Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Особлива частина Сівальов.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
233.47 Кб
Скачать

Тематичний план

з/п

Назва тем

З них:

Всього годин з викладачем

з них:

Лекцій

Семінарських занять

Практичних занять

Письмові роботи

11.

Тема 1.

Злочини проти життя та здоров’я особи

-

22

22

2

22.

Тема 2.

Злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості особи

2

22

2

22

2

33.

Тема 3.

Злочини проти власності

-

22

22

-

+

Всього

2

6

4

22

4.

Тема 4.

Злочини у сфері господарської діяльності

4

22

2

-

2

55.

Тема 5.

Злочини проти громадської безпеки

4

22

22

2

66.

Тема 6.

Злочини проти громадського порядку і моральності

2

22

8

22

+

Всього

86

22

24

Всього годин

5

112

16

16


Підсумковий контроль: екзамен

Виконується курсова робота

Основні терміни навчальної дисцпліни «Кримінальне право»

Вбивство – винне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

Тілесне ушкодження – це протиправне і винне порушення анатомічної цілості тканин, органів потерпілого та їх функцій, що виникає як наслідок дії одного чи кількох зовнішніх ушкоджуючих факторів.

Тяжке тілесне ушкодженням тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння чи таке, що спричинило втрату будь-якого органа або його функцій, психічну хворобу, інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, переривання вагітності, непоправне знівечення обличчя.

Заручник – людина, яка захоплена суб’єктом злочину та (або) перебуває під його контролем і життя, здоров’я чи особиста свобода якої є своєрідними гарантіями виконання певних вимог, що висунуті чи можуть бути висунуті до третіх осіб.

Зґвалтування – статеві зносини, які поєднуються із застосуванням фізичного насильства, погрозою його застосування (воля потерпілої особи пригнічується) або з використанням безпорадного стану потерпілої особи (воля потерпілої особи ігнорується).

Крадіжка – таємне викрадення чужого майна.

Грабіж – відкрите викрадення чужого майна.

Розбій – напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства.

Вимагання – вимога передачі чужого майна чи права на майно або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, обмеження прав, свобод або законних інтересів цих осіб, пошкодження чи знищення їхнього майна або майна, що перебуває в їхньому віданні чи під охороною, або розголошення відомостей, які потерпілий чи його близькі родичі бажають зберегти в таємниці.

Шахрайство – заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою.

Незаконна порубка лісу – незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду або вчиненні таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду або в інших особливо охоронюваних лісах.

Незаконне полювання – порушення правил полювання, якщо воно заподіяло істотну шкоду або незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об’єктах природно-заповідного фонду чи полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України.

Бандитизм – організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації чи на окремих осіб, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі.

Фінансування тероризму – дії, вчинені з метою фінансового або матеріального забезпечення окремого терориста чи терористичної групи (організації), організації, підготовки або вчинення терористичного акту, втягнення у вчинення терористичного акту, публічних закликів до вчинення терористичного акту, сприяння вчиненню терористичного акту, створення терористичної групи (організації).

Незаконне заволодінням транспортним засобом – вчинене умисно, з будь-якою метою протиправне вилучення будь-яким способом транспортного засобу у власника чи користувача всупереч їх волі.

Хуліганство – грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом.

Жорстоке поводження з тваринами – знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також нацькування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів.

Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів – їх переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю.

Неправомірна вигода у значному розмірі – це грошові кошти або інше майно, переваги, пільги, послуги, нематеріальні активи, що їх без законних на те підстав обіцяють, пропонують, надають або одержують безоплатно чи за ціною, нижчою за мінімальну ринкову, на суму, що перевищує сто неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Найманство – вербування, фінансування, матеріальне забезпечення, навчання найманців з метою використання у збройних конфліктах інших держав або насильницьких діях, спрямованих на повалення державної влади чи порушення територіальної цілісності, а також використання найманців у військових