Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
os_polnaya.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
2.3 Mб
Скачать

Родина ос для кишенькових комп'ютерів

Підтримуються процесори StrongARM і деякі інші.

  • Windows CE

  • Microsoft PocketPC

  • Microsoft Windows Mobile

Хмарні обчислення: Windows Azure

Восени 2008 Майкрософт оголосив про власну платформу у хмарних обчисленнях (англ. cloud computing), і анонсував абсолютно нову операційну систему для розподілених обчислень в інтернеті — Windows Azure. Концепція хмарних обчислень являє собою використання обчислювальних потужностей, дискового простору і каналів зв'язку "обчислювальної хмари" для виконання трудомістких завдань. Навантаження між комп'ютерами, що входять в цю хмару, розподіляється автоматично. Більшість "хмарних" застосунків для клієнта працюють в браузері.

Інтегровані програмні продукти

Пакет Microsoft Windows включає стандартні застосунки, такі як браузер (Internet Explorer), поштовий клієнт (Outlook Express), програвач (Windows Media Player). За допомогою технологій COM і OLE їх компоненти можуть вбудовуватися в інші застосунки, у тому числі і сторонніх виробників. Ці продукти позиціонуються як безплатні і можуть бути вільно викачані з офіційного сайту Microsoft, проте для установки деяких з них необхідно мати робочу ліцензію Microsoft Windows. Запуск цих програм під іншими операційними системами можливий за допомогою емуляторів середовища Windows. Існують також версії деяких з них, спеціально розроблені для інших операційних систем. Ці версії поступаються оригінальним версіям набором функцій і можливостей, а також частотою оновлення.Навколо факту включення таких стандартних продуктів в ОС Windows розгорається багато суперечок і дискусій, оскільки це створює серйозне перепони для розповсюдження конкуруючих продуктів. Так, часто оспорюють лідерство і ставлять під сумнів якість браузера Internet Explorer, пояснюючи його популярність входженням в пакет Windows і поганою обізнаністю користувачів про наявність альтернатив. А в березні 2004 року Європейська Комісія оштрафувала Майкрософт і зобов'язала створити для продажу в Європі версію Windows без Windows Media Player. Сама компанія Майкрософт продовжує відстоювати своє право включати свої продукти в пакет Windows і розробляє нові інтегровані продукти.

81.Основні характеристики Windows 98.

Операційна система Windows 98 має простий і зручний користувальницький інтерфейс. Існують однозадачние і багатозадачність операційні системи. Однозадачная операційна система може працювати одночасно тільки з однією програмою. Операційна система Windows 98 є багатозадачному, вона надає можливість одночасного виконання кількох програм і перемикання з однієї програми на іншу. Windows 98 підтримує роботу будь-якого основного і додаткового обладнання (наприклад, принтера, сканера) за допомогою драйверів пристроїв (драйвер - програма, яка здійснює взаємодію між операційною системою та пристроєм). Windows 98 є надійною операційною системою і здійснює підвищену продуктивність і стійкість до збоїв. Підтримує технологію самонастраівающейся апаратури Plug & Play (орієнтована на підтримку будь-якого типу пристроїв, включаючи монітори, відеоадаптера, принтери, звукові плати, модеми, приводи CD-ROM, різні контролери жорстких дисків). У Windows 98 користувачу для підключення нового пристрою, що підтримує технологію Plug & Play, досить просто вставити його в систему. Перерозподіл і настройка системних ресурсів далі відбудеться автоматично.

Наприклад, настільний комп'ютер легко перетворюються в мультимедійну систему під'єднанням звукової плати і приводу CD-ROM і наступним запуском Windows 98.

В операційній системі Windows 98 здійснюється можливість використання всього наявного обсягу оперативної пам'яті, застосування довгих імен файлів, встроенной мережевої підтримки, вдосконаленій довідкової системи. Операційна система підтримує наявність шрифтів формату True Type (описи контурів символів, що дозволяють будувати символи потрібного розміру). Windows 98 використовує файлову систему FAT 32, що дозволяє істотно збільшити обсяг роботи з дисковими накопичувачами і підвищити щільність зберігання інформації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]