно відключити, а потім включити заново. В конце концов, список невідомих пристроїв закінчується і, система приходить у працездатний стан. Однак воно навряд чи кого задовольнить, і щоб наявне в комп'ютері обладнання запрацювала на повну силу, для нього необхідно встановити поставляються разом з ним драйвери.

Драйвери додаткових пристроїв поставляються або на компакт-дисках, або на дискетах. Деякі пристрої мають відразу обидва комплекту драйверів - один для зручності, другий - на випадок допотопна комп'ютера не постачені CD-ROM. Драйвера для Windows98 зазвичай містяться в папці Windows95, Win95 или что-то ще в цьому роді (принципової різниці між інсталяцією обладнання під Windows95 і Windows98 не існує, а Windows98 зазвичай не визнається за якусь нову операційну систему, що правомірно зважаючи лише черговою версією Windows95), але краще про це дізнатися з доданою до дистрибутиву інструкції щодо його встановлення. Розділ з необхідною інформацією має назву близьке до "Installation sous Windows 98" або "Installing on Windows 95". Конкретна рядок з адресою драйвера виглядає як "D: \ WIN95 \ SETUP", (де під "D:", на самом деле, мається на увазі символ, закріплений за даним дисководом), хоча, може виглядати і трохи інакше.

Перед установкою драйвера, бажано ввійти в панель управління, відкрити діалогове вікно "система" і перейти в ній на вкладку "пристрою". Наявний там перемикач, повинен бути встановлений у положення "Устройства по типам". У вкладці "Панель управления \ Система \ Пристрої \ за типами" потрібно перевірити наявність неопізнані і конфліктуючих пристроїв - вони позначаються питання або знаком оклику (відповідно) жовтого кольору. Всі ці пристрої, потрібно видалити, відзначивши їх вказівником миші та натиснувши на кнопку "Видалити". На попередження: "Попередження. Зараз пристрій буде вилучено із системи "відповідають ствердно - комп'ютер жартує, никакое силове поле не прийметься видирати плати додаткових пристроїв з системного блоку. Видалити тільки їх не задовольняє реєстрація.

Після цього, можна запустити програму "Установка й видалення програм" і встановити драйвери. За їх установкою повинен наслідувати перезапуск комп'ютера, але якщо комп'ютер про це не здогадається, його можна перезавантажити вручну. Вилучені пристрої знову виявляться для комп'ютера невідомими і для їх пізнання, йому доведеться пориться у базі даних драйверів, тепер вже оснащену необхідними. Етопріведет до правильної реєстрації додаткових пристроїв, які залишиться тільки настроїти, задавши бажане кількість кольорів, гучність звуку і тому подібне. Деякі пристрої, при своїй установці, вимагають від Windows певних доповнень і, на цей випадок, дистрибутивних комплект Windows, при інсталяції обладнання, повинен бути під рукою.

У разі неможливості підключити всі пристрої за один прийом (наприклад, за встановленням одного з драйверів слід автоматичний перезапуск системи і частина пристроїв відправляються на перезавантаження не встигнувши обзавестися власними драйверами), пристрої не отримали задовільною реєстрації, повторно видаляються; для них весь процес виконується заново.

Установка відеокарт мають вхід і вихід (або тільки вихід) має свої особливості: пристрій відеовхід і відеовиходу може реєструватися окремо, якщо це не врахувати, станеться так, що відеокарта, справно працює з монітором, ні як не відреагує на спробу підключення до неї телевізора чи відеомагнітофона. Інструкції щодо їх інсталяції міститься в розділі "TV in / out instaiiation" (или что-то вроде того), документації доданою до відеокарт.

Інсталяція пристроїв не підтримує стандарт "Plag & Play" більш проблематична, для неї потрібно задіяти програму "Установка і видалення обладнання". Але це нікому не потрібний анахронізм - пристроїв, які потребують цієї установки (крім тієї, що виробляється при вставлянні його в комп'ютер вперше), в природі давним-давно не існує.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]