Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Informacijni.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
261.63 Кб
Скачать

20. Sabre

Система бронювання SABRE входить до четвірки провідних глобальних систем бронювання. В даний час Sabre використовується більш ніж 40 тис. агентств в 108 країнах світу. Найбільш значне поширення система одержала в США. У Sabre представлені для бронювання 420 авіакомпаній, більше 40 тис. готелів і 50 фірм з прокату автомобілів. На сьогоднішній день користувачам пропонуються для установки такі варіанти системи: Planet Sabre, Turbo Sabre і Sabre Net Platform. Sabre була першою серед GDS, що впровадила на початку 90-х років простий і наочний графічний інтерфейс і екранні шаблонні форми замість традиційної термінальної версії. До числа подібних дружніх програмних продуктів у першу чергу відноситься система Planet Sabre (інтегрована з Інтернет). Turbo Sabre - потужна платформа, що дозволяє агентствам створювати свою власну середу, зручну для роботи і підтримуючу безліч додаткових коштів - програму "конфіденційні тарифи", призначені для користувача бази даних, електронну пошту, зв'язок з Інтернетом. Net Platform - система бронювання в мережі Інтернет, розрахована використання малими і середніми агентствами 1.

21. Сирена.

Сирена - перша автоматизована система резервування авіаційних квитків у колишньому СРСР, була уведена в дію в 1972 році. Завданням даної системи було розвантажити потоки черг в авіаційних касах. Крім того, впровадження такої системи деякою мірою вирішувало питання максимальної наповнюваності місць на внутрішніх лініях. Сирена використовувалася протягом тривалого часу як єдина автоматизована система резервування. Вичерпавши свій технологічний ресурс, вона була замінена в 1981 році системою Сирена 2. Але незабаром для задоволення потреб зрослого пасажиропотоку на внутрішніх лініях Сирена 2 уже не годилася, і було ухвалене рішення її заміни й модернізації. Було розроблено кілька альтернативних проектів: Сирена 2М, Сирена 2.3, Сирена 3, Сирена 2000. Сирена 2М була запущена в 1994 році. Сирена 2000 - система бронювання місць і продажу авіаквитків розрахована на обслуговування до 30 млн. пасажирів у рік. Система дозволяє:1) реалізувати міжнародну технологію продажу пасажирських перевезень із обліком сформованої внутрішньої специфіки;2) підтримувати дві мови (російську і англійську); 3) зосередити весь ресурс в одному центрі з метою максимального контролю за ходом його реалізації;4) управляти своїми ресурсами й проводити незалежну тарифну політику;6) ураховувати вимоги пасажирів про спеціальне обслуговування;7) формувати списки пасажирів для Системи Керування

22. Пк: стандартні та периферійні пристрої введення та виведення.

Процес взаємодії користувача з персональним комп'ютером (ПК) неодмінно включає процедури введення вхідних даних та отримання результатів обробки ПК цих даних. Тому обов'язковою частиною типової конфігурації ПК є різноманітні пристрої введення-виведення, серед яких можна виділити стандартні пристрої, без яких сучасний процес діалогу взагалі неможливий, та периферійні, тобто додаткові. До стандартних пристроїв введення-виведення відносяться монітор, клавіатура та маніпулятор "миша". Периферійні або зовнішні пристрої - це пристрої, розміщені поза системним блоком і задіяні на певному етапі обробки інформації. Передусім - це пристрої фіксації вихідних результатів: принтери, плотери, модеми, сканери і т.д. Поняття "периферійні пристрої" досить умовне. До їх числа може віднести, наприклад, накопичувач на компакт-дисках, якщо він виконаний у вигляді самостійного блоку і приєднується спеціальним кабелем до зовнішнього рознімного з'єднання системного блока. І навпаки, модем може бути вбудованим, тобто конструктивно виконаний як плата розширення, і тоді немає підстав відносити його до периферійних пристроїв.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]