Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
N_dop_2006_2.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.98 Mб
Скачать

У 2006 році члени товариства приймали активну участь у всіх Всеураїнських та міжнародних акціях природоохоронного характеру, спрямованих на вивчення та охорону природних багатств.

В січні члени товариства здійснювали облік зимуючих птахів, особливо птахів водно-болтного комплексу. В обліку приймали участь учні 21 школи Голопристанського району (більше 230 учнів та їх вчителів), науковці Чорноморського біосферного заповідника, юннати. Було налічено більше 3000 особин птахів, які відносяться до 15 рядів.

З 1 грудня 2005 року по 1 березня 2006 року проводилась Всеукраїнська акція "Допомога зимуючим птахам". Виготовлено 670 годувальниць для птахів і здійснювалась підкормка насінням, яке було заготовлено восени.

Члени товариства приймали участь у Всеукраїнській акції "Птах року –синьошийка (варакушка)", провели "День птахів" – виготовили 120 шпаківниць та 40 синичників, які розвішали в лісництві, в лісосмугах, парках та садах.

Під час Всеукраїнської акції "Зелений паросток майбутнього" члени товариства висадили більше 1590 декоративних дерев, 1800 кущів, очистили 15 км лісосмуг та більше 230 тис. кв.м територій парків та скверів. На початку жовтня приймали участь у щорічній міжнародній акції – облік і спостереження за мігруючими птахами.

В червні в с.Залізний Порт було організовано орнітологічний табір, в якому, крім знайомства з птахами, дітлахи здійснювали екскурсії у степ, збирали гербарії, проводили облік дельфінів, а також працювали на очищенні пляжу від сміття.

Громадська організація «Укрфітотерапевт»

В 1998 році в м. Києві була створена громадська організація «Укрфітотерапевт», мета якої - збереження та примноження запасів лікарських рослин на території України. Представництво цієї організації є і в Херсонській області. Розплідник лікарських рослин складає 250 га землі в різних зонах Херсонської області; вирощуються лікарські рослини 15 видів. За 2006 рік громадською організацією «Укрфітотерапевт» було зібрано 7 тонн насіння лікарських рослин. В майбутньому організація планує збільшувати об’єми вирощування та збору лікарських рослин.

Херсонська обласна організація українського товариства мисливців та рибалок

Херсонська обласна організація українського товариства мисливців та рибалок, яка налічує 12,5 тисяч членів, увійшла до складу Всеукраїнської спілки, створеної у 1921 році на I з’їзді товариства. В 2006 році проведені наступні заходи: випущено в природу 1800 голів фазанів, 1,5 тис. качок, 250 тис. зарибку молоді коропа і товстолоба, виготовлено більше 550 нерестових гнізд для риби та 1,6 тис. для птахів, знищено більше 120 вовків і понад 4000 лисиць, 16 тис. граків, сірої ворони; випущено 7000 листівок на природоохоронну тему.

Створено базу відпочинку для жителів Херсонщини, проведено 12 змагань з риболовного та мисливського спорту.

Проведена велика робота по профілактиці пташиного грипу.

Херсонський міський благодійний фонд підтримки інвалідів

Херсонський міський благодійний фонд підтримки інвалідів створено у 2000 році. Кількість постійних членів фонду 16 чоловік, кількість волонтерів - 25 чоловік. Головною метою фонду є поліпшення матеріального становища та соціальна реабілітація інвалідів, котрі потребують турботи, а також надання допомоги особам, котрі за своїми фізичними та розумовими здібностями обмежені у реалізації своїх прав та законних інтересів.

Однією з складових діяльності товариства є екологічна тематика. Студенти - інваліди приймали участь у реалізації партнерського проекту «Чиста річка руками молодих інвалідів». У рамках проекту була створена база даних молоді з обмеженими фізичними можливостями, які проживають у місті і бажають прийняти участь у екологічних заходах. Була проведена еколого- краєзнавча екскурсія по руслу річки Вірьовчана: створена карта досліджуваної території річки; проведено громадське обговорення на тему «Екологічні проблеми річки Вірьовчана та шляхи їх вирішення». Проведено круглий стіл на тему «Вірьовчана балка - краса та біль», створена фотовиставка. Проведена природоохоронна акція «Посади дерево - врятуй річку», в якій прийняли участь 100 чоловік - студенти-інваліди вузів міста, школярі та мешканці с. Степанівка. У ході акції посаджено 170 саджанців дерев вздовж русла річки Вірьовчана.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]