Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Особлива частина Сівальов.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
233.47 Кб
Скачать

Тематика курсових робіт

Варiант 1

Завдання

Проаналізувати зміст умисного знищення або пошкодження майна (ст. 194 КК). Наведіть приклади зі слідчої та судової практики.

Задача 1

Під час судового слідства було з’ясовано, що обвинувачений Ф. вчинив не 6 крадіжок, а 8. Суд повернув справу у відношенні Ф. на додаткове розслідування. Адвокат оскаржив рішення, мотивуючи тим, що включення в обвинувачення 2-х крадіжок на остаточну кваліфікацію вчиненого не впливає. Вирішіть питання про кваліфікацію дій Ф.

Задача 2

Під час сварки М. наніс дружині удар кухонним ножем по нозі, що спричинило пошкодження головної артерії стегна. Від гострої кровотечі дружина померла. Кваліфікуйте дії М.

Варiант 2

Завдання

Кримінально-правова характеристика порушення чинних на транспорті правил (ст. 291 КК).

Задача 1

М. запрошував В. вийти за нього заміж, а у випадку відмови погрожував вчинити самогубство. В. відмовила і дала М. мотузку, запропонувавши використати її під час самогубства. М. повісився на цій мотузці. Кваліфікуйте дії В.

Задача 2

П. намагався заволодіти автомобілем ВАЗ-2110, який належав М., однак не зміг завести двигун. Тоді він оглянув приміщення гаражу, де стояв автомобіль і викрав майно на суму 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Кваліфікуйте дії П.

Варiант 3

Завдання

Розкрийте ознаки використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом (ст. 150-1 КК). Наведіть приклади зі слідчої та судової практики.

Задача 1

Працівник комбінату Л. взяв у цеху готової продукції 20 копчених рибин і заховав її в підсобному приміщенні автомайстерні на території комбінату. Згодом він мав намір вивезти і продати її знайомим та був помічений охороною під час спроби вивезти цю рибу, вартістю 40 неоподатковуваних мінімуми доходів громадян, з території заводу. Кваліфікуйте дії Л.

Задача 2

І. прийшов до свого знайомого К. з метою повернути борг у сумі який у 250 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян та останнього дома не застав. Тоді він під погрозою застосування насильства, яке є небезпечним для життя та здоров’я, забрав гроші у сумі 2 неоподатковуваних мінімуми доходів громадян у рідного брата К., пояснюючи це, що таким чином він вимушений повертати борг. Кваліфікуйте дії К.

Варiант 4

Завдання

Розкрийте ознаки хуліганства (ст. 296 КК). Наведіть приклади зі слідчої та судової практики.

Задача 1

Н. встановлював саморобний пристрій на банкоматах та довідувався код карток клієнтів. Потім він отримував гроші, які були на рахунках цих клієнтів. Так він отримав від 15 потерпілих суму, яка у 900 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян. Кваліфікуйте дії Н.

Задача 2

А. знаходячись у стані сп’яніння в нічний час проник до Київського зоопарку і з пневматичної рушниці підстрелив качку, яку забрав як трофей. Як кваліфікувати дії А.

Варіант 5

Завдання

Кримінально-правова характеристика виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення з метою збуту та збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї (ст. 199 КК).

Задача 1

Б., на ґрунті неприязних стосунків, під час сварки, бажаючи настання смерті С., завдав йому удар ножем в ліву частину грудної клітки, заподіявши при цьому тяжкі тілесні ушкодження. Як слід кваліфікувати дії Б.?

Задача 2

А. придбав придатний для стрільби пістолет з набоями і вечором того ж дня, погрожуючи пістолетом, намагався заволодіти майном К., але останній обеззброїв нападника і доставив до міліції. Як слід кваліфікувати дії А.?

Варiант 6

Завдання

Кримінально-правова характеристика умисного вбивства матір’ю своєї новонародженої дитини (ст. 117 КК).

Задача 1

В. за допомогою відмички намагався проникнути в квартиру Л., але не зміг відкрити замок. Тоді він пішов з місця злочину, взяв монтировку, повернувся на місце злочину, зламав двері і вчинив крадіжку майна Л. Як слід кваліфікувати дії В.?